Der var klasseforskel i lørdagens Davis Cup-double mellem Danmark Og Sydafrika. Frederik Løchte Nielsen og Thomas Kromann kæmpede bravt, men måtte se sig slået af Raven Klaasen/Ruan Roelofse med cifrene 6-3, 6-0, 6-4.

Der var lagt op til en spændende og potentielt afgørende doublekamp, da Danmark og Sydafrika lørdag krydsede klinger i weekendens tredje kamp. Her var det den danske doublekonstellation Frederik Løchte Nielsen og Thomas Kromann, der skulle forsøge at bringe Danmark i front mod sydafrikanerne inden de sidste to singler spilles søndag.

Det danske par er den mest vindende makkerpar for Danmark i Davis Cup-sammenhæng nogensinde, men måtte inden opgøret alligevel tage sig til takke med en rolle som underdog i lørdagens kamp.

Sydafrika har nemlig 34-årige Raven Klaasen, der aktuelt ligger helt oppe som nummer 19 på verdensranglisten i double, på holdkortet. I år opnåede han samtidig sit hidtil største resultat, da han vandt Indian Wells tilbage i marts måned. Hans makker, Ruan Roelofse, ligger nede som nummer 143 på doubleranglisten, men er til gengæld ubesejret i double ved Davis Cup med hele syv sejre.

Misbrugte breakbolde

Begge par kom godt ud til kampen og var begge sikre i egen serv fra kampens begyndelse. Efter de første fire partier var stillingen 2-2, hvor ingen af dem havde afgivet en eneste breakbold.

Danskerne var dog de første til at skaffe sig en breakchance. Hele tre af slagsen havde Nielsen/Kromann i Ruan Roelofses serv, men med især uhyggeligt netspil fra Raven Klaasen, hev sydafrikanerne partiet i land og bragte sig foran 3-2.

I det efterfølgende parti var det nu gæsterne, der pressede danskerne. Hurtigt kom Klaasen/Roelofse foran 40-15, og hvad danskerne ikke formåede at udnytte, kunne sydafrikanerne til gengæld. Kun en enkelt breakbold skulle de bruge, før partiet var i hus.

Og som så mange gange før i double skulle der kun et enkelt break til at afgøre sættet, som Klaasen/Roelofse vandt 6-3.

Et niveau bedre

Andet sæt startede skidt for Nielsen/Kromann, der allerede i første serveparti blev brudt. Frederik Løchte Nielsen havde problemer med førsteserven, og det gav åbninger til gæsterne, og især Klaasen, der slog til med det samme.

Problemerne med førsteserven fortsatte for danskerne i det efterfølgende serveparti, og heller ikke Thomas Kromann kunne få gang i den. Det betød igen, at danskerne kom under pres, og krydret med dobbeltfejl var opgaven om at holde serv nærmest umulig – nu bagud 3-0.

Danskerne fik efterfølgende muligheden for at tage det ene break tilbage med to breakbolde. Men igen hev Klaasen/Roelofse et ekstra gear frem på de afgørende bolde. Gæsterne servede sig ud af problemerne og breakede efterfølgende prompte med skarpe returneringer og sikrede sig sættet 6-0.

Skræmmende Klaasen

Det lignede igen en mareridtsstart fra danskerne i tredje sæt, der var nede med hele fire breakbolde i sættets første parti. Den her gang fik Nielsen/Kromann dog afværget og holdt serv.

Alligevel var det tydeligt, at danskerne skulle kæmpe hårdt for deres servepartier, mens Klaasen/Roelofse lettere kom gennem deres egne servepartier.

Ved 2-2 gik den så heller ikke længere for Nielsen og Kromann. Sydafrikanerne fik brudt i sikker stil, og så havde værterne for alvor kniven for struben.

Der var dog ingen slinger i valsen hos Klaasen/Roelofse. Raven Klaasen var i hele kampen i en klasse for sig, og ved nettet havde danskerparret intet modsvar på den bevægelige doublespecialist, der dog også fik god hjælp af sin stærkt servende makker.

Symptomatisk for kampen var det da også en Klaasen-flugtning, der endte med at afgøre opgøret, og dermed bragte Sydafrika sig foran 2-1 med en doublesejr på 6-3, 6-0, 6-4.

Intet er dog tabt for danskerne, der med nederlaget dog er tvunget til at vinde begge singlekampe i morgen, hvis oprykningen til Europa/Africa Group I skal blive en realitet.

Herunder er Danmarks reaktion umiddelbart efter kampen:

Sydafrika var selvsagt godt tilfredse med nu at have bragt sig i spidsen:

Forrige artikelDavis Cup: Sydafrika udligner efter Hannestad-nederlag
Næste artikelDagens kampe søndag 17. september: Duel i Tokyo om vinderens første WTA titel. Spændingen intakt før søndagens kampe i Davis Cup i Århus.
Daniel Nøjsen Fallah er journaliststuderende på Journalisthøjskolen i Aarhus. Han er tenniselsker, der drømmer om at dække verdens bedste sportsgren. Daniel har spillet tennis i 10 år, hvor både turneringer og trænergerninger har været på programmet. Særligt ATP-touren følges tæt, hvor favoritterne er Rafael Nadal og Frederik Løchte.