Selvom mange Stofa kunder i forvejen har de fleste TV 2 kanaler i deres TV-pakker, kan de blive nødt til at betale for dem igen, hvis de ønsker at få adgang til transmissionerne på TV 2 Play ekstrakanalerne

Siden TV2 introducerede TV 2 Sport X, som går i luften 4. januar 2020, har mange forsøgt at få svar på, hvordan man får adgang til den nye kanal, samt hvad prisen er for at få adgang til de transmissioner, som kun er tilgængelige på de 4 ekstrakanaler på TV 2 Play.

Ny kanal TV2 Sport X viser ATP og Wimbledon. Eurosport udvider med Davis Cup

I ovenstående artikel har Tennisavisen forsøgt at belyse de førnævnte spørgsmål, og konklusionen gentages herunder:

Ny TV2 Play pakke – “Favorit + Sport”

Selvom TV2 fra Nytår råder over 2 sportskanaler, vil der fortsat ofte være sammenfald, når flere sportsgrene skal dækkes, hvilket især er tilfældet i weekends, og derfor vil flere af kampene blive vist på TV2 Play, der opfattes som et supplement til TV-kanalerne.

TV2 lancerer en særlig Play pakke – “Favorit + Sport” – som indeholder alle TV2-kanaler (live og on demand), incl. både TV2 Sport og TV2 Sport X.
Prisen for denne pakke bliver 179, kr./md (uden reklamer) og 149 kr./md (med reklamer) hvilket er 40 kr. mere end den nuværende “Hele Pakken”.
De 2 sportskanaler kan også købes hos TV2 Play sammen for 79,- kr./md. og særskilt for 49,- kr./md.

Kanaler enkeltvis giver IKKE adgang til ekstrakanaler

Efterfølgende fremgår det dog af svar fra TV 2 Play på Facebook, at der ikke er adgang til de 4 ekstrakanaler, hvis man vælger kun at købe de 2 sportskanaler for 79- kr./md eller en enkelt sportskanal særskilt for 49 kr./md., hvilket er en markant ændring sammenlignet med tidligere, hvor man for 39 kr./md kunne købe særskilt adgang til TV2 Sport og samtidig havde adgang til de 4 ekstrakanaler.

Tennisavisen har overfor TV2 påpeget, at mange i forvejen betaler for TV2’s livekanaler i deres TV-pakker, hvor prisen for kanalerne ifølge tidligere oplyste listepriser udgør i størrelsesordenen 140-150 kr./md. for de 7 livekanaler, som også indgår i “Favorit + Sport” pakken.
Derved betaler TV2-kunder, som både har kanalerne i deres TV-pakke – og ønsker at få adgang til de 4 ekstrakanaler, to gange for livekanalerne, hvorved den samlede pris bliver ca. 300-330 kr./md. for denne mulighed.
Sammenlignet med den tidligere struktur, hvor TV2-kunder kunne få adgang til både 6 livekanaler via TV-pakker og de 4 ekstrakanaler via TV 2 Play for ca. 150 kr./md., er der således tale om mere end en fordobling af prisen.

Play-partner TV-udbydere undgår “dobbelt-betaling”

Stig Møller Christensen, der er salgsdirektør ved TV 2 Betalings-tv, har efterfølgende oplyst, at der er indgået et Play-partnerskab med Yousee, Waoo og Canal Digital, så deres kunder kan få adgang til hele TV 2 Play indholdet gennem deres abonnement, men da Stofa har ønsket, at TV 2 Sport X bliver tilvalgs-kanal, som ikke indgår i en TV-pakke, kan deres kunder kun få adgang til Play ekstrakanaler/eventkanaler ved at betale den fulde pris for hele “Favorit + Sport” pakken.

Salgsdirektøren gav udtryk for denne tilgang til situationen:
Fra kun 149 kr./md. kan man nu få adgang til alt fra TV 2, inkl. 2 sportskanaler med hele ATP, hele WTA, Wimbledon og hele La Liga”.

Det finder han billigt, da det svarer til ca. halv pris af, hvad en grundpakke koster hos Stofa og YouSee, og derfor finder han det mere korrekt og nuanceret, hvis overskriften var noget i stil med ”TV 2 SPORT Xs fundament i TV 2 PLAY gør det dyrere for nogle tv-kunder at få fuld glæde af TV 2s tennisrettigheder“.

Han tilføjer, at det omvendt vil blive klart billigere for YouSee og Waoos kunder, da de på denne måde får fuld adgang til PLAY-pakken – svarende til 179 kr. i værdi.

Stig Møller Christensen opfatter ikke PLAY som et ”supplement” til den traditionelle tv-forretning hos udbyderne, hvilket han forklarer således:
Med SportX og PLAY er vi tværtimod begyndt hos PLAY (og udbyderne et ”supplement”), for det er på den bedste måde vi kan skabe størst mulig værdi – her er alle tilkøb af ”Favorit+ Sport” en form for frit (aktivt) tilvalg fra kunderne“.

Derved kan nogle kunder ifølge salgsdirektøren blive lidt klemt, fordi deres TV-udbyder ikke har ønsket at indgå deres PLAY partnerskab på samme måde som YouSee og Waoo, hvor kunderne har adgang til alt, og derved er det kun disse kunder, der risikerer at ”betale dobbelt”, og han tilføjer:
Alle de mange husstande, som i dag ikke har en tv-pakke (ca. 600.000 i alt), får derimod mulighed for at tilkøbe et meget attraktivt prissat produkt direkte hos TV 2.”

