Tennisakademiet stater op 1. maj 2019 med professionelle træningstilbud til danske turneringsspillere i alderen 10-18 år. I samarbejde med tennisklubberne ønsker akademiet at styrke dansk tennis.

Det lyser ud af dem, at de vil det bedste for dansk tennis. Vi møder de tre initiativtagere bag Tennisakademiet, Kenneth Jessen, Thomas Wahl og Peter Frederiksen, der alle har et livslangt greb om tennissporten. Tennisakademiet blev startet af Kenneth Jessen i 2013 og blev en succes, men måtte af forskellige årsager lukke ned i 2015. ”Nu har jeg fået forstærkning af Thomas og Peter, og Tennisakademiet version 2.0 er bedre og mere målrettet end tidligere. Det har givet et kæmpe løft, at vi nu er flere om at udvikle Tennisakademiet”, siger Kenneth Jessen, der er cheftræner på akademiet.

Tennisakademiet holder til i det gamle elitecenter i Farum og er i fuld gang med at optage spillere til sæsonstart 1. maj 2019. Programmet ligger ikke helt på plads endnu, men ud over sæsonen er der berammet træningssamlinger for akademiets spillere ca. hver 3 uge, og så arbejdes der på, at tilbyde en fast ugentlig træningsdag, så klubbernes spillere kan supplere den daglige klubtræning. ”Det er dog vigtigt at understrege, at alle vores træningsaktiviteter er tilrettelagt så de ikke konkurrerer med klubbernes træning og turneringsaktiviteter”, siger sportchef Thomas Wahl, der har mange års erfaring som tidligere sportschef i Birkerød Tennisklub, klubdirektør i Stavanger Norge, og klubchef i HRT.

Brug Tennisakademiet til at fastholde jeres spillere i klubben.
”Tennisakademiets mission er at bidrage til at skabe flere gode danske tennisspillere, og det gør vi ved at støtte og supplere tennisklubbernes træning”, siger Peter Frederiksen, der er direktør og står for den overordnede strategi og administration, og fortsætter, ”Gennem vores træningsaktiviteter styrker vi klubbernes træningsmiljø og undgår at klubbens turneringsspillere søger til andre klubber”. Det er vigtigt for de tre initiativtagere at fremhæve ønsket om at samarbejde med klubberne, ”uden samarbejde med klubberne, udvikler akademiet en række isolerede spillere, men tanken er netop at spillerne skal blive rollemodeller i deres klubber”, siger Kenneth Jessen.

Hvordan kan Tennisakademiet hjælpe klubberne?
Vi kan hjælpe klubberne med at fastholde de bedste og mest motiverede spillere gennem akademiets træningstilbud. Peter Frederiksen forklarer ”De fleste klubber kender til, at de har en dygtig og motiveret spiller, men klubben ikke har ressourcer til at udvikle spilleren og tilbyde den træning som spilleren ønsker. Normalt vil spilleren derfor være nødsaget til at flytte til en anden klub for at få mere træning. Med Tennisakademiet kan spilleren supplere klubtræningen med træningen på akademiet og blive i tennisklubben som en god rollemodel”. Og Thomas Wahl følger op og trækker tydeligvis på sine erfaringer fra landets største klubber, ”eller hvis en klub har en spiller, der ikke rigtig kan bide sig fast i elitetruppen og derved få den træning, som spilleren ønsker. Det betyder, at klubben ikke kan tilbyde spilleren den træning, der gør spilleren bedre og derved få adgang til elitetræningen. Normalt vil spilleren så enten nøjes med den træning klubben tilbyder eller flytte til en anden klub. Med Tennisakademiet kan spilleren supplere klubtræningen med træningen på akademiet og blive i tennisklubben, for derved at blive god nok til at få den elite klubtræning som spilleren ønsker, hvorefter akademiet måske bliver overflødigt”.

Spillere fra 14 forskellige klubber
Træningsaktiviteterne begynder i maj og alle træningsaktiviteter er tilrettelagt så det ikke konkurrerer med klubbernes træning eller med holdkampe og DTF-arrangementer.
De første spillere har været gennem den obligatoriske spillertest og optagelsessamtaler. De danske tennisklubber er vidt repræsenteret blandt akademiets første 20 spillere, der kommer fra 14 forskellige klubber lige fra Randers til KB. De første træningssamlinger er i begyndelsen af maj, hvor der lægges særligt vægt på kamptræning, slagtræning, mentaltræning, turneringsforberedelse, og i mindre grad på teknisk træning. ”Den tekniske træning foregår hjemme i klubberne, og hvis vi vurderer, der er behov for teknisk træning sker det i dialog med spillerens træner i klubben”, slutter cheftræneren.

Du kan læse mere om på www.tennisakademiet.dk.

Forrige artikelDM Inde: Holger yngste vinder nogensinde. Hannah vinder sin 3. DM-titel
Næste artikelTennisavisen marts 2019
Tennisavisen.dk
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.