Vi kender Mikael Torpegaard som Danmarks bedste tennisspiller med en øjeblikkelig placering som nummer 168 i verden. Den 25-årige dansker med bopæl i Columbus i USA har dog kastet sig ud i et noget anderledes projekt ved siden af sin fremgangsrige tenniskarriere. Sammen med et par venner har han dannet bandet Mardröm, der er ved at udgive deres første album ved navn Non Compos Mentis.

”Musik er terapi for mig efter en lang dag på træningsbanen. Når jeg er færdig med fire timers tennis og halvanden times fitness, er det en slags mental afkobling bare at kunne sætte mig ned med min guitar og spille, hvad jeg har lyst til. Jeg har endelig fået stablet et fuldt band på benene, som alle deler den samme musiksmag og passion, og det er grunden til, at vi nu rent faktisk udgiver et album og tager tingene lidt mere seriøst”, fortæller en forventningsfuld Mikael Torpegaard fra USA, mens han samtidig understreger, at tennis fortsat har førsteprioritet, og at musikken ikke vil tage tid fra træning eller andet, der gavner hans tennis.


Mikael, Herrko og Jack

Historien om Mardröm starter på college, hvor Mikael sammen med sin finske holdkammerat Herrko køber et par guitarer for at spille lidt rock i weekenderne. Begge har lyttet meget til metalmusik som yngre, og de opdager, at Mikaels stemme passer til den genre. Efter college møder de Jack fra Cincinatti, der fuldender trioen, og fundamentet for Mardröm er lagt.

”Vi har alle tre det tilfælles, at vi kan kommunikere på svensk. Navnet kommer lidt af genren, vi spiller, som er “Melodic Death Metal”, og at mange bands og fans i vores genre stammer fra Skandinavien. Vores album er hovedsageligt skrevet af Jack og mig, der står for guitar og bas. Når vi har fundet en struktur og nogle riffs på en sang, lægger Herkko trommer på, og hvis vi stadig synes, det virker, skriver jeg til sidst teksten. Det har vi så fået gjort 12-13 gange nu”, forklarer Torpegaard.


Metal er som kaffe

Den danske landsholdsspiller og sangskriver er godt klar over, at genren ikke er den mest udbredte og populære på musikmarkedet.

”Metal er en “acquired taste” – lidt ligesom kaffe. Ingen kan lide det første gang, men når man vænner sig til det og ved, hvad man lytter til, kan man ikke lade være. Teksterne i vores genre er ofte lidt dystre, og det er nogle af vores også. Jeg skriver generelt ret mange tekster, der omhandler psykologi samt drømme og mareridt. Jeg blander ofte tennisscenarier ind i teksten og henter inspiration fra banen. Man kan sige, at min musik og mine tekster er en ventil. Men hvis folk læser nogle af mine tekster og tænker, at jeg har alvorlige mentale problemer, så har de nok taget teksterne lidt for bogstaveligt, siger Torpegaard med et glimt i øjet.


Drømmer om Roskilde Festival

Med et album på gaden ligger en stjernekarriere inden for musik måske og venter på den blonde dansker fra Lyngby og hans band.

”Det kunne da være fedt, hvis vores album bliver taget godt imod, og vi kan få mange ud til de koncerter, vi har linet op i Columbus, når jeg er tilbage mellem turneringer. Vores sange er allerede blevet streamet meget mere end forventet, og hvis det fortsætter på denne måde, kunne det være sjovt en dag at spille på Roskilde Festival”, drømmer Torpegaard.

Ingen jul i Danmark

På trods af et album, planlagte koncerter og en spirende musikkarriere er tennisambitionerne fortsat intakte.

”Jeg har et helt klart mål for 2020 med min tennis ­– det er top 100. Inden nytår skal jeg til Orlando, West Palm Beach og Noumea. Programmet betyder desværre, at jeg ikke kommer hjem til Danmark til jul, men omvendt får jeg en god off-season. Jeg føler mig fysisk i den bedste form nogensinde, og det kommer jeg til at få brug for i Australien fra starten af næste år, fortæller en optimistisk Mikael Torpegaard, der afslutningsvis løfter sløret for sin næste tur til hjemlandet.

”Jeg har lige meldt mig klar til Davis Cup i marts mod Puerto Rico. Jeg glæder mig til at komme hjem”.

Mardröm på Spotify

Mardröm på YouTube

Artiklen er bragt med tilladelse af Leschly Foundation