Grækenlands sejr over Egypten betyder, at udfaldet fredagens opgør mod Danmark om puljesejren afgør, hvem der møder no. 1 eller 2 i Pool B, hvor Luxembourg har 2 sejre

Det danske Fed Cup hold, som onsdag indledte Group II Europe Africa i Tatoi Club i Athen med en komfortabel sejr på 3-0 over Egypten, kunne torsdag koncentrere sig om at slappe af samt forberede sig til fredagens sidste puljekamp mod hjemmeholdet Grækenland, som er udpeget som en af favoritterne til oprykning til Group I.

Grækenland, der var oversidder onsdag, beviste i deres første kamp torsdag mod Egypten, at de specielt i singlerne er svære at bide skeer med.
Grækernes 2. single Valentine Grammatikopoulou, der i sidste uge – hvor ovenstående billede stammer fra – var meget tæt på at besejre Sveriges Johanna Larsson, bragte Grækenland på 1-0, da hun vandt over Dona Abo Habaga 6-2, 6-3.
Derefter blev det 2-0, da grækernes – og formentlig turneringens – største navn Maria Sakkari uddelte det par “briller” (6-0, 6-0) til Egyptens 1. single Sandra Samir, som torsdag fik presset Karen Barritza i 3 sæt i kampen mod Danmark.

Dermed var det afgjort, at Egypten slutter sidst i puljen og derfor havde doublen udelukkende betydning for sejrens størrelse.
Alligevel valgte Grækenland ikke at give spilletid til andre af deres spillere, hvilket formentlig skyldes, at de ønskede at Sakkari og Grammatikopoulou fik mulighed for at blive sammenspillet, inden de fredag eventuelt møder Emilie Francati og Maria Jespersen i en afgørende kamp om puljesejren.

Den græske duo havde tilsyneladende også brug for kamptræning i double, idet de højst overraskende tabte 1-6, 6-2, 3-6 til den egyptiske double med Sandra Samir og Rana Sherif Ahmed.

Hvis både Danmark og Grækenland fredag kl. 1000 dansk tid benytter samme opstilling som i deres første kamp, indleder Clara Tauson mod Grammatikopoulou, og i tilfælde af af sejr til grækeren, som må betegnes som favorit, skal der en større sensation til, hvis Karen med sejr over Sakkari skal bevare håbet om en dansk 1. plads.

Lykkes det til gengæld enten Clara eller Karen at hive en sejr hjem, vil opgøret fortsat være helt åbent inden doublen, og selvom de to nationer er sikret en ka,mp om oprykning lørdag, vil begge formentlig være topmotiveret for at gå efter sejren for at få en kamp om oprykning mod no. 2 i Pool B, hvor der er 4 nationer.

Det eneste sikre i sidstnævnte pulje er, at Bosnien/Herzegovina ikke bliver blandt modstanderne, idet de efter nederlaget 1-2 på førstedagen mod Luxembourg, også tabte 1-2 torsdag mod Israel, men de har alligevel meget at spille om, når de fredag møder Norge, da de med sejr bevarer chancen for at blive no. 3, og dermed undgår direkte nedrykning, da no. 3 i puljen møder Egypten i en kamp om at forblive i gruppen.

I den anden af torsdagens kampe vandt Luxembourg 3-0 over Norge, og dermed er stillingen inden fredagens kampe, at Luxembourg fører med 2 sejre og 5-1 i sæt foran Israel med 1 sejr og 3-3.
Norge har på 3. pladsen 1 sejr og 2-4 i sæt, og det samme har Bosnien/Herzegovina, der som nævnt er uden sejre.

 

John Sellerup, Inge Ejsing
Foto: Tennisavisen – John Sellerup og Inge Ejsing

Da Danmark ikke spillede torsdag, valgte Tennisavisens udsendte at tage en fridag som turister i Athen.
Det samme gjorde Inge Ejsing og John Sellerup, der er rejst til Athen for at støtte det danske hold.

Efter hjemkomsten til Hotel Chris, som ligger ca. 4 km. fra Tatoi Club, blev optaget nedenstående interview, hvor både Georg Beyer Clausen, der har været behjælpelig med videooptagelser og billeder, samt Inge og John fortæller om deres store begejstring for især Clara Tauson, som er den primære årsag til, at de har taget turen til Athen.

Georg overværede på nærmeste hold en “stjernefødsel”, da Clara sidste år nåede finalen ved $15.000 turneringen Djursholm Ladies i Stockholm og ugen efter ved Stockholm Ladies, hvor hun løb med titlen, og han er formentlig blevet Claras største fan.

Inge fortæller om sin passion for at følge tennis, hvilket blev tændt af Bjørn Borg for mange år siden, og siden er hun af Jyllandsposten blevet betegnet som den største fan af Caroline Wozniacki, da en journalist sammen med Inge og John overværede finalen ved Australian open, da Caroline vandt sin første Grand Slam titel.