Karina Ildor Jacobsgaard har vundet Minikannan i Malmø flere gange som barn. På hendes 40-års fødselsdag Nytårsdag vandt sønnen Viktor U10-rækken

De fleste som følger nogenlunde med i dansk tennis kender Karina Ildor Jacobsgaard, der i en lang årrække har været en markant skikkelse i dansk tennis, både som spiller med bl.a. 28 kampe på Fed Cup holdet og flere DM titler samt som træner og organisator.

Som junior var Karina en af de bedste herhjemme, og det samme var hun ofte “hinsidan”, når hun krydsede Øresund for at deltage i turneringer i Malmø, hvor hun flere gange har vundet den traditionsrige Minikannan hos Malmö Bellevue TK.

Da Karina fyldte 40 år Nytårsdag, var hun igen i Bellevue TK – dog ikke for selv at deltage i Minikannan, men for at følge sønnen Viktor Ildor Lyngbæk, der – ligesom sin mor for mange år siden – løb med førstepræmien, da han vandt PS10-rækken (U10 Drenge).
Viktors far, Morten Lyngbæk, er ligeledes velkendt i danske tenniskredse.

På billedet øverst ses den stolte vinder med pokalen, og Tennisavisen ville gerne have vist et tilsvarende billede fra fortiden, da Viktors mor vandt Minikannan, men Karina fortæller, at mobilen endnu ikke var opfundet dengang, så i stedet er valgt nedenstående billede fra 2015, da Karina som 35-årig vandt DM udendørs.

Tennisspilleren Karina Ildor Jacobsgaard
Foto: Sportsfotograf.com.

Karina betegner Minikannan som en dejlig turnering, hvor der er mange rækker og en god stemning og med dommere i alle kampe i både U10 og U11 rækkerne, og arrangørerne får den anerkendende bemærkning: “Igen leverer de i Sverige“.

Herunder Viktors resultater ved turneringen, hvor han vandt alle 3 kampe i den indledende pulje (Grupp B) samt finalen uden at afgive sæt undervejs.

Grupp B (Pulje)
Viktor Ildor Lyngbæk (DEN) vs. Axel Kraen 6-2, 6-4
Viktor vs. Julius Arfwidson Von Rook 6-3, 6-2
Viktor vs. Nicolas Björkstrand 6-2, 6-2

Finale: Viktor vs. Efe Sakiri 6-2, 6-2

Andreas Philip vinder U11 over Mingus

PS11 (U11 Drenge) havde ligeledes dansk vinder, idet Andreas Philip Cort Maleeva Hansen i en ren dansk finale vandt 6-2, 6-3 over Mingus Zack Hansen, der efter sejre i begge indledende puljekampe i Group A, var oversidder i semifinalen.

Andreas Philip vandt ligeledes begge sine puljekampe i Group C, hvorefter han vandt semifinalen efter match-tiebreak, inden han sikrede titlen.

Andreas Philip Cort Maleeva Hansen
Foto: Privat – Andreas Philip Cort Maleeva Hansen

Herunder resultaterne for Mingus og Andreas Philip.

Group A (Pulje)
Mingus Zack Hansen (DEN) vs. Oliver S 4-6, 6-4, [10-2]
Mingus vs. Jesse Nyström 6-2, 6-4

Group C (Pulje)
Andreas Philip Cort Maleeva Hansen (DEN) vs. Victor Karlsson 6-2, 6-2
Andreas Philipvs. Hampus Ronnermark 6-2, 7-5

Semifinale
Mingus – bye
Philip Andreas vs. Jacob Williams 6-3, 3-6, [10-3]

Finale: Philip Andreas  vs. Mingus 6-2, 6-3

Andreas Philip har et par gange tidligere fået omtale i Tennisavisen, da han i februar 2019 som 9-årig vandt U10 i både single og double ved Fair Play Open i Malmø, og da han senere vandt både Malta Cup 2019 og Ten Pro turneringen på Kim Clijsters Academy samt opnåede 1. pladsen i Global Junior Tour i U10.

U10 Ten Pro: Andreas Philip no. 1 i Global Junior Tour i U10

Tennisavisen bringer senere en opfølgende omtale af Andreas Philip’s forrygende 2019-sæson.