Caroline Wozniacki var i finalen igen efter 8 år. Sidste gang var hun samtidig blevet #1 på verdensranglisten. Denne gang var modstanderen fra Letland, 28 årige Anastasija Sevastova. Sevastova har haft et godt år og er pt rangeret som #19 på WTAs rangliste. Sevastova trak sig egentlig tilbage i maj 2013 på grund af konstant at være ramt af skader, men vendte tilbage i januar 2015 på ITF niveau. Siden er hun stille og roligt vandret op ad listen, og nåede semifinalen i dette års US Open ved at sende 2017 mesteren Sloane Stephens ud i kvartfinalen. Wozniacki og Sevastova havde mødt hinanden 4 gange før , senest i Rom, hvor Sevastova vandt 1 sæt, men Caroline alligevel tog sejren hjem. På hardcourt er det Wozniacki der har kunnet trække sig sejrrigt ud af opgørene i to sæt. Ville det lykkes for Wozniacki at vinde sin 30te titel? Det kunne hun. 8 år efter første titel, hendes sejr nr 5 x 8 i år, hendes 30te titel og tredje i år, hendes tredje mandatory titel, og det skete i 2018 dagen før den 8de oktober – nå ok hvis man er overtroisk hjælper det – hendes for og efternavn har 8 bogstaver. 63 63 i en formidabel finale – tillykke med det.

Spillerne på vej

Første sæt var en lige affære mellem to spillere, der næsten har samme spillestil, hvilket resulterede i mange spektakulære dueller, hvor de udnyttede hele banen. Det eneste, der var forskelligt, var de uprovokerede fejl, hvor Sevastova havde flere end Wozniacki. De fulgtes ad til 32, hvor en lille smule ukoncentreret spil af Sevastova gav muligheden til Wozniacki for at bryde, og det gjorde hun. Wozniacki holdt derefter sin serv ved noget spil a.la Wizzard of Woz – rigtig gode dueller med Wozniacki som vinder 52. Sevastova holdt sit serveparti og det var nu op til Wozniacki at serve sættet hjem, hvilket hun gjorde 63. Jævnbyrdigt sæt, hvor et enkelt parti gjorde forskellen samt en konstant spillende Caroline. Fortjent sætvind.

Lad det psykologiske spil begynde

Sevastova

Tricky tricky

Sevastova drop

Første sæt Wozniacki

Statistik

Andet sæt havde begge spillere oppet sig til næste niveau, hvilket gjorde at partierne blev lidt længere og pointene blev udkæmpet med alle til rådighed stående midler. Sevastova startede sættet, hvorefter der fulgte et udmarvende parti med både dobbeltfejl og 2 gange lige samt 2 fordele til Sevastova for at bryde, men det lykkedes ikke, da Wozniacki fandt superspillet frem i de pressede situationer. Det havde kostet lidt for Sevastova, så hun tabte efterfølgende sit serveparti, og så var Caroline foran igen 21. Det blev fulgt op med et rent parti til Caroline, hvorefter Sevastova startede sit parti med en dobbeltfejl og fik ødelagt sit spil en smule, så Caroline kunne bryde igen med et flot cross – 41. Caroline kom på 30-0, men så fik hun et dyk i koncentrationen, og måtte se fordele forsvinde og partiet tabt – 42. Sevastova fulgte op med at holde sin serv 43. Så fulgte et langt parti, hvor Sevastova satte de sidste kræfter ind, og hun havde 3 fordele til at bryde tilbage, men igen viste Wozniacki, at hendes evne til at spille de bedste slag under pres er vendt tilbage for alvor, så i stedet for 44 blev det 53. Her knækkede filmen for Sevastova, der på de tre første server kom bagud 0-40. Hun fik reddet de to første matchpoint, men ikke den sidste, så Caroline kunne igen række hænderne i vejret over endnu en titel. Tillykke med det og rart at se dig tilbage på toppen af dit spil klar til at forsvare titlen i SIngapore om 14 dage.

De rigtige bevægelser

41 til Wozniacki

Det er ikke ovre før det er ovre

Sejren i hus

Statistik

Med trofæet

Sevastova

Wozniacki

Hurtige facts om kampen

Forrige artikelWta Beijing 2018: Wozniacki brød den kinesiske mur og er i finalen
Næste artikelKampe uge 41: ATP-toppen i Shanghai mens kamp om WTA slutspil fortsætter
Leif Hørgren Mortensen
Leif Hørgren Mortensen er selverklæret tennisfan med særlig interesse for WTA-touren og Caroline Wozniacki. Leif er aktiv tennisdebattør på sociale tennismedier og også en stor bidragsyder på det internationale tennissite, Tennisfrontier.com.