WTATV. Årets sidste kamp for toppen af spillerne på WTA turen. Det var en flok slidte spillere, der mødtes mandag til første runde af round robin (alle mod alle i gruppen), og det har indtil nu kostet 4 spillere, der måtte opgive: Naomi Osaka, Bianca Andreescu, Belinda Bencic og Kiki Bertens. Det specielle ved den sidste er, at hun var reserve. Første spiller der nåede finalen. Det hedder WTA finalerne, fordi hver runde er mod en top 8 spiller og point og præmier for hver kamp er som en WTA international turnering. Her er hvad de enkelte spillere har optjent i denne turnering – læg især mærke til at begge finalister har tjent over $2.000.000 = 13.400.000 Dkr. Vinderen kan så lægge yderligere $3.400.000 til. EN ret god timeløn ikke 😉 – her er oversigten:


Finalen stod mellem ukraineren 25 årige Elina Svitolina, der vandt turneringen i 2018, og WTA turens #1 australieren 22 årige Ashley Barty. Svitolina og Barty havde mødt hinanden 5 gange før med Svitolina som vinder hver gang – senest i ørkenslaget i Miami Wells i år, hvor Barty tabte knebent og måtte bruge et par uger på at komme sig over nederlaget. Kunne hun vinde det 6. opgør? Og hun gjorde det selvom første sæt var en hård omgang. 6-4 6-3.

Det blev Bart party fra kampens 10de parti. Indtil da havde spillerne spillet nogle flotte dueller, hvor stort set alle flotte aspekter af en tenniskamp. Net, linjespil, server, esser, flugtninger m.m. I det hele taget en tenniskamp begge spillere kan være stolte af. Svitolina gik lidt ned i spillet i andet sæt, men det skyldtes kun at Ashley blev bedre og bedre. Tillykke til Ashley Barty, der nu kan nyde turneringspausen til cirkuset begynder i januar igen – nå det vil sige hun skal lige spille FEDcup finale på hjemmebane i Perth i Australien mod Frankrig – 9. og 10. November – men så er der også pause. Held og lykke med det Barty.

Spillerne ankommer

ASH holder stand

Hvilken duel

Svitolina modstand

Fantastisk ASH

ASH ned ad linjen

Svitolina redder sætpoint

Første sæt til ASH

Ash på toppen

Kampen og titlen i hus

Sådan

Trofæet

Kampens statistik

Ash med sine trofæer – verdens #! og turneringstrofæet

Penge ikke så meget kun $4.480.000 for en uges arbejde = ca. 30 millioner danske kr.