Elmer Møller gjorde kort proces i genoptaget kamp fra 5-3, og han vandt senere kvartfinalen i 2 sæt mod svensker. Holger Vitus Nødskov Rune fik revanche mod Radu Mihai Papoe, men tabte i kvartfinalen i underholdende kamp til Carlos Alcaraz Garfia i storform

Vejrguderne var ikke med arrangørerne ved de individuelle Europamesterskaber for U16 i Moskva, hvor begge de 15-årige danske deltagere Holger Vitus Nødskov Rune og  Elmer Møller skulle have spillet 1/8-finaler i single samt kvartfinale i double

EM U16: Både Holger og Elmer videre til 1/8-finaler med pil opad

Elmer nåede ganske vist at bringe sig foran 5-3 i 1/8-finalen mod 16-årige Raphael Collignon (BEL), men på grund af regn resten af dagen blev kampen ikke færdigspillet og næsten alle single kampe blev udsat til lørdag.

Imidlertid besluttede arrangørerne at double kampene skulle afvikles indendørs i en boblehal, hvor temperaturen var omkring 35 grader, og luftfugtigheden var så enorm, at forholdene blev sammenlignet med abeburet eller krybdyrsområdet i zoologisk have.
En af spillerne fra bonus-runden havde inden Elmer og Holger skulle spille double besvimet og måtte trække sig fra turneringen på grund af de groteske forhold.

Elmer og Holger mødte i doublen det 5. seedede spanske par Carlos Alcarz Garfia og Mario Gonzalez Fernandez (ESP).
Vinderne af opgøret formodedes at have gode muligheder for at spille med om titlen, og det blev som ventet en jævnbyrdig kamp, som måtte afgøres i 3 sæt.
På grund af regnvejrsforsinkelserne så arrangørerne sig nødsaget til at begrænse kampene til korte sæt til 4 og tiebreak ved 4-4.

Kampen endte med spansk sejr 4-5(4), 4-2, 4-2, hvilket kunne blive en fordel med tanke på singlerne, hvor der som følge af forsinkelserne skulle spilles både 1/8-finaler og kvartfinaler lørdag.
Den samme “fordel” opnåede spanierne, da de senere på dagen tabte kvartfinalen til 4. seedede Michael Frank og Lukas Neymayer (AUT), der søndag spiller finale i double mod 3. seedede Peter Fajta og Zsombor Velcz (HUN).

Elmer kort proces og Holger revanche efter 3 nederlag

Den afbrudte single fra dagen før, hvor Elmer førte 5-3 over Raphael Collignon (BEL), blev genoptaget tidligt lørdag morgen, og Elmer afgav blot et enkelt parti mere i kampen, som på kort tid blev afgjort med cifrene 6-3, 6-1.

Imens måtte Holger vente på, at 1/8-finalen mellem Mario Gonzalez Fernandez (ESP) og Felix Gill (GBR) blev færdigspillet, hvilket trak ud, fordi kampen blev en 3-sætter, som spanieren vandt 6-4, 5-7, 6-2.
Holger har tidligere 3 gange mødt den et år ældre Radu Mihai Papoe (ROU) – første gang som U12 og senere to gange som U14, og det seneste nederlag var i U14 Masters finalen, da Holger var første-års U14.

I mellemtiden har Holger løftet sit niveau markant, og der blev ikke tvivl om udfaldet, da Holger vandt sikkert 6-1, 6-1.
En anden årgang 2003 spiller, der har løftet sig markant er Carlos Alcaraz Garfia, som for et par uger siden vandt en Grade 2 turnering i Castricum i Holland, hvor han i finalen vandt 6-3, 6-1 over 17-årige Filip Kolasinski (POL), der i semifinalen havde vundet 6-4, 6-2 over Holger, og derfor ventede en svær opgave, da Holger allerede efter blot en times pause skulle møde spanieren i kvartfinalen.

Da seedningerne var foretaget efter Tennis Europe (TE) ranglisten, måtte Garfia nøjes med en seedning som no. 5, og derfor kunne han møde Holger allerede i kvartfinalen, hvorimod 2. seedningen blev tildelt en ukendt litauisk spiller, som har spillet flere TE-turneringer, men ikke har et niveau, der burde berettige til denne seedning.

Kampen blev spillet på et meget højt niveau af begge spillere, som leverede top underholdning.
Det blev dog spanieren, som trak det længste strå og vandt 6-4, 7-5 efter at Holger havde kæmpet sig tilbage fra 1-4 i 2. sæt.

Endnu en årgang 2003 spiller, som for alvor har udviklet sit niveau i 2018 er Elmer, som er i storform efter at han vandt titlen ved Grade 4 turneringer i både Odense og i Ioannina i Grækenland, og med de 3 første sejre ved EM havde Elmer inden kvartfinalen vundet 14 kampe i træk.

Det blev også til sejr no. 15, da Elmer vandt komfortabelt 6-4, 6-2 over den jævnaldrende svensker Isac Stroemberg, der i 1/8-finalen mod Guy Den Ouden (NED) havde vundet 1. sæt 6-3, hvorefter han var bagud 2-4 i 2. sæt, da hollænderen trak sig fra kampen.

Begge semifinalerne hos drengene spilles søndag som 2. kamp efter kl. 08 dansk tid.
Elmer spiller på Court 11, hvor han møder 16-årige Luciano Darderi (ITA), der i 1/8-finalen vandt over Mario Gonzalez Fernandez (ESP), efter at han forinden havde sendt både 13. seedede Martin Krumich (CZE) og 3. seedede Peter Fajta (HUN) ud af turneringen.

Garfia møder på Court Court 5 Jerome Kym (SUI), som indledte turneringen med at vinde 6-2, 6-1 over Leo Borg (SWE), og selvom han derefter vandt 6-0, 6-0 over 12-seedede Drazen Petrovic (BIH) og senere yderligere 3 sejre i tætte opgør, forventes det at blive Garfia, som spiller sig i finalen, og det kan bestemt ikke udelukkes, at Elmer kan blive modstanderen i finalen.

 

 

Forrige artikelSøndag 22. juli: Alize Cornet mod Mandy Minella i Gstaad finalen
Næste artikelITF Don Benito: Olga Helmi har fået styrket troen efter første pro-finale
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.