I begge sæt blev ganske få bolde afgørende for udfaldet, da August Holmgren blev besejret i 1. kvalrunde i Tyrkiet

18-årige August Holmgren har efter overgangen fra juniortiden oplevet det samme, som næsten alle de bedste danske tennisspillere har erfaret – nemlig at konkurrencen i tennissporten er så benhård, at der skal noget ekstraordinært til for at begå sig i selv den laveste Futures kategori.

August deltog sidste år ved slutningen af juniortiden i kvalifikationen til 3 Futures, og i 2017 har han indtil nu forsøgt sig i yderligere 3.
Bortset fra en turnering i Limassol på Cypern, hvor August nåede kvartfinalen, er det i de øvrige turneringer endnu ikke lykkedes at slippe igennem kvalifikationen, hvilket heller ikke lykkedes ved $15.000 turneringen GD Tennnis Cup i Antalya i Tyrkiet, hvor han i 1. kvalrunde tabte 4-6, 5-7 til 14. seedede Matvey Khomentovskiy (RUS).

Philip Ørnø er ligesom i sidste uge samme sted med August, og han fortæller til Tennisavisen, at August fik en “fed kamp” mod en god modstander, og det var ganske få ting, som gjorde udslaget i begge sæt – ved 4-4 30-30 og 5-5 30-30 i henholdsvis 1. og 2. sæt, hvor August blev en smule passiv.
Resten af kampen havde August ellers fulgt taktikken, hvor det gjaldt om at afgøre bolden inden det syvende slag i duellerne, og Ørnø tilføjede

Han varierede rigtigt flot med slice og høj spin i andet sæt, efter han blev breaket til 3-1. Det brød modstanderens rytme. A kom rigtigt meget til nettet og vandt mere end halvdelen ifølge mig. Ved ikke hvad statistikken ville sige. En af de kampe, hvor to-tre bolde tippede sejren til den forkerte side

August på University of San Diego til efteråret

Når August til efteråret starter på University of San Diego, følger han i samme fodspor som bl.a. hans 1 år ældre danske kollegaer Christian Sigsgaard, Johannes Ingildsen og Benjamin Hannestad samt flere andre, der har vurderet, at de på college har væsentlig bedre muligheder – både praktisk og økonomisk – for at videreudvikle sig i et miljø med et professionelt setup, hvor de både har trænere, fysioterapeuter, træningspartnere mv. til rådighed, og de får muligheder for at konkurrere på et niveau, som er fuldt på højde med Futures, uden at de behøver spekulere for meget på, hvordan de kan få råd til rejse- og opholdsudgifter, som snildt løber op i størrelsesordenen 10.000 kr. pr. turnering.

August Holmgren

Et af “problemerne” ved, at stadig flere af de bedste vælger college, kan være at de mangler som træningspartnere for de hjemlige talenter, som har samme ambitioner, og desuden har det i praksis været et problem for det danske Davis Cup hold, at de ofte får afbud fra college spillerne.

Davis Cup holdkaptajn Kenneth Carlsen har påpeget dette overfor ITF, som han gerne ser hjælper med at påvirke situationen, så spillerne kan få fri til at spille Davis Cup.
En forudsætning er ifølge Carlsen formentlig, at det skrives ind i spillernes aftaler med deres college, at de kan få fri til Davis Cup – så den opfordring er hermed givet videre til kommende tennis-talenter, som drømmer om både college og Davis Cup.