Begge finaler i Båstad var dansk-norske opgør, hvor Viktor Durasovic fik revanche over titelforsvarer Holger Rune. Clara Tauson vandt titlen efter sejr i 2 sæt mod Melanie Stokke

Da 17-årige Holger Vitus Nødskov Rune for ca. 1 måned siden vandt titlen ved TP Open i Båstad, vandt han over Norges 23-årige Davis Cup spiller Viktor Durasovic i 3 sæt i den indledende pulje, og i selve finalen vandt Holger 4-2, 4-0 efter storspil.

TP Open Båstad: Holger Rune vinder 50.000 SEK i forrygende finale mod Viktor Durasovic

Da både Holger og Durasovic ved fredagens indledende puljekampe ved TP/Gardell Open i Båstad blev puljevindere i henholdsvis Grupp 1 og Grupp 2, lå det i luften, at de kunne mødes i endnu en finale, og det første skridt blev taget i lørdagens første semifinale, hvor Durasovic vandt 1-4, 4-3, 4-0 over Karl Friberg, der var tæt på en overraskende sejr i 2 sæt, men da nordmanden havde sikret 2. sæt, blev der ingen tvivl om udfaldet i 3. sæt.

I den næste semifinale kom Holger godt fra start med 4-1 i 1. sæt mod 23-årige Marius Ruzgas, der imidlertid løftede sit spil og udnyttede, at Holger ikke ramte sit bedste niveau, og han fik derved skabt spænding om udfaldet, især som følge af flere longline baghåndsvindere, der var Stan Wawrinka værdig, men Holger fik alligevel i kraft af sin vilje til at kæmpe hevet sejren hjem 4-1, 3-4, 4-2.

Da Holger har en perfektionistisk indstilling til sit eget spil, kommer frustrationerne ofte til udtryk, når tingene ikke lykkes, hvilket både fremkaldte en advarsel for at kyle en bold væk og senere en pointstraf i 2. sæts tiebreak for at kaste med ketsjeren.
Efter kampen gav Holger i et interview på Tennisportalens TV udtryk for, at dette var medvirkende til, at han for ikke at risikere diskvalifikation bevarede roen og vandt i 3. sæt.

I finalen fandt Holger ikke de samme takter som for en måned siden, og han fik brudt sin serv i kampens allerførste parti efter 4 relativt lette fejl, hvilket med noAD score automatisk betyder tabt parti.
Holger brød dog straks tilbage, og han var godt på vej til at bringe sig i front med tempofyldt spil til 1-1 40-15, men 3 fejl på stribe betød norsk break til 2-1, og det blev 3-1 i Durasovic’ serv efter yderligere 3 danske fejl og et norsk servees.
I Holgers næste serveparti kom han bagud 15-40 og dermed 3 sætbolde efter flere slagudvekslinger, som endte med dansk fejl, og selvom han afværgede de 2 første, betød endnu en dansk fejl, at den mere boldsikre nordmand vandt sættet 4-1.

TP/Gardell Open 2020
Foto: Tennisportalen – Viktor Durasovic

Fra starten af 2. sæt blev Holgers fejlprocent reduceret, og han tog mere initiativ med sit tempofyldte spil, hvilket skaffede break til 1-0, og trods 15-40 lykkedes det Holger at øge til 2-0, inden Durasovic holdt serv til 1-2.
Nordmanden havde 2 break-muligheder til 2-2, men igen afværgede Holger begge og bragte sig foran 3-1, hvorefter Durasovic holdt serv til 2-3, inden Holger ved 40-15 sikrede sig sættet 4-2, efter at han for første gang i sættet ikke behøvede at afværge breakbolde.

TP/Gardell Open 2020
Foto: Tennisportalen – Holger Vitus Nødskov Rune

I 3. sæt kom Holger under pres, da han blev brudt rent til 0-2, men han fik kæmpet sig tilbage i kampen, da han brød tilbage til 1-2 og derefter holdt serv til 2-2.
Begge hold derefter serv til 3-3, så finalen måtte afgøres i tiebreak, hvor Durasovic tog det første minibreak til 2-1, og han kom desuden foran 3-1, inden Holger tog mini-break’et tilbage efter en norsk forhånd i nettet.
Holger vandt derefter begge sine server, hvorved han for første gang var foran i kampen ved 4-3.
Føringen blev udbygget med et mini-break til 5-3, da Holger i en presset situation, som ses på billedet herunder, lagde bolden på tværs og fremprovokerede en norsk fejl.

