Holger Rune har dagen efter kåringen som "Årets Fund" modtaget wildcard til ATP Challenger turnering på Ny Kaledonien, hvor også Mikael Torpegaard er blandt deltagerne

Siden Tennisavisen kiggede tilbage på en forrygende sæson for 16-årige Holger Vitus Nødskov Rune med flere højdepunkter, er der tilføjet yderligere et par af slagsen.

Tilbageblik på Holgers højdepunkter, samt et “smugkig” på forventninger til 2020

Som nævnt i artiklen herover blev Holger nomineret af Politiken til “Årets Fund”, og ved kåringen hos Politiken 29. december blev Holger den 4. tennisspiller, som har modtaget hæderen som “Årets Fund” af Politiken, Dansk Idrætsforbund og Team Danmark.
Senest blev Caroline Wozniacki “Årets Fund” i 2004, og i 1999 modtog Kristian Pless samme hæder.
I 1992 blev den første tennisspiller, som blev “Årets Fund”, Kenneth Carlsen, som var sammen med Holger til kåringen i Politikens Hus.

Sammen med prisen følger 75.000 kr. – og der kan vente et tilsvarende beløb, hvis Holger i forbindelse med DRs Sportsgalla 4. januar også modtager Bestseller pris som “Olympisk Håb 2019”.

Holger Vitus Nødskov Rune
Foto: DTF

I så fald kan Holger ikke være selv til stede og modtage prisen, og han bliver også nødt til at melde fra, når TV2 Sport X går i luften samme dag, idet Holger allerede Nytårsdag sætter kursen “down under”, fordi han netop har fået tilbudt et wildcard til næste uges ATP Challenger turnering Internationaux BNP Paribas Nouvelle Caledonie i Noumea i New Caledonia.

Holger blev “vild og blodig”, da han modtog tilbuddet, som samtidig betyder, at den oprindelige plan om at spille en $15.000 turnering i Antalya i Tyrkiet ændres, og for at få tid til at omstille sig til tidsforskellen i Ny Kaledonien, som er 10 timer foran Danmark, bliver afrejsen fremskyndet.

www.sportsfotograf.com – Mikael Torpegaard

Der bliver således 2 danske deltagere i Noumea, idet Danmarks højst rangerede på ATP-ranglisten, no. 168 Mikael Torpegaard også er med i turneringen, som for mange er forberedelse til Australian Open.
De 4 topseedede forventes at blive no. 76 Federico Delbonis (ARG), no. 80 Roberto Carballes Baena (ESP), no. 100 James Duckworth (AUS) og no. 103 Yuich Sugita (JPN).

Langt de fleste deltagere er i top 200, og derfor kan Holger få en klar fornemmelse af, hvor meget han stadig har brug for at forbedre sig, hvis han skal indfri sit eget sæsonmål, som han – inspireret af Alexander Zverev – har ændret fra top 3-400 til top 100 ved udgangen af 2020.

Både Torpegaard og Holger forventes at spille singlerne for Danmarks Davis Cup hold, som møder Puerto Rico i Holbæk Sportsby 6-7. marts 2020.

Davis Cup: Danmark møder Puerto Rico i Holbæk Sportsby 6-7. marts

Forrige artikel90 kampe på 46 timer i UTR WINTER CUP
Næste artikelViktor fejrer mors 40-årsfødselsdag med U10-titel i Minikannan. Andreas Philip vinder U11
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.