Tennisportalen i Sverige afvikler sin "fetaste tävling gennom tidarna", når Holger Rune og syv svenskere med Davis Cup veteranen Marcus Eriksson i spidsen mødes i Båstad

Tennisportalen betegner sig som Sveriges førende tennisside, der – ligesom Tennisavisen herhjemme – henvender sig til personer, der både brænder for national og international tennis, hvor de især holder øje med de svenske spillere.

Tennisportalen fungerer derudover også som aktiv turnerings-arrangør, og for en uge siden bebudede de i et opslag på deres facebook-side, at der var en “riktigt fet nyhet” på vej 26-27. juni, hvor TP Open Båstad afvikles efter Fast-4 formatet med bedst af 3 sæt i gruppespillet fredag og bedst af 5 sæt i slutspillet lørdag.

Begge dage indledes kampene kl. 1200.

Som det fremgår af opslaget bliver kampene streamet – hvilket kan følges på Tennisportalen TV på Youtube – og der vil være studie med kommentering og interviews.
Desuden bliver den “On court coaching”, som kan høres under transmissionen.

Arrangørerne har inviteret de to 17-årige danske topnavne Holger Vitus Nødskov Rune og Clara Tauson, hvilket bevirkede interesse for turneringen fra TV 2 Sport, som dog opgav planerne, fordi der ikke bliver produceret et signal, der egner sig for TV-transmission.

Også Eurosport fattede interesse, og det er planen, at kampene bliver vist på DPlay med dansk kommentering.

Da deltagerfeltet blev offentliggjort i onsdags var det i første omgang kun med 7 navne hos herrerne, men efter enkelte ændringer undervejs blev nedenstående navne meldt ud søndag:
1. Markus Eriksson (#316 ATP) – 30 år
2. Holger Rune (#827 ATP) – 17 år
3. Victor Durasovic (#336 ATP) – 23 år
4. Måns Dahlberg (#33 ITF Junior) – 17 år
5. John Hallquist Lithen (#1341 ATP) – 18 år
6. Jonathan Mridha (#558 ATP) – 25 år
7. Eric Ahren Moonga (#1782 ATP) – 24 år
8. Leo Borg (#89 ITF Junior) – 17 år

Turneringens svenske topnavn er uden tvivl Markus Eriksson, der har været fast mand på Sveriges Davis Cup hold siden 2012, og både i 2013 og 2015 var han med til at sikre svensk 3-2 sejr over Danmark.

Trods sine kun 17 år er Holger også med svenske øjne et etableret navn, som betragtes som en seriøs kandidat til at spille med om førstepræmien på €1.000, svarende til knap 7.500 Dkr. eller godt 10.000 SEK.

Desuden deltager yderligere to 17-årige, Måns Dahlberg og Leo Borg, der altid vil påkalde sig særlig opmærksomhed, fordi han er søn af legenden Bjørn Borg, men Leo er selv en ganske habil tennisspiller, som er blandt de 100 bedste juniorer i Verden, og han lader sig ikke påvirke negativt af den ekstra opmærksomhed.

For Holger er turneringen en ny kærkommen lejlighed til at få mulighed for at spille kampe, hvor der er noget på spil, hvilket er et væsentligt supplement til den daglige målrettede træning, og indtil der igen lukkes op for ATP og ITF i midten af august, er Holgers svenske agent – Wesport – hele tiden på udkig efter nye muligheder for at konkurrere på internationalt niveau.

I starten af juli er planen at rejse til Frankrig, hvor Holger kombinerer foto-shoots for Babolat med et par ugers træningsophold på Mouratoglou Tennis Academy, hvis indehaver Patrick Mouratoglou på billedet herunder gratulerer Holger med titlen som vinder af juniorernes Grand Slam turnering på Roland Garros.

Holger Vitus Nødskov Rune, Patrick Mouratoglou
Foto: Virginie Bouyer, Mouratoglou Tennis Academy

Clara Tauson var som nævnt inde i billedet til kvindernes turnering, men Søren Tauson fortæller til Tennisavisen, at det ikke var muligt at indpasse Båstad i denne omgang.
Når kalenderen for ITF og WTA bekræftes, vil teamet løfte sløret for, hvor Clara forventes at deltage.

Clara Tauson
Foto: Georg Beyer Clausen – Clara Tauson

Det er fortsat ikke helt afklaret, hvem de sidste to deltagere bliver i damerækken i Båstad, hvor også Olga Helmi var inviteret, men en mindre skade for 3 uger siden tvang hende til at melde fra.
Hun fortæller dog, at skaden er ved at være overstået.

Olga Helmi
Foto: Privat – Olga Helmi

Det ligger dog fast, at følgende svenske kvinder deltager i Båstad:

  1. Marina Yudanov (#520 WTA) – 30 år
  2. Jacqueline Cabaj Awad (#594 WTA) – 24 år
  3. Julia Rosenqvist (#1162) – 22 år
  4. Julia Lövqvist (#1001 WTA) – 17 år
  5.  Vanessa Ersöz (#272 ITF Junior) – 18 år
  6.  Molly Helgesson (#978 WTA) – 20 år

Både Marina Yudanov og Jacqueline Cabaj Awad spiller i den danske elitedivision for Holte, som i den første holdkamp 13. juni vandt 4-3 over Lyngby, hvor Yudanov både vandt 1. singlen over Elena Jamshidi og 1. damedouble sammen med Sofia Nami Samavati over Elena og Natascha Schou.

Jacqueline Cabaj Awad fik dog en uheldig rolle i den næste holdkamp 21. juni mod HIK, da hun ikke nåede frem i tide til 1. singlen mod Emilie Håkansson, da hun forinden havde spillet i Ystad om 3-4. pladsen ved YSB Sommartour 2020 mod Cornelia Lister, der vandt i 3 sæt.
Da Awad ikke nåede frem inden 15 minutter efter kampstart blev Holte taberdømt i 1. singlen, og måske bliver de også taberdømt i de øvrige singler, som efter reglerne skulle være rykket en plads op.
Episoden får formentlig et efterspil i turneringsudvalget.

DH damer: HIK overraskede