TP/Gardell Open 2020
Tennisportalen TV – Holger Vitus Nødskov Rune tæt på sejr ved 5-3 i 3. sæts tiebreak

Derved havde Holger mulighed for at serve kampen hjem, men nordmanden tog mini-break’et tilbage efter en duel, hvor han undervejs ramte baglinjen, og senere havde Holger chancen for et passerslag ved nettet, men bolden havnede i nettet til norsk udligning ved 5-5.
Efter den næste danske serv satte Durasovic bolden i fødderne på den fremstormende Holger, der med en feberredning fik lagt en underskruet bold kort over nettet til dansk matchbold, som nordmanden afværgede med en vinder til 6-6.
I stedet blev det norsk matchbold ved 7-6 efter en duel, som Holger afsluttede ved at sende en cross baghånd over sidelinjen, og kampen blev afgjort, da Holger tidligt i duellen efter dansk 2. serv sendte en longline forhånd fra baghåndssiden over baglinjen til norsk sejr 4-1, 2-4, 4-3(6).

TP/Gardell Open 2020
Foto: Tennisportalen – Clara Tauson

Hos kvinderne mødte 17-årige Clara Tauson i semifinalen den 23-årige græker, Martha Matoula, der ikke kunne forhindre en komfortabel dansk sejr 4-1, 4-0, hvorimod der i den efterfølgende semifinale var kamp til stregen mellem Norges Melanie Stokke og Cornelia Lister, som Clara i sin første pulje kamp fredag havde haft stort besvær med at besejre 3-4, 4-2, 4-3.

Stokke måtte ligeledes gennem en hård dyst mod Lister, inden hun med sejren 4-3, 1-4, 4-3(4) sørgede for, at kvindernes finale også blev et dansk-norsk anliggende.

TP/Gardell Open 2020
Foto: Tennisportalen – Melanie Stokke

I selve finalen dominerede Clara kampen fra start, og inden der var spillet et kvarter havde hun med sin større power krydret med både vindere og elegante stopbolde sikret sig 1. sæt 4-1.
Clara kom også bedst fra start i 2. sæt, som blev indledt med et dansk break, men en dobbeltfejl i Claras næste serveparti ved noAD lukkede Stokke tilbage i sættet, hvorefter nordmanden fulgte sit momentum op, da hun bragte sig foran 2-1 efter 40-30 i et velspillet serveparti, hvor hun havde ført 40-0.

Stokke havde i næste danske serveparti 2 break-muligheder til 3-1 ved 30-40, men den første blev afværget med et es, og ved noAD medvirkede endnu en velplaceret kraftfuld 1. serv for, at Clara fik udlignet til 2-2.

I Stokkes næste serveparti spillede Clara sig med et par vindere og fremprovokerede norske fejl frem til 3 break-muligheder ved 15-40, og efter et norsk es til 30-40 udnyttede Clara sin 2. mulighed til at bringe sig foran 3-2 med mulighed for at serve kampen hjem.
Kommentatorerne på Tennisportalen forudså allerede, at der ville blive fest i Københavns gader, men festen blev kortvarigt udsat, da Stokke efter et par danske fejl brød tilbage og fremtvang en tiebreak, hvor Stokke fulgte med til 2-2, hvorefter Clara vandt de næste 4 bolde og dermed 4 matchbolde.
Stokke afværgede de 2 første, men ved 6-4 sikrede Clara i 3. forsøg sejren 4-1, 4-3(4) og titlen, som indbragte en præmiecheck fra Christer Gardell på 10.000 svenske kroner.

 

TP/Gardell Open 2020
Foto: Tennisportalen

Udover pengepræmien til vinderne, var der desuden et gavekort fra Players Choice Danmark på 1.000 kr. til vinderne og 500 kr. til finalisterne.

Tennisportalen har lagt en række billeder fra turneringen på facebook

Herunder matchboldene fra begge finaler

Finalerne kan genses herunder sammen med afslutningen af semifinalen mellem Melanie Stokke og Cornelia Lister.