Selvom August Holmgren bliver eneste seedede dansker i Vejle, forventes at flere af de danske deltagere kan blande sig i kampen om titlerne

Sidste år blev der for første gang siden 2014 afviklet professionelle tennisturneringer på dansk grund, da Vejle Tennisklub var vært for $15.000 turneringerne W15 Vejle og M15 Vejle under ITF World Tennis Tour.

Set med danske øjne blev turneringen en sportslig succes, idet dengang 17-årige Johanne Christine Svendsen i sin hjemby vandt titlen i Women’s singles i sin første optræden i professionel sammenhæng.
Desuden havnede titlen i Men’s doubles på danske hænder, da Carl Emil Overbeck og Benjamin Hannestad vandt en ren dansk finale over Christian Sigsgaard og Johannes Ingildsen.
Der var desuden dansk deltagelse i Men’s singles finalen, hvor 1. seedede Ergi Kirkin vandt 7-6(4), 6-4 over August Holmgren.

ITF 15K Vejle: Johanne Svendsen sikrer titel og entre på WTA-ranglisten. 2. præmie til August Holmgren

I den kommende uge forsøger Johanne at forsvare titlen, når Vejle Tennisklub igen arrangerer turneringen, hvis Tournament Director er Johannes far Thomas Svendsen, der ifølge turneringens “Fact sheet”  kan kontaktes på email-adressen thomas_svendsen@live.dk.

Sport Live dækker ligesom sidste år turneringen med 2 kampe dagligt fra onsdag efter nedenstående sendeplan.


Både Sport Live og Head er med til at promovere turneringen, der bakkes kraftigt op af lokale sponsorer.
Head udlover i konkurrencen herunder en række præmier, som alle har mulighed for at vinde i en lodtrækning, hvis man kan gætte navnet på sidste år vinder i damesingle.

Hvis hukommelsen svigter, er der dog hjælp at hente ved at nærlæse denne foromtale.
Svarene i kommentarfeltet tyder dog på, at mange kender svaret, selvom et bud ganske vist er Mai Grage, hvilket må være en 7 års erindringsforskydning, idet Mai vandt titlen i Women’s singles ved $10.000 turneringen Copenhagen Combined i 2014.

Copenhagen Combined: Grage slog Barbat

Ved samme turnering vandt KB’s nuværende sportschef Martin Pedersen (nu Killemose) titlen i Men’s singles.

Copenhagen Combined: Martin Pedersen gjorde det færdigt

Ifølge Acceptanclisten til W15 Vejle er Johanne den eneste tilmeldte dansker, hvis rangering som no. 1112 rækker til direkte adgang i hovedturneringen, hvor de højst rangerede er no. 482 Carlota Martinez Cirez og no. 538 Anna Klasen, der er velkendt fra Elitedivisionen, hvor hun spiller for Hørsholm-Rungsted.

Hverken Sofia Nami Samavati eller Olga Helmi, der er henholdsvis no. 325 og 463 på WTA-ranglisten er tilmeldt.
Olivia Gram var oprindelig tilmeldt, og hun ville være direkte i hovedturneringen på grund af sin rangering som no. 992 ved tilmeldingen, men hun har efterfølgende meldt afbud efter “withdrawal deadline”.

Der er dog flere danskere i hovedturneringen, idet arrangørerne har tildelt wildcards til Hannah Viller Møller, der holder sommerpause fra college i USA, samt til juniorerne Sarafina Hansen og Vilma Krebs Hyllested, der begge er årgang 2005.
Desuden er tildelt wildcard til 18-årige Jessica Luisa Alsola (CAN), der er på college i Berkeley sammen med Hannah og Valentina Ivanov (NZL), der deltager kvalifikationen.

Hannah og Johanne er formentlig de eneste danske deltagere, der kan forventes at nå langt i turneringen.
Johanne har 13 point på WTA-ranglisten, hvoraf de 10 blev optjent, da hun vandt titlen sidste år, og ugen efter optjente hun 2 point i KB, og derfor er der pres på Johanne, hvis hun skal undgå et drastisk fald – eller helt falde ud af ranglisten – når disse point snart forældes.

Der er desuden tildelt wildcard til kvalifikationen til Zoe Du Pasquier Jensen (årgang 2005) og Emma Kamper Malmkjær (2004) samt Cecilie Wiche (2002).

I Men’s singles er sidste års finalist August Holmgren samt Johannes Ingildsen og Christian Sigsgaard direkte i hovedturneringen, hvor der er tildelt wildcards til Elmer Møller samt Benjamin Hannestad og Philip Hjorth, der begge – ligesom August – har afsluttet opholdet på college.
Desuden er tildelt wildcard til 22-årige Andrea Del Federico (ITA).

Ved lodtrækningen til kvalifikationen viste det sig, at Elmer er direkte i hovedturneringen på sin egen rangering, og derfor er det ledige wildcard tildelt Oskar Brostrøm Poulsen.
Der er 6 danske deltagere i kvalifikationen, hvor flere af danskerne har wildcard.
I modsætning til Women’s singles er der ikke tildelt wildcards til juniorer hos mændene.

