De danske topnavne Mikael Torpegaard og Frederik Løchte Nielsen blev for anden turnering i træk stoppet i 1. runde. Clara Tauson slap ikke videre fra kvalifikation i W80 Macon

I optakten til denne uges internationale turneringer var der lagt op til at følge flere af de danske topnavne, idet de højst rangerede danskere på henholdsvis ATP og WTA ranglisten, Mikael Torpegaard og Clara Tauson, samt herredoublen med Frederik Løchte Nielsen og hans tyske makker Tim Puetz var i aktion.

Turneringer uge 43: WTA på TV 2 Sport X og ATP på Tennistv.com. Torpegaard spiller Challenger og Tauson W80

Resultatmæssigt blev ugen dog ikke helt som håbet, idet Mikael Torpegaard ved ATP Challenger turneringen Wolffkran Open i Ismaning i Tyskland måtte forlade turneringen efter 1. runde, hvor han mødte ATP-ranglistens no. 262 Maximilian Marterer (GER), der vandt 7-5, 6-3.

Torpegaard var inde i en god stime, da han inden corona-pausen vandt en Challenger i Cleveland, og han var derefter i semifinalen i en Challenger på hjemmebanen i Columbus, hvorefter han var med til at sikre dansk 5-0 sejr i Davis Cup mod Puerto Rico, inden han blev nødt til at trække sig fra 1/8-finalen ved ATP Challenger i Nur-Sultan i Kazakstan, så han med nød og næppe kunne nå frem til sin base i Ohio, inden USA lukkede for adgangen.

Efter corona-pausen har Torpegaard deltaget ved kvalifikationen til French Open, hvor han fik en hård lodtrækning mod den tidligere top 10-spiller Jack Sock, der vandt 6-2, 6-4, og nederlaget i Ismaning betyder derfor, at Torpegaard fortsat har sin første sejr til gode efter corona-pausen, hvilket kan aflæses på ATP-ranglisten, hvor han er no. 194 efter at han i starten af året var no. 166.

Tennisavisen har fået oplyst, at Torpegaard også er tilmeldt Challenger i næste uge i Hamburg, hvor han formentlig skal spille kvalifikation, og ugen efter i Eckental, hvor han på Acceptancelisten blot er en enkelt plads fra at være direkte i hovedturneringen.

Mikael Torpegaard
© KJSelekta.dk – Mikael Torpegaard

Frederik Løchte Nielsen og hans tyske makker Tim Puetz viste fremragende takter ved French Open, hvor de var meget tæt på sejr over det 1. seedede columbianske par Robert Farah og Juan Sebastian Cabal, der vandt kvartfinalen 6-7(10), 6-4, 7-6(7).

Efterfølgende blev det dansk tyske par besejret i 1. runde ved sidste uges ATP 250 turnering i Køln af 4. seedede Ken Skupski (GBR) og Santiago Gonzalez (MEX), der vandt 4-6, 6-1, [10-5].

Frederik Løchte har ofte påpeget, at jævnbyrdigheden i double er så tæt, at det ofte er små marginaler, der afgør udfaldet, og derfor er der intet overraskende i, at en super præstation ved French Open bliver afløst af et 1. runde exit kort efter, og det samme skete i denne uge ved ATP 250 turneringen European Open i Antwerpen, hvor Løchte og Puetz ikke fandt de samme takter som i Paris, da de i 1. runde mødte Maximo Gonzalez (ARG) og Simone Bolelli (ITA), der vandt 7-5, 6-2, efter at Løchte og Puetz havde ført 4-1 i 1. sæt.

Tim Puetz, Frederik Løchte Nielsen
Foto: Tennistv – Tim Puetz og Frederik Løchte Nielsen

Efter den imponerende sejr ved French Open over Jennifer Brady kan det ikke undgås, at der skabes høje forventninger til, at 17-årige Clara Tauson kan fortsætte sin opstigning på WTA-ranglisten i forbindelse med deltagelsen i nogle turneringer ved ITF Women’s World Tennis Tour i USA, hvor hun i denne uge deltog i kvalifikationen til W80 Mercer Tennis Classic i Macon, Georgien.

Som følge af det seneste avancement på WTA-ranglisten som no. 155 var Clara seedet 3 i kvalifikationen, hvor hun af betting-selskabernes odds-sættere blev betegnet som kæmpefavorit i 1. kvalrunde mod 25-årige no. 279 Anna Danilina (KAZ), og starten på kampen tydede da også på, at opgaven blev overkommelig, da Clara førte 4-0 i 1. sæt, men forinden havde hun i sine egne servepartier afværget henholdsvis 5 og 3 break-muligheder, mens hun til gengæld brød rent i begge modstanderens servepartier.

