Efter 7-5 i 1. sæt måtte Elmer Møller indkassere "æg" i 2. sæt, men det rystede ikke danskeren, der efter 6-2 i 3. sæt er i finalen mod Carlos Alcarez Garfia, som havde forpurret ren dansk finale

Selvom det formentlig ikke blev sagt højt officielt, var muligheden for en ren dansk finale mellem de to 15-årige Holger Vitus Nødskov Rune og Elmer Møller ved U16 Europamesterskaberne en realistisk mulighed, som dog blev forpurret, da Carlos Alcarez Garfia (ESP) lørdag vandt en jævnbyrdig og velspillet kvartfinale 6-4, 7-5 over Holger, der sidste år blev U14 Europamester.

EM U16: Elmer i semfinale. Holger besejret i kvartfinale med top underholdning

Der bliver dog alligevel dansk deltagelse i mandagens finale, idet Elmer fortsatte stimen på 15 sejre i træk med endnu en sejr, da han i semifinalen vandt 5-7, 0-6, 6-2 over 16-årige Liciano Darderi (ESP).

Kampen blev vist på livestream, og den kan genses på youtube herunder ved at scrolle frem til optagelsen.
Spillerne holdt serv i starten af 1. sæt, indtil Elmer brød til 4-3, men italieneren bragte balance i stillingen ved at bryde tilbage til 4-4.
Efter endnu et break til 6-5 sikrede Elmer sættet 7-5.

Som det ofte sker efter et jævnbyrdigt sæt, slækkes koncentrationen en anelse, hvilket sandsynligvis var årsagen til, at Elmer i 2. sæt måtte indkassere et “æg” 0-6, og Elmer blev desuden brudt i starten af 3. sæt til både 0-1 og 1-2, men Elmer lader sig sjældent (aldrig) slå ud af modgang, og han kom stærkt tilbage og vandt de resterende partier i kampen, som han vandt 7-5, 0-6, 6-2.

I den anden semifinale vandt Garfia 6-4, 6-2 over 16-årige Jerome Kym (SUI), og dermed bliver finalen mellem to 15-årige fra årgang 2003.

Tennisavisen har fået oplyst, at der spilles finale hos pigerne kl. 1000 lokal tid, hvilket er 0900cet, og finalen mellem Elmer og Garfia spilles umiddelbart derefter.
Hold eventuelt øje med dette link – https://te.tournamentsoftware.com/news/121244/European-16-Under-Championships-Latest – hvor der formentlig vil være adgang til livestreaming fra finalerne.
Desuden er der link til et fotogalleri fra turneringen.

Desværre har Tennisavisen ikke fået svar på flere henvendelser om tilladelse til at benytte nye billeder med Elmer, og derfor genbruges ovenstående billede fra Grade 4 turneringen i Odense, hvor Elmer indledte stimen af sejre, som nu er 16 i træk.