Hvis du elsker at følge med i tennis og de store turneringer såsom Wimbledon og US Open, kan det måske også være, at du nogle gange har overvejet at foretage sports betting på din favoritsport.

Betting på tennis er nemlig ikke kun en mulighed for at tjene lidt gevinster og ekstra lommepenge, men det er også med til at øge spændingen betydeligt ved de kampe, du har spillet på. I denne artikel kan du læse om forskellige metoder til betting på tennis, hvis du står og mangler inspiration.

Spil på vinderodds

En af de simpleste former for betting metoder er at spille på vinderen af en given turnering eller kamp. Her kunne man vælge at spille på ens personlige favoritspiller, men i betting verdenen er det dog ikke altid klogt at spille med hjertet. I stedet bør man vurdere flere faktorer, der har indflydelse på den turnering/kamp, man vil spille på; hvilken type bane er det (nogle spiller bedst på grus, andre på græs), hvordan er de forskellige spilleres form forud for turneringen, hvad siger head-to-head statistikkerne og hvilken spiller har den bedste vinderhistorik for den pågældende turnering?

Hvis man fx kigger på oddsene hos https://extra.bet365.dk/news/da/Tennis kan man se, at Serena Williams er den største favorit til at vinde alle 2018 Grand Slam turneringerne, som spilles på græs, fordi hun historisk er den kvindelige tennisspiller, som har vundet flest af disse titler i årenes løb. Men når det kommer til en turnering som French Open, der spilles på grus, er det rumænske Simona Halep, der er den største favorit til at vinde titlen i 2018 med odds 6.00, da Halep er ekspert i at spille på denne type bane.

En anden faktor, man altid bør have med i ens overvejelser, er at tennisturneringer benytter sig af lodtrækning når det skal bestemmes, hvilke spillere der møder hinanden i en turnering. At kigge på hver spillers sandsynlige modstander kan derfor hjælpe dig med at afgøre, hvilke spillere der har de bedste chancer for at nå længst i turneringen – dette kan du blandt andet gøre på http://sport.tv2.dk/tennis.

Simona Halep (CC BY-SA 2.0) af Kulitat

Antal sæt og handicapspil

Når du spiller på antal sæt, svarer det til at spille på slutresultatet i en fodboldkamp. I tennis spiller du på den samlede score  i sæt, fx “spiller 1 vinder 2 sæt, spiller 2 vinder 3 sæt”. Denne form for betting er mest effektiv, hvis du kender begge af spillernes spiltendenser under kampe.

Du kan imidlertid også spille på et udvalg af handicaps i tenniskampe. At spille på handicaps vil sige at spille på, hvorvidt en tennisspiller bliver tildelt en fordel som følge af en føring i et sæt, og at kampens slutresultat kommer til at afhænge af dette. Det minder meget om Asian Handicap i fodbold, som du kan læse mere om på https://ekstrabladet.dk/sport/betting/spil-nyheder/article4152067.ece.

For eksempel kan du spille på, at en spiller vinder med -1.5 eller +1.5 handicap i sæt – det er dog et indviklet system og en udfordrende form for betting, der kræver absolut insiderviden og research i forhold til spillerens spillestil. Til gengæld er gevinsterne for denne type bets ofte meget mere profitable end de simple vinderodds.

Betting på tennis kræver altså en rimelig bred research og baggrundsviden, hvis man virkelig vil have noget ud af ens væddemål. Man kan dog også vælge at bette for sjov og placere tilfældige bets efter ens intuition. Uanset hvad man vælger, vil man hurtigt kunne mærke, at spændingen og underholdningen ved at følge med i tenniskampe forøges en ekstra tand!

Forrige artikelFed Cup: Græsk sejr over Egypten sikrer Danmark kamp om oprykning inden sidste puljekamp
Næste artikelDagens kampe lørdag 21. april. Semifinaler Monte Carlo: Nishikori vs Zverev og Nadal vs. Dimitrov
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.