Selvom der fortsat er 2 uger med turneringer, hvor spillerne kan forbedre deres placering, ligger det helt fast, at de 8 øverst placerede på WTA-racelisten ikke kan indhentes, og dermed er alle 8 sikret deltagelse i WTA-slutspillet i Singapore uge 43.

Det ligger ligeledes fast, at Serena Williams (USA) og Maria Sharapova (RUS) vil blive seedet 1 og 2 og dermed bliver placeret i hhv. Group A og Group B ved slutspillet.
Desuden kan der ikke ændres ved, at Petra Kvitova (CZE) og Simona Halep (ROU) vil være no. 3 og 4 og dermed ved lodtrækning placeres i hver af de 2 grupper.

Der kan stadig blive ændret på placeringerne 5-8, da Bouchard og Ana Ivanovic (SRB) i uge 41 deltager i International turneringen i Linz, hvor vinderen kan optjene 280 point, og i uge 42 er Bouchard tilmeldt International turneringen i Luxembourg, mens både Kvitova, Ivanovic og Caroline Wozniacki er tilmeldt Premier 700 turneringen Kremlin Cup i Moskva, hvor vinderen kan optjene 470 point.

Der er stadig kamp om de 2 reserve-pladser, som i tilfælde af skader kan give adgang til at deltage i slutspillet, hvilket kan blive aktuelt, hvis Serena Williams ikke kommer over den knæskade, som tvang hende til at trække sig fra turneringen i Beijing i sidste uge.
Desuden sker det ikke sjældent, at en af spillerne bliver skadet under slutspillet, så der alligevel bliver 1 eller 2 kampe til en reserve.

Angelique Kerber (GER) er med 3480 point på 9. pladsen den nærmeste til at træde ind i slutspillet, mens Ekaterina Makarova (RUS) med 2970 point på 10. pladsen ikke har mulighed for at forbedre sin placering, selvom hun eventuelt vinder næste uges turnering i Moskva.

Dominika Cibulkova (SVK) har 2908 point på 11. pladsen, og hun deltager både i Linz og Moskva, så hun kan med nogle gode resultater passere Makarova og dermed overtage den ene reserve-tjans i Singapore.
Cibulkova kan teoretisk set også gå forbi Kerber, men det forudsætter dog, at hun vinder mindst 1 af de 2 turneringer og enten når finalen i Linz eller semifinalen i Moskva samtidig med, at Kerber ikke selv når langt i Moskava, hvor hun ligeledes er tilmeldt.

Forrige artikelATP Challenger Tiburon: Løchte taber ujævn match til god amerikaner
Næste artikelITF Hong Kong: Emilie Francati indleder ny uge med sejr
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.