Da C WorldWide Talentprisen på 100.000 kr. blev uddelt for første gang var både Holger Vitus Nødskov Rune og Clara Tauson selvskrevne kandidater, og derfor delte de prisen

Da formueforvalteren C WorldWide i juni 2017 indgik sponsoraftale med Dansk Tennis Forbund (DTF) blev samtidig oprettet C WorldWide Talentprisen, der uddeles en gang årligt til det eller de talenter, der har klaret sig bedst målt på objektive kriterier.
De mulige kandidater til prisen vurderes og evalueres af et “Advisory Board”, der er nøje udvalgt i et samråd mellem C WorldWide og DTF.

Prisen blev for første gang uddelt 7. april i pausen mellem de to singler ved Davis Cup opgøret mod Egypten i Gentoftehallen, og opgaven for det nedsatte Advisory Board har næppe været svær, da både Holger Vitus Nødskov Rune og Clara Tauson var selvskrevne kandidater.

Hvis kriterierne for prisen havde været, at der kun kan være en enkelt prismodtager, havde opgaven for boardet derimod næsten været umulig, da begge har bevist, at de i deres årgange er blandt de bedste i Verden, og derfor var det en naturlig afgørelse at lade dem dele prisen med 50.000 kr. til hver.

Holger blev U14 Europamester i 2017 efter suveræne sejre i alle kampe, og samme år vandt han 2 ITF-titler i Grade 4 kategorien i Riga i Letland og Nairobi i Kenya.
I 2018 har han senest deltaget i en Grade 3 turnering i Casablanca, hvor han var i finalen.
Han er desuden Verdens højst rangerede i sin årgang 2003 som no. 132 på ITFs junior-rangliste, hvor kun 5 fra årgang 2002 ligger højere placeret end Holger.

Dagen efter prisoverrækkelsen opnåede Holger formentlig karrierens mest opsigtsvækkende triumf, da han i sin Davis Cup debut som den yngste hidtil yngste dansker 3 uger før sin 15-års fødselsdag besejrede Egyptens 1. single Youssef Hossami, som er no. 311 på ATP-ranglisten.

Davis Cup: Sprudlende Holger Rune vinder Davis Cup debut mod Egyptens bedste

Clara vandt i 2017 OL Guldmedalje ved European Olympic Youth Festival i Ungarn, og hun vandt desuden sin første titel på Women’s Pro Touren ved Stockholm Ladies, og i de seneste 3 turneringer har hun været i finalen i den højeste kategori Grade A i Porto Alegre i Brasilien samt vundet titlen i både Grade 1 i Vrsar i Kroatien og Grade 2 i Firenze i Italien.
Disse resultater betyder, at hun er no. 13 på ITFs seneste rangliste, hvor hun er 4. bedst i årgang 2002.

Efter prisoverrækkelsen blev de begge interviewet af TV2, som lidt spøgefuldt spurgte, hvem der var bedst, når de havde spillet mod hinanden til træning, og Clara måtte erkende, at Holger altid vandt stort.
Det giver dog meget lidt mening at sammenligne på tværs af køn på grund af de forskellige fysiske forudsætninger.

Holger kan få brug for nogle af pengene allerede i næste uge, hvor han rejser til Tunesien for at deltage i en Grade 3 turnering, hvor han muligvis med titel eller finaleplads kan optjene de nødvendige point, så han kan spille kvalifikation til French Open, selvom hans sæsonmål er US Open senere på sæsonen.

Clara kan vente lidt med at bruge pengene, da DTF må formodes at betale hendes næste rejse, når hun i næste uge rejser til Athen med Fed Cup holdet.

Forrige artikelDagens kampe mandag 9. april: Livestream fra WTA Lugano og Bogota samt ATP Marrakech og Houston
Næste artikelDagens kampe tirsdag 10. april: Mulighed for at studere Danmarks Fed Cup modstandere
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.