Julia Boserup fik i sidste øjeblik et wildcard til kvalifikationen, hvor hun vandt i to sæt over Elina Vesnina, hvis seneste sejr er mod Caroline Wozniacki i Doha

Siden årets første turnering, hvor dansk-amerikanske Julia Boserup nåede kvalfinalen ved Australian Open, har hun ikke ramt formen i de efterfølgende turneringer, hvor det blev nederlag i 1. runde i $50.000 Maui på Hawai og $100.000 i Midland, inden hun for et par uger siden nåede kvartfinalen ved $25.000 i Rancho Santa Fe.

I sidste uge deltog Julia i en Pre-qualifying turnering, hvor 128 spillere konkurrerede om et wildcard til kvalifikationen til WTA Premier mandatory turneringen BNP Paribas Open i Indian Wells.
Efter fire sejre tabte Julia i semifinalen til Sofia Kenin (USA) efter tiebreak i 3. sæt, og i finalen blev det eftertragtede wildcard vundet af Taylor Townsend (USA) i 3 sæt.

Få dage inden kvalifikationen blev indledt mandag mod tog Julia Boserup imidlertid besked om, at hun havde fået tildelt et wildcard til kvalifikationen, så tasken blev pakket i en fart og af sted til Indian Wells, som hun tidligere har betegnet som en af hendes yndlings-turneringer.

Lodtrækningen til 1. runde i kval’en forekom umiddelbart som en nærmest umulig opgave, da hun skulle møde no. 86 Elena Vesnina (RUS), der på det seneste har vist fremragende styrke, da hun ved Premier 5 turneringen i Doha nåede kvartfinalen efter sejre over no. 38 Caroline Garcia (FRA), no. 3 Simona Halep (ROU) og senest 7-5, 5-7, 6-3 over no. 19 Caroline Wozniacki, inden hun tabte til no. 11 Carla Suarez Navarro (ESP) 3-6, 6-7(3).

Julia lod sig dog ikke imponere trods disse resultater og forskellen på ca. 100 pladser på ranglisten, hvor Julia aktuelt er no. 179.
Helt fra starten af kampen tog Julia teten og bragte sig foran med et break, som dog blev taget tilbage midt i sættet, hvorefter Julia med endnu et break sikrede sig 1. sæt 6-4.

Også i 2. sæt indledte Julia med et break, men Vesnina brød straks tilbage. Dette sæt blev præget af flere breaks, da begge spillere meget sjældent vandt point efter 2. serven.
Julia havde dog den bedste udnyttelse af break-mulighederne, da hun brød 4 gange og selv blev brudt 2 gange, hvilket førte til slutresultatet 6-4, 6-3 til Julia Boserup.

Julia Boserup
Foto: Boserup

I kvalfinalen bliver Julias modstander no. 114 Katerina Siniakova (CZE), som vandt 6-3, 6-1 over no 373 Raveena Kingsley (USA).

Tennisavisen har modtaget ovenstående billeder fra kampen mod Vesnina.

Caroline Wozniacki kan møde Azarenka efter første kamp

Hvis det lykkes Julia Boserup at vinde kvalfinalen, kan hun i 1. runde af hovedturneringen teoretisk set møde no. 69 Shuai Zhang (CHN), men med 12 kval-pladser er det dog ikke sandsynligt, og tingene skal da også flaske sig, hvis Julia både vinder kval-finalen og en eventuel 1. runde mod kineseren.

Skulle det imidlertid ske, vil Caroline Wozniacki for første gang nogensinde møde en landsmand i en WTA-turnering, da Julia Boserup både er amerikansk og dansk statsborger.

Caroline Wozniacki er seedet 20 i turneringen, hvor alle seedede er oversiddere i 1. runde (R128).
Som det fremgår herover kan modstanderen i 2. runde blive Shuai Zhang eller en kval-spiller.
Hvis Caroline fortsat ikke kan få sit spil til at fungere optimalt, kan Zhang blive en svær opgave, som hun dog formentlig er i stand til at klare alligevel.

I 3. runde er det svært at forestille sig, at Caroline i sin nuværende form vil være i stand til at komme videre i turneringen, da hun efter lodtrækningen står til at møde 13. seedede Victoria Azarenka (BLR), der i 2. runde møder no. 87 Zarina Diyas (KAZ) eller (259) Jamie Loeb (USA).

I 1/8-finalen er det formentlig 4. seedede Garbine Muguruza (ESP), der venter på Azarenka eller – hvis sensationen sker – Caroline Wozniacki, og i en eventuel kvartfinale kan det blive 7. seedede Belinda Bencic (SUI) eller 9. seedede Roberta Vinci (ITA).

I en eventuel semifinale venter ifølge seedningen Australian Open vinderen 2. seedede Angelique Kerber (GER) eller 6. seedede Carla Suarez Navarro (ESP)

BNP Paribas WTA Finals: Singapore 2014 - Day Six

Venus Williams tilbage, da Serena viste vejen sidste år

Som de fleste, der følger nøje med i WTA tennis, er klar over, har både Venus og Serena Williams siden 2001 boykottet turneringen i Indian Wells, efter at publikum havde piftet af dem, fordi Venus havde trukket sig før en semifinale mod sin lillesøster, som derefter vandt turneringen med sejr i finalen mod Kim Clijsters (BEL).

Begge søstre var så skuffet og bitter over denne reaktion, som de fandt var en dybt uretfærdig beskyldning om aftalt spil, men sidste år besluttede Serena at vende tilbage til turneringen.

Venus var stadig overbevist om, at hun aldrig mere ville spille i Indian Wells, men i denne beretning fortæller hun om, hvordan Serena viste hende vejen for hende, efter at det altid har været Venus, der som storesøster har vist Serena vejen ved altid at være den første med mange ting.

Læs selv hendes beretning om at være storesøster – og den første – i denne artikel i The Players Tribune
Foretrækkes artiklen på dansk, kan man benytte denne Google-oversættelse.

Venus Williams og en ung Caroline Wozniacki
Venus Williams og en ung Caroline Wozniacki

Søstrene kan møde hinanden i kvartfinalen i Indian Wells, hvor Venus står til at møde Simona Halep (ROU) i 1/8-finalen.
Semifinale-modstanderen er ifølge seedningerne 3. seedede Agnieszka Radwanska (POL) eller 8. seedede Petra Kvitova (CZE).

De første måneder af 2016 har dog vist, at man overhovedet ikke kan regne med, at seedede spillere når særlig langt, og derfor er enhver forudsigelse rent gætværk.

Forrige artikelITF Junior Kramfors: Kristensen og Grundtvig eneste danskere i 2. runde
Næste artikelITF Junior Umag: Philip Hjorth sendt ind – og ud. August Holmgren “even more”
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.