Holger Vitus Nødskov Rune skrev dansk tennis-historie, da han som 15-årig blev dansk mester og skar mere end 2 år af Peter Bastiansens rekord fra 1980. Hannah Viller Møller vandt sin 3. titel i damesingle

Det har længe ligget i luften, at Peter Bastiansens rekord fra 1980 som den hidtil yngste vinder af DM i tennis som 18-årig næppe kunne fortsætte med at overleve.
Allerede ved DM udendørs i 2019 var rekorden i overhængende fare, da Holger Vitus Nødskov Rune få måneder efter sin 15-års fødselsdag 29. april var i finalen ved DM udendørs i KB.

Holger havde kort før sin 15-års fødselsdag debut på det danske Davis Cup hold, hvor han imponerede alle ved at vinde over Egyptens 1. single Youssef Hossam, der på daværende tidspunkt var no. 311 på ATP-ranglisten.

Davis Cup: Sprudlende Holger Rune vinder Davis Cup debut mod Egyptens bedste

Derfor forekom det realistisk, at Holger allerede som 15-årig kunne forbedre rekorden som den yngste DM vinder i herresingle markant, og indtil midten af 2. sæt i finalen på KBs anlæg mod Gentoftes August Holmgren tydede meget på, at rekorden ville falde, da Holger efter suverænt spil havde sikret sig 1. sæt og førte med et break i 2. sæt.
Imidlertid skiftede finalen karakter, og August sørgede for at Bastiansen fortsat var indehaver af rekorden.

Holger fik dog en ny chance for at erobre rekorden som 15-årig, da han ved DM indendørs i Hillerød igen var i finalen, hvor han søndag igen mødte en modstander fra Gentofte, hvilket denne gang var Sebastian Grundtvig, der samme dag fyldte 18 år, og derfor selv havde mulighed for at slå Bastiansens rekord med nogle få måneder.

Finalen blev vist på livestream, hvor den – ligesom finalen ved DM ude i KB – blev kommenteret af Thomas Skouboe, der undervejs i 2. sæt mindede seerne om det førnævnte momentum skift, idet Holger efter at have domineret kampen og vundet 1. sæt 6-2 og bragt sig afgørende foran med et break til 3-0 tilsyneladende slækkede på koncentrationen, og Sebastian brød tilbage til 2-3.

Sebastian førte derefter 40-15 i sit eget serveparti, og han var derved tæt på at være helt tilbage i sættet, men Holger skærpede atter koncentrationen og genvandt overtaget i kampen, hvorved han igen bragte sig på vinderkurs med break til 4-2, og han bevarede fuldt fokus resten af finalen, som han vandt 6-2, 6-2.

Udover DM medalje og præmiepenge modtog Holger for 2. år i træk 50.000 kr. fra C Worldwide’s talentpris.

Holger Vitus Nødskov Rune
Foto: DTF – Holger Vitus Nødskov Rune modtager for 2. gang C Worldwides’s talentpris på 50.000 kr.

Inden afviklingen af herrefinalen havde Holgers 17-årige klubkammerat fra HIK, Hannah Viller Møller for 3. gang i karrieren vundet DM-titlen i damesingle, da hun i finalen vandt 6-3, 6-0 over 18-årige Sofia Nami Samavati fra Virum Sorgenfri Tennisklub.

Trods de overbevisende cifre var der mange jævnbyrdige partier, men den helt afgørende forskel blev Hannah’s væsentlig større sikkerhed og evne til at vinde de vigtige bolde.

Det var den 3. DM-titel til Hannah, der i 2017 både vandt DM indendørs og udendørs.

Hannah har efter en periode, hvor hun ikke helt har opnået de forventede resultater, fundet sit bedste spil frem, hvilket hun også viste for en uge siden ved slutspillet i Elitedivisionen, hvor hun i finalen mod Gentofte vandt over Emilie Francati, der dagen forinden havde besejret Karen Barritza i en velspillet kamp på meget højt niveau.

Måske har udtagelsen til Fed Cup i Polen – som følge af afbud fra både Caroline Wozniacki og Emilie Francati – været en vigtig tillidserklæring fra holdkaptajnen og det skulderklap, som har skabt fornyet selvtillid og motivation til at bevise, at udtagelsen var berettiget.

HIK-træner Kenneth Carlsen lægger ikke skjul på sin stolthed over, at begge DM-titler gik til spillere fra HIK

På Dansk Tennis Forbunds hjemmeside er der links, hvor begge finaler kan genses – https://tennis.dk/spiller/turneringer/individuelle-turneringer/dm-inde/

Vejen til titlen for de to vindere:

Hannah Viller Møller
1/8-finale: Zoe Du Pasquier Jensen  (B93) 6-0, 6-0
Kvartfinale: Emilie Just-Bomholt (HIK) 6-1, 6-0
Semfinalei: Divine Dasam Nweke (Gentofte) 6-3, 6-0
Finale: Sofia Nami Samavati (Virum-Sorgenfri) 6-3, 6-0

Holger Vitus Nødskov Rune
1/8-finale: Carl Emil Overbeck (HIK) 6-1, 6-3
Kvartfinale: Bartosz Jonatan Terczynski (ATK) 6-3, 6-2
Semifinale: Igor Tiniakov (Sønderborg) 6-0, 6-3
Finale: Sebastian Grundtvig (Gentofte) 6-2, 6-2

Forrige artikelKampe uge 14: Wozniacki på Charleston grus. Juniorer i Challengers. Davis Cup i weekend
Næste artikelTennisakademiet
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.