Sæsonfinalerne er servet i gang – hvem kåres som vinder 2020?

I den kommende uge er verdens otte bedste herrespillere samlet i O2-Arena i London for at kæmpe om det eftertragtede trofæ.

Som bekendt, så er Danmark og resten af verden pt. “mørkelagt” af corona og diverse restriktioner. Dette gør sig også gældende i sportens verden, og tennis er ingen undtagelse. Dog kan vi glæde os over, at der igen er tennis på topplan, og har været det i noget tid.

The Internazionali BNL d'Italia 2015 - Day Five
Dominic Thiem er noget overraskende færdig ved årets Wimbledon. (Photo by Mike Hewitt/Getty Images)

I den første kamp stod 3. seede Dominic Thiem over for 6. seede Stefanos Tsitsipas over for hinanden. De to stod sidst over for hinanden ved finalen i samme turnering for et år siden. Her sejrede Stefanos Tsitsipas i tre sæt. Der var dermed lagt op til endnu en gyser mellem de to duellanter.

Dominic Thiem, der for nogle måneder siden vandt sin første grand slam, sejrede i tre tætte sæt. Statistikken viste, at der var fem point, der skilte de to spillere ad. Der var kun et break til hver – et i 2. sæt og et i 3. sæt. Dominic Thiem kunne efter 2 timer og 18 minutter sejre med cifrene 7-6 (5), 4-6, 6-3.

Rolex Paris Masters - Previews
2018 Getty Images

I dagens anden kamp stod 2. seede Rafael Nadal over for 7. seede Andrey Rublev. Rafael Nadal virkede ovenpå i hele kampen, og det virkede som om, han virkelig havde tænkt sig at sejre i dagens kamp. Rafael Nadal har været i finalen i London to gange tidligere (2010 og 2013), men begge gange tabt. Skal dette ændre sig i år, skal han finde storspillet frem.

Rafael Nadal sejrede klart i to sæt med cifrene 6-3, 6-4 efter 1 time og 17 minutter.

TennisTravel

Turneringens tredje kamp stod verdensetteren, Novak Djokovic over for 8. seede Diego Schwartzmann. Disse to havde mødt hinanden fem gange tidligere, hvor Schwartzmann ikke har været tæt på at sejre. Det eneste har været en grand slam kamp i fem sæt, men hvor Schwartzmann var chanceløs i 4. og 5. sæt.

Djokovic kunne efter 1 time og 18 minutter juble over sejren på 6-3, 6-4. Dermed har verdens nummer 1 og 2 brugt næsten lige lang tid på banen indtil videre.

Rolex Monte-Carlo Masters - Day Six
2019 Getty Images

Turneringens fjerde herresingelkamp stod mellem 5. seede Alexander Zverev og 4. seede Daniil Medvedev. Disse to spillere stod over for hinanden for nogle uger siden i finalen i Paris, hvor Medvedev sejrede i tre sæt i en lang og hård kamp. Derfor var der lagt op til en lang og hård kamp igen.

Denne gang var der dog ikke det store drama. Zverev virkede til ikke at kunne finde sin rytme, mens Medvedev spillede de rigtige bolde på de rigtige tidspunkter. Dermed havde han også størst udbytte af sine breakmuligheder. Daniil Medvedev sejrede efter 1 time og 29 minutter med cifrene 6-3, 6-4.

Forrige artikelTurneringer uge 47: Holger Rune fortsætter i Spanien mens ATP-toppen dyster i London
Næste artikelITF Villena: Holger Rune havde styr på Lucky Losers i halvanden kamp indtil stop- og lob vendte opgør
Kristian Asbjørn Korsgaard
Kristian Asbjørn Korsgaard er 31 år og har spillet tennis siden 2005. Pt. spiller han i Hobro Tennisklub. Kristian har været tennisentusiast i mange år med særlig interesse for WTA-touren. Han ser så meget tennis som muligt for at holde sig opdateret og kunne ajourføre læserne på Tennisavisen.dk.