Fransk kvartfinale til dansk stjernefrø og tidligere verdensetter på vej tilbage.

Generali Open 2021
Alexander Scheuber
Er det første kvartfinale til den danske teenager, Holger Rune?

Holger Rune stod i sin kvartfinale over for spanske Pablo Carreno Busta, der rangerer som nummer 16 i verden. Holger havde i 2. runde besejret verdens nummer 24, så der var lagt i kakkelovnen til endnu en dansk sejr.

Første sæt var meget lige, men med et spansk brud til 3-2, var Holger i problemer grundet hårde, spanske server. Pablo Carreno Busta viste ikke nogle nerver, og han kunne efter 39 minutter serve sætte hjem med cifrene 6-4.

Holger fik i starten af 2. sæt kort behandling for nogle problemer med ryggen, hvilket virkede fremragende. Holger fik servet første sæt af sig, og stod pludselig med breakbolde. Det blev udnyttet, og inden man kunne se sig om, havde Holger bragt sig på 3-0. Efter 40 minutters fremragende tennis fra danskeren, var der pludselig balance i regnskabet – Holger havde vundet sættet med cifrene 6-3.

Tredje sæt var lige som første sæt meget lige. Begge spillere havde breakbolde, og der var hård kamp om første brud og samtidig om sættet. Det viste sig dog, at det til sidst blev verdens nummer 16, der kunne juble med cifrene 6-4, 3-6, 6-4 efter 2 timer og 55 minutter.

Han møder i semifinalen franske Gael Monfils, der rangerer som nummer 20.

671818969ST00054_2017_Austr

Andy Murray, der i 2019 gennemgik en større hofteoperation, stod i sin kvartfinale over for polske Hubert Hurkacz, der er seeded 13 i verden. Murray er tidligere verdensetter, men er pt. placeret på en plads som nummer 113.

Første sæt var tæt, og det var tydeligt at se, at Murray spillede med glæde over, at han er igen er at finde langt fremme i turneringerne. Første sæt gik hele vejen til en tiebreak, hvor polakken dog viste sig at være en for stor mundfuld. Sættet blev vundet 7-6(4).

Andet sæt var der ikke den store spænding over, og inden for kort tid, stod der 4-1 til polakken. Derfra var der ikke rigtig nogen vej tilbage for Murray. Hurkacz vandt efter 1 time og 50 minutter med cifrene 7-6(4), 6-3.

Han møder i sin semifinale tyske Peter Gojowczyk, der rangerer som nummer 101.

Forrige artikelGryden koger i Give
Næste artikelTurneringer uge 39: Danske Davis Cup emner i aktion. Kim Clijsters comeback igen, igen..
Kristian Asbjørn Korsgaard
Kristian Asbjørn Korsgaard er 31 år og har spillet tennis siden 2005. Pt. spiller han i Hobro Tennisklub. Kristian har været tennisentusiast i mange år med særlig interesse for WTA-touren. Han ser så meget tennis som muligt for at holde sig opdateret og kunne ajourføre læserne på Tennisavisen.dk.