Efter kun 1 uges pause efter US Open spiller Caroline turneringer 3 uger i træk.

Efter et sammenpresset turneringsprogram, hvor Caroline Wozniacki har spillet turneringskampe 5 uger i træk, forekommer det overraskende, at hun kun har 1 uges turneringspause efter finalen ved US Open, inden hun er tilmeldt WTA turneringer de næste 3 uger i træk.

Ifølge Carolines officielle hjemmeside var de eneste planlagte turneringer efter US Open ellers kun de 2 store turneringer i Østen…

Uge 39: Premier 5: Dongfeng Motor Wuhan Open, Wuhan, China 21-27. september
Uge 40: Premier Mandatory: China Open, Beijing, China, 7. september – 5. oktober

…hvor der er henholdsvis 900 og 1.000 point til vinderen.

I den kommende uge (38) 15-21. september er Caroline dog også tilmeldt Premier 700 turneringen Toray Pan Pacific Open  Tokyo, Japan, hvor der er 470 point til vinderen, og det fremgår, at de 4 topseedede bliver

No. 8 Angelique Kerber (GER)
No. 9 Caroline Wozniacki (DEN)
No. 10 Ana Ivanovic (SRB)
No. 11 Jelena Jankovic (SRB)

Kampen om pladserne til WTA slutspillet spidser til

Ved det prestigefyldte WTA-slutspil BNP Paribas WTA Finals, som afvikles uge 43, 20-26. oktober i Singapore, er deltagerne de 8 øverst placerede på racelisten, som er point optjent siden sæsonstart.

Derfor er de spillere, som er på vippen til at kvalificere sig, ofte ekstra opsatte på at sikre sig de sidste nødvendige point for ikke at stå uden for det gode selskab, som det skete for Caroline i både 2012 og 2013, efter at hun havde været med de 3 forudgående år, med semifinale i 2009 og finalist i 2010.

Inden de afgørende turneringer afvikles, er Caroline no. 9 på racelisten med 3.491 point, hvilket er 159 point efter Ana Ivanovic på 8. pladsen og 246 point foran Angelique Kerber på 10. pladsen. Alle 3 spillere er desuden – udover Wuhan og Beijing – også tilmeldt Premier 700 turneringen Kremlin Cup by Bank of Moscow, som afvikles uge 42, 13-19. oktober ugen før WTA-slutspillet.

Erfaringerne viser dog at de spillere, som inden Kremlin Cup allerede har kvalificeret sig til WTA-slutspillet, melder afbud til Kremlin Cup for ikke at risikere skader, så de kan være helt klar til slutspillet.

Mystisk wild card til Kerber i Linz 2013

Ligesom det formentlig bliver tilfældet i 2014, var der i 2013 tæt konkurrence mellem Angelique Kerber og Caroline Wozniacki om den sidste slutspil plads. Caroline var tilmeldt en International turnering i Luxembourg, hvor hun teoretisk set kunne få den 8. billet til slutspillet, hvis hun vandt turneringen og fik 280 point, hvilket hun faktisk gjorde.

Det hjalp dog ikke Caroline, idet Kerber ugen forinden ligeledes havde sikret sig 280 point ved at vinde finalen i Linz, hvor hun med WTAs hjælp fik et wild card, som kun var muligt at opnå ved at bøje reglerne i et uskønt forløb, som WTA fik meget kritik for, og som Caroline bestemt ikke var tilfreds med.

Oprindelig var Petra Kvitova (CZE), som havde sikret sig billet til slutspillet, tilmeldt i Linz, men hun meldte afbud, efter at lodtrækningen var foretaget. Ifølge reglerne skal pladsen i sådanne tilfælde tildeles en Lucky Loser, som i dette tilfælde var Lisa-Maria Moser (AUT).

Meget belejliget meldte Lisa-Maria Moser pludselig selv afbud af “personlige årsager”, som det blev anført, og derved kunne Kerber alligevel få wild card til turneringen, selvom top 10 spillere ifølge reglerne højst kan deltage i 1 International turnering pr. halvår, og Kerber allerede havde deltaget i Washington i juli måned. WTA anvendte dog en regel fortolkning, der gjorde det muligt at afvige fra denne hovedregel.

Kerber vandt i Linz med finalesejr over Ana Ivanovic, og dermed havde hun opnået de nødvendige point til at komme med i slutspillet.

WTAs begrundelse for at sikre wild card til Kerber var, at International turneringen i Linz dermed havde en top 10 spiller med. WTA burde dog have forudset, at der ville være stor sandsynlighed for, at Kerber ved at sikre sig de nødvendige  point, efterfølgende ville melde afbud til Moskva ugen efter, hvilket da også blev tilfældet. Derved kom der til at mangle deltagelse fra top 10 ved turneringen i Moskva, som var en højere rangeret Premier turnering med højere præmiebeløb og prestige.

Hvad var belønningen for afbud fra Lisa-Maria Moser?

Mange undrede sig over, at Lisa-Maria Moser trods sit afbud af “personlige årsager” alligevel godt kunne stille op i doublerækken, og flere spurgte om, hvad belønningen mon var for at melde afbud, så Kerber kunne komme ind i turneringen.

I uge 21 18-24. maj 2014 afvikledes WTA International turneringen Nürnberger Versicherungscup, Nürnberg, Tyskland, hvor det under normale forhold ville være utænkeligt, at en anonym Østrisk spiller, som er no. 312 på ranglisten, vil få tildelt et wild card, men det var ikke desto mindre, hvad der skete, idet arrangørerne tildelte wild card til Lisa-Maria Moser, som efterfølgende tabte i 1. runde.

For en spiller, der hidtil i sæsonen havde præsteret en samlet præmieindtjening på ca. 7.700 kr. i 7 turneringer, er det formentlig en kærkommen ekstra indtægt at modtage ca. 11.585 kr., som var præmie indtægten for at tabe 1. runde i hovedturneringen i Nürnberg. Var det mon forklaringen på de “personlige årsager” til hendes afbud i Linz?

[quote_box_center]Holdningerne i artiklen er udtryk for skribentens holdning og ikke den samlede redaktion. [/quote_box_center]

Forrige artikelDavis Cup Kolding: Martin Pedersen åbner mod Radu Albot
Næste artikelDavis Cup Kolding: Moldova tog teten. 1-0 til gæsterne.
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.