Denis Shapovalov havde næsten sejren i hånden, men Tommy Paul modstod den canadiske offensiv og sikrede titlen, som mange store navne tidligere har vundet

I tennisavisens omtale efter semifinalen ved ATP 250 turneringen Stockholm Open blev der især sat fokus på den 24-årige amerikaner Tommy Paul, som lavede ravage i øverste halvdel af lodtrækningen, da han både sendteTaylor Harry Fritz og publikumsmagneterne Andy Murray og Frances Tiafoe ud af turneringen.

I disse kampe viste Paul spil af meget høj klasse, og især på de mest pressede tidspunkter var han bundsolid og lavede stort set ingen fejl.

ATP 250 Stockholm: Favoritdræber Tommy Paul klar til finale mod forsvarende mester

I finalen mod den 22-årige forsvarende mester fra 2019, 3. seedede Denis Shapovalov havde Paul mulighed for at bryde Shapovalov i kampens første parti ved 15-40, men canadieren afværgede og vandt partiet.
Ved 2-2 kom Shapovalov for alvor i problemer ved 0-40, og Paul brød serven rent og fulgte op med et rent serveparti til 4-2.
Da Shapovalov ikke formåede at tilspille sig en eneste break-mulighed, vandt Paul derefter sættet 6-4.

I 2. sæt havde Paul en mulighed for at bryde serven fra start, men i stedet udnyttede Shapovalov i næste parti sin første break-mulighed i kampen, og han holdt  derefter serv til 3-0.
Paul havde derefter mulighed for at bryde tilbage, da Shapovalov kom bagud 0-40, men han afværgede alle 3 muligheder og holdt serven til 4-1, og historien gentog sig, da Shapovalov vandt sit serveparti til 5-2 efter at have afværget breakbolde ved 15-40, og med endnu et break vandt Shapovalov sættet 6-2.

I 3. sæt kom Shapovalov som den første i problemer, da han måtte afværge 2 break-muligheder ved 2-2, men Paul var endnu mere presset, da han ved 3-4 kom bagud 15-40 efter en forhånd i nettet, hvorved Shapovalov næsten havde sejren i hånden.
På den første break-mulighed dansede canadierens returnering af 2. serven på netkanten, men den besluttede at blive på canadierens side af nettet, og på den næste mulighed havde Shapovalov initiativet og fik presset Paul til et vinderoplæg til paradeslaget med enhånds-baghånden på tværs af banen, men bolden landede udenfor linjen.
I stedet vandt Paul sit serveparti, da et canadisk lob blev en anelse for langt.

Da Shapovalov derefter servede med nye bolde, blev han fanget af et lob over baghånden, og i den næste duel viste Paul sine defensive kvaliteter, da han modstod et konstant bombardement fra Shapovalov, som til sidst overplacerede sin forhånd til 0-30, og den næste slagudveksling endte med et canadisk mistræf, som gav 3 amerikanske break-muligheder.
På den første mulighed havde Shapovalov presset Paul ude i baghåndshjørnet, hvor amerikaneren hårdt presset fik styret bolden longline lavt over nettet og fremprovokerede en fejl fra Shapovalov.

Efter dette break til 5-4 vandt Paul sit serveparti rent og sikrede sejren 6-4, 2-6, 6-4.

Herunder udvalgte optagelser fra finalen og præmieceremonien.

Paul havde i løbet af ugen bemærket de mange legender, der prydede væggene i Kungliga Tennishallen, og han var stolt over at vinde netop denne traditionsrige turnering.

Forrige artikelATP 250 Stockholm: Favoritdræber Tommy Paul klar til finale mod forsvarende mester
Næste artikelTurneringer uge 46: Både WTA og ATP slutspil afgøres. Holger Rune kan sikre top 100 i Pau
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.