Blandt deltagerne i kvalifikationen er endnu en spiller med dansk statsborgerskab, 21-årige Christian Lerby, der spiller under hollandsk flag.
Hans 2 år yngre søster Clarine var oprindeligt også tilmeldt W15, men hun har efterfølgende været nødsaget til at melde afbud.
Faderen Søren Lerby flyttede for flere år siden fra Holland til Sydspanien, hvor både Christian og Clarine har været tilknyttet et tennis akademi.

Christian Lerby, Hannah Viller Møller, Holger Vitus Nødskov Rune
Foto: Aneke Rune – Christian Lerby sammen med Hannah Viller Møller og Holger Vitus Nødskov Rune i Pretoria 2018.

De 4 topseedede hos mændene forventes at blive no. 435 Mathys Erhard (FRA), no. 437 Jonathan Mridha (SWE), no. 439 Matthieu Perchicot (FRA) og August, der er no. 591.

Mathys Erhard gjorde indtryk på Thomas Svendsen, da han så franskmanden i Antalya.

M15 Antalya 2022
Foto: Thomas Svendsen – Mathys Erhard

Mathys Erhard har i 2022 vundet 3 M15-titler, heraf 2 i Antalya i henholdsvis april og maj, og for 2 uger siden vandt han titlen i Casablanca.
Tennisavisen har tidligere nævnt Matys Erhard, da han for 4 år siden var i finalen i double sammen med Holger Vitus Nødskov Rune ved en Grade 2 turnering i Castrium i Holland.

Holger Vitus Nødskov Rune
Foto: Dutch Junior Open – Mathys Erhard og Holger Vitus Nødskov Rune

August har siden afslutningen af college i San Diego vundet en M15 titel i Rancho Santa Fe i Californien, og inden hjemturen til Danmark var han i finalen ved M25 i San Diego, så dagsformen tyder på, at endnu en finaleplads er realistisk, hvis hjemmebanefordelen tages i betragtning.

Danmark har flere andre spillere, som kan blande sig i kampen om trofæet, heriblandt Christian Sigsgaard, som afsluttede college for et år siden.

Davis Cup 2021
Foto: Privat – August Holmgren og Christian Sigsgaard

Det samme gælder Johannes Ingildsen (Joe), der i den forløbne uge var tæt på at kvalificere sig til sin første deltagelse i en ATP Challenger, da han efter sejr i 1. kvalrunde i Tampere fulgte 1. seedede no. 237 Juan Bautista Torres (ARG) til dørs i kvalfinalen, som argentineren dog vandt 2-6, 6-4, 6-3.
Finder Joe de samme takter frem i Vejle, bør han regnes blandt kandidaterne til titlen.

Johannes Ingildsen
Foto: Sportsfotograf.com – Johannes Ingildsen

Den nykårede danske mester Elmer Møller viste gode takter ved DM forleden, da han vandt suveræne sejre i både semifinalen, hvor han vandt 6-3, 6-1 over Christian Sigsgaard, og i finalen med de samme cifre mod Philip Hjorth.
De gode takter fortsatte, da Elmer for få uger siden kvalificerede sig til hovedturneringen ved M15 i Sofia, hvor han i 1/8-finalen vandt med de suveræne cifre 6-0, 6-2 over Leo Borg (SWE), inden han i kvartfinalen blev besejret 6-4, 6-4 af Lucas Bouquet (FRA).
Leo Borg var oprindeligt tilmeldt i Vejle, men han har meldt afbud efter “withdrawal deadline”.

M15 KB 2021
Foto: Dansk Tennis Forbund – Elmer Møller

Kvalifikationen indledes søndag kl. 0900, og der er dansk deltagelse i følgende kampe:
W: Olivia Thiemke (DEN) vs. (11) Clarissa Blomqvist (FIN) – 0900 C5
W: (WC) Emma Kamper Malmkjær (DEN) vs. (9) Bente Spee (NED) – 2. kamp C3
W: (WC) Cecilie Wiche (DEN) vs. (10) Polina Gubina (UKR) – 3. kamp C1
W: (WC) Zoe Du Pasquier Jensen (DEN) vs. (15) Olga Golas (POL) – 3. kamp C3
M: Valdemar Frederik Pape (DEN) vs. (10) Jonathan Stenberg (SWE) – 4. match C2
M: (9)  Carl Emil Overbeck (DEN) vs. (WC) Anders Grinderslev (DEN) – 5. kamp C1
M (16) Nikola Katic (DEN) vs. Richard Biagiotti (DEN) – 5. kamp C2
M: (WC) Patrick Kristensen (DEN) vs. (12) Noel Larwig (GER) – 6. kamp C1
M: (8) Christian Lerby (NED) vs. Alessio Vasquez Gehrke (GER) – 6. kamp C2
M: (WC) Gustav Theilgaard (DEN) vs. (7) John Sperle (GER) – 6. kamp C3

Da der ikke er dommere på disse kampe, kan stillingen ikke følges live, men resultaterne vil efterfølgende fremgå på https://live.itftennis.com/en/live-scores/.

Der kræves 2 sejre for at kvalificere sig til hovedturneringen, der indledes tirsdag.

Forrige artikelATP 500 Hamburg: Negativ spiral fortsætter med Holger Runes 6. nederlag i træk
Næste artikelTurneringer uge 30: Holger Rune mulighed for semifinale mod Carlos Alcaraz
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.