De berømte små marginaler var forskellen, da 2. seedede forhindrede Emilie Francati i en plads i semifinalen i single. Til gengæld viste Emilie høj moral ved at spille sig i finalen i double sammen med Dasha Ivanova

Tennisavisens læsere har muligvis bemærket, at nogle af artiklerne får en kommentar med på vejen fra Frank Kjeldsen, som i øjeblikket befinder sig i Antalya i Tyrkiet, hvor $15.000 turneringen Tennis Organisation Cup afvikles med Emilie Francati blandt deltagerne.

Som omtalt efter de første par runder valgte Emilie at deltage i Tyrkiet i stedet for 25K turneringen i Båstad, hvor Karen Barritza nåede 2. runde.
Selvom der er en smuk udsigt over Østersøen i Båstad, kan både vejret og udsigten fra Starlight Hotel Resort, hvorfra Frank Kjeldsen har fremsendt nedenstående billede, sagtens matche forholdene i Båstad, selvom det næppe har været kriterierne for Emilies prioritering.

Emilie Francati
Foto: Frank Kjeldsen

Frank har desuden fremsendt et par billeder fra kvartfinalen, hvor Emilie mødte 2. seedede no. 439 Vlada Ekshibarova (UZB), og han havde desuden livestreamet lidt af kampen, men da ITF før har afvist at tillade livestreaming fra turneringer, bliver der ikke linket dertil, ligesom det heller ikke var tilfældet i Båstad, hvor Morten Sylvest blev bedt om at stoppe med at livestreame fra Karen Barritzas kamp.

Emilies coach Philip Ørnø har fremsendt nogle kommentarer til Emilies indsats i kampen, som hun var meget tæt på at vinde, idet hun førte både 3-1 og 4-2 i 3. sæt, og da hun servede for at komme på 5-5, havde hun 3 fordele til at udligne, inden Ekshibarova vandt på den første matchbold og dermed vandt kampen 6-1, 4-6, 6-4.

Philip fortæller, at Emilie spillede rigtig godt og byggede pointene flot op fra starten af 2. sæt.
I 3. sæt faldt tempoet hos begge, og det blev meget lange og seje dueller, hvilket ikke var på Emilies præmisser, da hun foretrækker kortere dueller med tunge grundslag og initiativ på de første 3-5 slag.
Kampen kunne være gået begge veje, men både Philip og Emilie ved, hvad der skal arbejdes på, og derfor er han positivt stemt trods nederlaget.

Emilie Francati
Foto: Frank Kjeldsen

Der er næppe tvivl om, at Emilie har været skuffet efter at have været så tæt på at levere en stor overraskelse, og i det lys er det virkelig høj klasse, at hun efterfølgende – efter 3 timers spil – kunne levere klassespil i semifinalen i double, hvor hun sammen med Dasha Ivanova (USA) vandt 6-1, 6-3 over Barbara Gatica (CHI)/Guillermina Naya (ARG), og dermed er Emilie endnu en gang fremme i en double-finale, hvor det 2. seedede Dansk-Amerikanske par lørdag møder 3. seedede Mariana Drazic (CRO)/Arina Folts (UZB).

Dermed er det udelukket, at Emilie deltager i topopgøret mod KB i DH-turneringen lørdag kl. 14.

Forrige artikelITF Antalya: Emilie Francati videre med 2 sejre i både single og double
Næste artikelITF Antalya: Emilie Francati vinder sin 4. double titel
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.