I Claras 3. serveparti lykkedes det dog for Danilina at bryde serven, og hun var tæt også at tage det andet break tilbage, da hun havde en enkelt break-mulighed i Claras serveparti ved 2-4, men Clara holdt fast og brød efterfølgende serven igen og sikrede derved sættet 6-2.

2. sæt blev indledt med to jævnbyrdige partier, som i begge tilfælde tippede over til Danilina, men Clara vandt de næste 3 partier sikkert, og hun havde desuden 2 break-muligheder til 4-2, men Danilina fik alligevel udlignet til 3-3, hvorefter Clara satte en 40-15 føring over styr, men hun vandt alligevel sit serveparti til 4-3, og hun udbyggede føringen med et rent break, inden hun derefter udnyttede sin første matchbold og sikrede sejren 6-2, 6-3.

Clara Tauson
© 2020 Jimmie48 Tennis Photography This photo is available for editorial usage. Please contact: licensing@j48tennis.net Una – Clara Tauson ved French Open

I kvalfinalen var Clara igen favorit hos odds-sætterne mod 22-årige no. 253 Tessah Andrianjafitrimo (FRA), der i sin første kamp havde vundet knebent 4-6, 6-2, [10-8] over no. 230 Tereza Mrdeza (CRO).
Det er både naturligt og berettiget at forvente, at Clara kunne vinde kvalfinalen, men det forudsætter under alle omstændigheder, at hun spiller på et rimelig højt niveau, idet begrebet “nemme kampe” ikke eksisterer i W80-kategorien, og derfor vil der altid være en nærliggende mulighed for nederlag.

Det er dog ikke muligt at give en kvalificeret analyse af kampen, da den ikke kunne følges på livestream, og Tennisavisen har ikke modtaget øjenvidne-beretninger fra kampen, og derfor er kampens udvikling ifølge SofaScore eneste baggrund for beskrivelsen af kampen, der varede 2 tim. 36 min.

Kampen blev indledt med et break til hver, og Clara havde desuden 3 muligheder for endnu et break til 3-1, men begge holdt serv indtil 4-4, hvorefter Clara blev brudt til 4-5, men hun brød straks tilbage til 5-5, hvorefter hun tabte sit serveparti rent, så franskmanden fik endnu en mulighed for at serve sættet hjem til 7-5, hvilket hun udnyttede efter at have afværget en enkelt break-mulighed.

I 2. sæt kom Clara bedst fra start med et break til 2-0, men franskmanden brød straks tilbage, og hun afværgede efterfølgende 2 danske break-muligheder og udlignede til 2-2, hvorefter begge holdt serven rent til 3-3.
Herefter fulgte et break til hver, og de holdt derefter begge serv til 6-6, så sættet blev afgjort i en jævnbyrdig tiebreak, som Clara vandt 7-5 efter flere minibreaks til hver.

I kvalifikationen afgøres 3. sæt som match-tiebreak, hvor Clara var bagud både 1-4, 3-5, 4-7, 5-8 og 6-9.
Clara fightede dog til det sidste og afværgede de 2 første matchbolde, inden Andrianjafitrimo sikrede sejren 7-5, 6-7(5), [10-8].

Clara Tauson
© 2020 Jimmie48 Tennis Photography This photo is available for editorial usage. Please contact: licensing@j48tennis.net Una – Clara Tauson ved French Open

Derved glippede muligheden for avancement til hovedturneringen, hvor der dog blev en enkelt Lucky Loser plads, som gik til Marie Benoit (BEL), der i 1. runde mødte 6. seedede Marta Kostyuk (UKR), der vandt 6-3, 6-2.
Andrianjafitrimo mødte i 1. runde 4. seedede Kristie Ahn (USA), der vandt 6-3, 6-3.

I næste uge er Clara tilmeldt endnu en W80 turnering, Bellatorum Resources i Tyler i Texas, hvor Clara formentlig ligger på vippen til at blive seedet blandt de 8 bedste i kvalifikationen.

Ugen derefter er Clara tilmeldt W100 turneringen LTP Tennis i Charleston med start 2. november, og ugen efter er hun desuden tilmeldt WTA International turneringen Upper Austria Ladies Linz i Østrig, men Tennisavisen har fået oplyst, at Clara er no. 16 på Alternate listen i Linz, og derfor er det yderst tvivlsom, om hun kommer ind i turneringen, hvis hun ikke får wildcard.

Clara fortæller herover om sin oplevelse ved French Open.

 

 

Forrige artikelITF Junior Overath: Natacha Schou overgik egne forventninger med semifinale. Johanne Svendsen finalist i double
Næste artikelRang- og Entrylister uge 43->: 17-årige Alcaraz vinder tredje Challenger titel. 18-årige Musetti højst rangerede junior
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.