Benjamin Hannestad greb chancen, da han som Lucky Loser fik vendt 2-6 i 1. sæt og fik fuld styring på kampen, og efter 8 måneder igen opnåede ATP rangliste-point

19-årige Benjamin Hannestad har som omtalt efter mandagens kvalfinale ved $10.000 turneringen Internacionais de Ténis de Castelo Branco, Portugal, hvor han tabte 6-7(7), 1-6 til Iouri Sant Syromolotov Netrebin (ESP), ikke optjent point til ATP-ranglisten siden november 2015.

Benjamin var dog så heldig, at han alligevel kom ind i hovedturneringen som Lucky Loser, og tirsdag mødte han i 1. runde no. 1076 Victor Poncelet (BEL), der i løbet af 36 minutter havde sikret sig 1. sæt 6-2, og derfor var der tilsyneladende ikke udsigt til, at det denne gang skulle lykkes for Benjamin at nå længere end 1. runde.

Kampen blev dog vendt fuldkommen på hovedet, da Benjamin helt suverænt vandt 2. sæt 6-0.
I 3. sæt afværgede belgieren en break-chance til dansk 2-0 føring, og han fulgte med danskeren, indtil han blev brudt til 4-2.
Benjamin holdt derefter serv til 5-2, hvorefter han igen brød belgierens serv til endelig sejr 2-6, 6-0, 6-2.

Dermed lykkedes det alligevel at skaffe yderligere et point til ATP-ranglisten, hvor han derved har mindst 4 point ved næste opdatering.

Benjamin fortalte efter kampen, at 1. sæt ikke var dårligt, men ved 1-4 ændrede han noget taktisk, hvilket bevirkede at han fik fuld styring på kampen, og han spillede supergodt.

I 2. runde kan Benjamin tilføje yderligere et point, hvis han er i stand til at besejre vinderen af kampen mellem 6. seedede no. 742 Scott Clayton (GBR) og no. 1285 Fran Zvonimir Zgombic (CRO).

Forrige artikelWTA Helsinki: Indtog på WTA-ranglisten stort sæson-mål for Frederikke Svarre
Næste artikelChallenger Lexington: Løchte og O’Hare vinder igen