Med sejr i 1. runde nåede Frederikke Svarre et af sæsonens helt store mål at optræde på WTA-ranglisten

19-årige Frederikke Svarre optjente i september 2015 sit første point til WTA-ranglisten, da hun nåede 2. runde i en $10.000 turnering i Santa Margherita Di Pula i Italien, men for at figurere på listen kræves mindst 10 point eller at der optjenes point i mindst 3 turneringer.

Det næste point strøg ind på kontoen i årets sidste turnering i midten af november i Helsinki, da Frederikke efter sikre 2-sæts sejre i kvalifikationen og i 1. runde, tabte i 2. runde 2-6, 6-2, 4-6 mod 3. seedede Klaartje Liebens (BEL), som på daværende tidspunkt var no. 414.

I denne uge er Frederikke igen i Helsinki, hvor hun tirsdag spillede 1. runde i hovedturneringen ved $10.000 turneringen Savitaipale Ladies Open, og her lykkedes det for Frederikke at skaffe sit 3. point og dermed indtog på WTA-ranglisten, efter at hun hverken i 3 europæiske turneringer først på året, eller i forbindelse med en privat tur for nylig til Korea – kombineret med tennis – opnåede rangliste-point.

Turen til Korea har uden tvivl haft en gavnlig indflydelse på Frederikkes præstation i Helsinki, hvor hun selv fortæller at hun spillede en rigtig god kamp, da hun vandt 6-0, 6-3 over Svetlana Zdorova (RUS), som forinden havde vundet 2 kampe i kvalifikationen.

Frederikke har på opfordring fremsendt ovenstående billede, som også er slået op på hendes Facebook, hvor det i øjeblikket strømmer ind med lykønskninger efter at et stort mål er indfriet.
Der skal også lyde et stort tillykke fra Tennisavisen!

Der er dog ingen grund til at “nøjes” med et enkelt point, hvis Frederikke kan skaffe yderligere et i 2. runde, men det kan godt blive en smule besværligt, da hun formentlig skal møde 2. seedede no. 470 Georgia Brescia (ITA), forudsat at hun vinder sin første kamp mod Ella Haavisto (FIN), der har fået wildcard af de finske arrangører.