Siden den nuværende danske mester Mai Grage var i semifinalen i junior double ved French Open 2010, har ingen danske juniorer nået så langt, førend Emilie Francati gentog samme bedrift ved Australian Open 2015.

Kvartfinalen i Girls double ved Australian Open mellem Emilie Francati/Emily Arbuthnott og Xinyu Gao (CHN)/Olivia Tjandramulia (AUS) var sidste kamp på Court 6, og derfor kunne undertegnede både få min nattesøvn og nå at stå op til normal tid for at følge med på livescore af kampen, som blev spillet samtidig med, at Eurosport 2 viste en gentagelse af Madison Keys vs. Venus Williams.

Det var svært at holde koncentrationen ved TV-skærmen og samtidig følge med i stillingen ude på Court 6, hvor det var ved at blive lidt for nervepirrende, da “the Emilies” havde vundet 1. sæt og blev brudt til 1-3 i 2. sæt.
Modstanderne holdt serv de næste 2 gange til 5-2 føring, men det lykkedes at få brudt tilbage og udlignet til 5-5, hvorefter begge par holdt serv til 6-6, så 2. sæt måtte i tiebreak, hvor Emilie/Emily tabte 3-7.

Kampen skulle derfor afgøres i en match-tiebreak, hvor der spilles til 10. Emilie/Emily var foran i starten, men de fik ikke for alvor lagt afstand, indtil der blev byttet side for 2. gang ved stillingen 6-6.

Herefter vandt det dansk-britiske par de næste 3 bolde, og dermed havde de 3 matchbolde, og på den 2. matchbold sikrede de sig sejren med cifrene 6-4, 6-7(3), [10-7].

Ovenstående billede (Emilie bagest) stammer fra Gentofte Tennisklubs facebook, hvor Emilie fortæller, at det var en tæt kamp, men at de spillede nogle gode bolde på de vigtige tidspunkter til sidst i kampen.

[quote_center]Emilie & Emily pumpet med selvtillid før semifinalen[/quote_center]

Hun skriver yderligere at de nu er pumpet med selvtillid og glæder sig til at at gå ud og give alt hvad de har i semifinalen.

Kollega på Tennisavisen, Jørn Hansen skrev i en kommentar i på facebook

[quote_box_center]Det var vist godt jeg gik i seng inden Emilie’s kamp var færdig, det var ikke for en med svage nerver![/quote_box_center]

Jørn fandt desuden denne kommentar, som minder om at ingen danske juniorer har været i en Grand Slam semifinale, siden Mai Grage, der spillede sammen med Saisai Zheng (CHN), ved French Open 2010 tabte til Timea Babos/Sloane Stephens i semifinalen.

[quote_box_center]Wow. First Danish junior in a Grand slam SF since Mai Grage (who lost the RG doubles SF to Timea Babos/Sloane Stephens in 2010!).[/quote_box_center]

Semifinale torsdag 5. kamp på Court 19 mod tysk-belgisk par

Hvis man vil følge med i Emilies forsøg på at spille sig i en Grand Slam finale på livescore, skal man holde øje med spilleprogrammet på Court 19, hvor den første kamp spilles kl. 0100cet.
Der skal dog afvikles 4 kampe, inden Emilie og Emily skal i aktion.

Modstanderne bliver Katharina Hobarski (GER)/Greet Minnen (BEL), som i deres kvartfinale vandt 2-6, 6-2, [10-7] over 6. seedede A. Bolsova Zadoinov (ESP)/Katherine Sebov (CAN).

Greet Minnen vandt i sidste uges turnering i Traralgon 6-3, 6-1 i single over Emilie i 2. runde, og ved Australian Open er hun indtil videre i kvartfinalen i single

Alle seedede i Emilies halvdel er slået ud inden semifinalen, hvilket ikke er tilfældet i nederste halvdel, hvor semifinalen er mellem 2. seedede Miriam Kolodziejova/Marketa Vondrousova (CZE) og 4. seedede Sara Tomic (AUS)/Shilin Xu (CHN).
Sidstnævnte er no. 2 på juniorranglisten og seedet 1 i single, men hun tabte i 1/8-finalen 2-6, 2-6 til 14. seedede Katie Swan (GBR)

 

 

 

Forrige artikelAustralian Open: 19-årig komet sender Venus ud og møder søsteren i semifinale
Næste artikelAustralian Open: Djokovic cruiser forbi Raonic
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.