Efter nederlaget til Spanien fulgte et nyt overraskende nederlag til Frankrig, hvorefter Danmark med sejr over Tyrkiet sluttede på en skuffende 7. plads

Der er ingen grund til at skjule, at der var berettigede forventninger om, at Danmark kunne vinde endnu en EM titel for hold, da to af de dobbelte U12 EM-vindere fra 2015, Holger Vitus Nødskov Rune og Elmer Møller sammen med David Francati og Richard Biagiotti samt holdleder Anders Grinderslev drog til Kazan i Rusland for at dyste om  Europamesterskabet for hold i U14, hvor de to førstnævnte topper Tennis Europes U14 rangliste som no. 1 og 2.

Som omtalt efter den første kamp fredag blev det dog til et uventet nederlag mod Spanien, hvor Danmark både tabte 2. singlen og doublen, og dermed var Danmarks rolle udspillet, når det angår kampen om selve mesterskabet.

I den næste kamp om placeringerne 5-8 blev det til endnu et dansk nederlag, da Elmer indledte med nederlag i 2. singlen mod Giovanni Mpetshi Perricard, der vandt 6-2, 6-3, og selvom Holger fik udlignet til 1-1, da han vandt 6-3, 6-1 over Leo Raquin, endte det med samlet sejr 2-1 til Frankrig, som i doublen mellem de samme 4 spillere vandt 6-3, 3-6, [10-6].

Danmark spillede derfor søndag om 7. pladsen mod Tyrkiet, hvor det blev sikker dansk sejr på 3-0, da Elmer vandt 2. singlen over Arda Azkara 6-3, 6-3 og Holger vandt 1. singlen 6-2, 6-2 i 1. singlen over Orhan Gur Umur.
I doublen vandt Elmer sammen med David Francati 6-4, 7-6(3) over Arda Azkara og Togan Tokac.

Nederlaget i den første kamp var ekstra ærgerligt, fordi en sejr over Spanien uden tvivl havde banet vejen for en relativ sikker titel til Danmark, da Spanien uden problemer vandt begge singler i 2 sæt mod både Rusland i semifinalen og mod Schweiz i selve finalen.

Danmark må dog håbe på, at det lykkes at tage revanche, når der spilles EM udendørs, da det samtidig giver adgang til at deltage ved VM for hold til sommer.

Holgers træner Lars Christensen, der var med holdet for at følge sin elev, noterede sig at Holger specielt i de to første single-kampe fik vist, at han fortsætter en udvikling, der omsætter de ting, der arbejdes med i træningen til kamp, hvilket han her uddyber

Specielt opmuntrende var det at se, at han i sin forhånd fik mere selvtillid og slog igennem, med langt større tyngde end det har været tilfældet de seneste to turneringer. Og serven fik igen et løft opad, efter at der havde sneget sig lidt uvaner ind.
Og så fik han vist, at det offensive spil op igennem banen er på vej ind i hans spil igen, efter nogle hårde ITF kampe hvor der ikke har været mange muligheder for at excellere i det.”

Selvom Lars var tilfreds med sin elev, kunne han have ønsket sig lidt flere forhåndsvindere og faste lækre flugtninger i den sidste kamp, som kunne være brugt til at arbejde endnu mere offensivt.

Forrige artikelITF Antalya: August Holmgren ude af kval trods god indsats
Næste artikelWTA Dubai 2017: Caroline ordnede Kasatkina
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.