Årets anden grand slam er i gang, og Danielle COLLINS fra USA var Caroline Wozniackis første modstander. 24 årige Collins er en lidt atypisk professionel tennisspiller, da hun har færdiggjort sin universitetsuddannelse, mens hun har spillet. Blev færdig i 2016 med en grad i mediekundskab. Derfor har det først været i det seneste års tid hun har kunnet gå all in. Hendes 2018 har været et gennembrudsår, hvor hun er kravlet op til plads #44 på WTAs rangliste. Hendes mest succesfyldte turnering i år var Miami, hvor hun slog spillere som CoCo Vandeweghe, Donna Vekić, Monica Puig, Venus Williams før hun måtte se sig besejret af Jelena Ostapenko. Altså en i form modstander mod en i form Wozniacki. Det blev sikkerhed og konstant spil, der overvandt amerikaneren der fulgte godt med i første sæt. 75 61 blev det. Desværre er der ikke mange videoklip fra RG – men sådan er det-

Første sæt startede som vanligt med et par indspilningspartier, hvor modstanderen brød serveren, før vi fik et par partier med serveren som vinder. Så fulgte igen to partier med servebreaks. Begge spillere servede hårdt og præcist, og i det hele taget var første sæt en jævnbyrdig affære, hvor Wozniacki måtte bruge alle sine forsvarsevner. Varieret spil og lange dueller skiftede sættet igennem. Spillerne fulgtes ad på den måde til 6-6, hvor en tiebreak skulle afgøre den jævnbyrdige affære. Her skinnede det tydeligt igennem, at det var en sikker “veteran”, der vidste hvad det drejede sig om, der vandt tiebreaken 7-2 og hermed sættet 76.

Woz vinder tiebreak

Statistik

Statistik

Andet sæt fortsatte med et Wozniacki momentum, da hun brød Collins rent og bagefter servede et rent parti og fortsatte med endnu et servegennembrud, så der i løbet af et blikøje stod 30 til Wozniacki. Woz holdt efter noget spil og det var 40. Endelig kom Collins på tavlen og forsøgte resten af sættet at udfordre Caroline Wozniacki på bedste vis, men Caroline var nu sikkerheden selv og kørte sættet hjem ved at bryde Collins i sidste parti til stillingen 61. Kig på statistikken og se, at på næsten alle områder – på nær fejlene – var det en overlegen Wozniacki. Det lover godt for resten af turneringen.

En autograf på skærmen

Så blev den ged barberet

Kampstatistik – lidt mærkeligt at man ikke kunne finde et billede af Collins

Interview med lidt fransk

Selfie time

Forrige artikelATP Challenger Loughborough: Løchte vinder double-titel no. 58
Næste artikelTirsdag 29. maj: Halep risikerer at miste 1. pladsen mod Riske
Leif Hørgren Mortensen
Leif Hørgren Mortensen er selverklæret tennisfan med særlig interesse for WTA-touren og Caroline Wozniacki. Leif er aktiv tennisdebattør på sociale tennismedier og også en stor bidragsyder på det internationale tennissite, Tennisfrontier.com.