Efter en resultatmæssig mager uge 40, hvor ingen danske spillere overlevede 1. runde, udtryktes i Tennisavisen håb om, at der kan berettes om danske sejre i uge 41.

Dette håb blev indfriet af 17-årige Emilie Francati, der i denne uge deltager i en Grade 2 turnering Hong Kong Open Junior Tennis Championships 2014, hvor hun som no. 116 er seedet 4 i Girls Single.
I hendes første kamp tabte hun ellers 1. sæt 2-6, men i 2. sæt gik det væsentligt bedre, og hendes modstander 17-årige Ayane Tachibana (JPN), der er no. 600, måtte indkassere et æg, hvorefter kampen blev mere jævnbyrdig i 3. sæt, der endte i tie-break, som Emilie vandt sikkert til slutresultatet 2-6, 6-0, 7-6(2).

I 2. runde venter 15-årige Vanessa Wong (CAN), der er no. 165. Hun var også i 3 sæt i den første kamp, hvor hun vandt 6-3, 5-7, 6-3 over no. 269 Khim Iglupas (PHI).

Emilie er også med i double, hvor hun spiller sammen med hendes kommende modstander i single Vanessa Wong. De er seedet 3 og møder i 1. runde Khim Iglupas (PHI)/Deria Nur Haliza (INA) tirsdag tidligst kl. 0500cet.
Det dansk-canadiske par kan håbe på, at Vanessa Wong i double gentager sejren fra single over Khim Iglupas.

Forrige artikelWTA-Race: Stadig vigtige point på spil de sidste 2 uger før slutspil
Næste artikelTV-kampe: Tirsdagens kampe fra ATP Shanghai og WTA Linz
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.