Den tredje modtager af The Kurt Nielsen Award blev den yngste Davis Cup debutant nogensinde, Holger Vitus Nødskov Rune

I de første dage i det nye år er dansk tennis blevet begunstiget med flere priser, ikke mindst da Caroline Wozniacki ved Sport 2018 på DR1 5. januar både blev kåret som Årets Sportsnavn og modtog BTs Guld, og ved samme anledning blev Clara Tauson kåret som Bestsellers Olympiske Håb, og forinden var hun for tredje år i træk kåret som Årets Juniortennisspiller.

Helt samme medie-bevågenhed har der ikke været omkring uddelingen af The Kurt Nielsen Award, som blev stiftet 19. november 2010 på legendariske Kurt Nielsens 80-års fødselsdag, hvor hans barnebarn Frederik Løchte Nielsen blev den første modtager af prisen.

I 2017 blev prisen uddelt for anden gang, da August Holmgren blev hædret for at leve op til forudsætningen “en ung dansk tennisspiller, som har vist vilje til at ville gøre sig gældende på internationalt plan og med en personlighed, som er egnet til at skabe respekt om dansk tennis.”

Homgren modtager Kurt Nielsen Award ved IC arrangement

Prisen blev overrakt for tredje gang, da 15-årige Holger Vitus Nødskov Rune modtog den ved et arrangement i HIK’s restaurant 28. december 2019 uden større mediebevågenhed.

Efterfølgende blev Tennisavisen dog gjort opmærksom herpå, og International Lawn Tennis Club of Denmark har i nedenstående opslag på Facebook anført begrundelserne for at overrække prisen til Holger, der på alle måder lever op til prisens statut.


Den indledende forudsætning – “en ung dansk tennisspiller” – har Holger i høj grad levet op til, som den suverænt yngste Davis Cup debutant nogensinde kort før sin 15-års fødselsdag, og hvad angår “vilje til at gøre sig gældende på internationalt plan” samt “en personlighed, som er egnet til at skabe respekt for dansk tennis” er ligeledes efterlevet til overflod.

Allerede da Tennisavisen i 2015 fortalte om den dengang 11-årige Holgers ambitioner og drømme, kunne man umuligt være i tvivl om, hvilken vilje der ligger bag.

Danmarks næste store tennisstjerne: Holger og drømmen om Roger Federer

Kigger man ned over de resultater, der er remset op i begrundelsen i førnævnte facebook-opslag, er der heller ingen tvivl om, at der er stor respekt forbundet med Holger både herhjemme og internationalt, hvilket bl.a. kommer til udtryk ved, at han på Instagram har mere end 8.500 følgere fra hele Verden, hvor han i tenniskredse betragtes som en kommende topspiller.

Selvom Holger jævnligt har fået medieomtale i 2018, kan man stadig møde danske sportsinteresserede, der endnu ikke er klar over, at der også på herresiden kan være store ting i vente, hvorimod Clara Tauson formentlig er inde på lystavlen hos de fleste.

Det samme kan Holger komme hos endnu flere, når juniorernes udgave af Grand Slam turneringen Australian Open afvikles i uge 4, hvor både Clara og Holger er direkte i hovedturneringen, og der er gode chancer for, at deres kampe kan følges på Eurosport Player.

Forinden deltager de begge i Grade 1 turneringen 2019 AGL Loy Yang Traralgon Junior International, som afvikles 11-16. januar som optakt til Australian Open.

 

Forrige artikelEric vandt sin første seniorturnering
Næste artikelKampe uge 2: Sydney sidste Grand Slam optakt for både WTA og ATP
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.