Det er en kommerciel beslutning hos TV 2, at ”ekstra feeds/transmissioner” ikke længere er inkluderet i a la carte salget på PLAY, hvilket ifølge salgsdirektøren rammer alle potentielle tv-kunder på PLAY, hvilket er valgt efter følgende prioritering:
PLAY: Sikre at der er en ”reason why” til at købe den større pakke (det er den eneste måde de dyre rettigheder kan finansieres)
Udbyderne/eksisterende tv-kunder: Sikre at PLAY partnerskaber via tv-udbyderne er inkl SPORT X (for at undgå ”dobbeltbetaling”), men der er vi i sagens natur afhængige af, at tv-udbyderne også er interesseret i denne model.

Det er efterfølgende oplyst, at Boxer har også Sport X som fast pakketeret kanal i sin fuldpakke og i ”TV 2-pakken” (i modsætning til Stofa). Disse kunder har adgang til ekstra funktionalitet via TV 2 PLAY, hvis Boxer giver dem adgang til det, hvilket TV 2 ikke ønsker at forhindre, men for Boxer kunder med eksempelvis Flex 8, findes den mulighed ikke, hvilket kan være årsagen til, at Boxer ikke tilbyder samme mulighed som Yousee og Waoo.

Sportskanaler kombineret med ekstrakanaler overvejes

Salgsdirektøren kunne dog godt forstå, at det for den enkelte Stofa-kunde kunne forekomme urimeligt at betale den fulde pris, når man i forvejen har betalt for TV 2s livekanaler i sin tv-pakke, men han understregede, at adgangen til lige præcis ekstra/eventkanalerne også var afhængig af tv-udbydernes egen strategi ift. PLAY-partnerskaber med TV 2. TV 2 har tilbudt alle udbydere helt ens vilkår desangående.

Ift. muligheden for at købe de to sportskanaler særskilt på PLAY ville salgschefen dog efter Tennisavisens henvendelse ikke afvise, om ikke lige præcis sportskanalerne SPORT og SPORT X i kombination med ekstra/eventkanalerne evt. kunne sælges til en højere pris end de 49 kr./md. for en enkelt livekanal (pt. den samme pris for alle TV 2-kanaler solgt enkeltvis på PLAY).
Han tilføjede dog, at det skal vurderes nærmere og ikke vil være afklaret til lanceringen 4. januar.

Martin Berg, der er Content direktør hos Stofa, bekræfter at Stofas udbud ikke giver direkte adgang til de 4 ekstra Playkanaler på grund af den aftalemodel Stofa og TV2 er blevet enige om. Stofa er dog glade for at kunne tilbyde TV 2, News, Charlie,  FRI, Zulu og TV 2 Sport i faste pakker samt TV 2 Sport X i Fritvalg og VælgSelv. Desuden tilbyder Stofa TV 2 Play basis med reklamer i den store tv-pakke.

Det kan næppe være i hverken TV2s, Stofas eller – ikke mindst – Stofas kunders interesse, hvis der ikke findes en løsning, idet TV2 risikerer at gå glip af Play-kunder, der ellers kunne bidrage til at finansiere de mange sportsrettigheder.
Stofa risikerer at miste sportsinteresserede kunder, der ikke er villig til at betale 2 gange for livekanalerne, for at få adgang til ekstrakanalerne.
Stofas sportsinteresserede kunder er næppe villige til at betale 149 eller 179 kr./md for adgang til ekstrakanalerne – og slet ikke tennisinteresserede, der for ca. 110 kr./md. kan få adgang til både WTATV og Tennistv, som viser langt flere kampe med mulighed for selv at vælge bane.

På spørgsmålet om, de 2 parter – i forhandlingerne om at give Stofa kunder fuld Play-adgang – er ligeså stejle, som det har været tilfældet i konflikten mellem Yousee og Discovery – som eksempelvis bevirker at Yousee-kunder ikke har adgang til Grand Slam tennis fra Eurosport – svarede Martin Berg, at det blot afspejler Stofas udbud i den nuværende aftale mellem TV2 og Stofa.

Oversigt med mulighed for at se TV 2 Sport X

Herunder en samlet oversigt over, hvor TV 2 Sport X vil være tilgængelig

 • Streaming på TV 2 PLAY (Favorit+Sport pakke + a la carte salg)
 • TV-udbydere:
  • YouSee (som del af Bland Selv – prøvekanal i januar)
  • Stofa (kun som tilvalgskanal – prøvekanal i januar)
  • Boxer (store pakker og tilvalgskanal)
  • Waoo (store pakker og tilvalgskanal)
  • Canal Digital (sportspakke og tilvalgskanal)
  • Altibox (pakker og tilvalgskanal)
  • Telia (pakker og tilvalgskanal)

Viasat Parabol har indtil videre valgt at udsætte en beslutning om distribution af kanalen.

Tine Scheuer-Larsen og Kenneth Carlsen tilknyttes TV2

I forbindelse med udvidelsen af tennis-dækningen bliver staben af ekspert-kommentatorer udvidet med to velkendte kapaciteter, Kenneth Carlsen og Tine Scheuer-Larsen.

Tine Scheuer-Larsen
Foto: Privat – Tine Scheuer Larsen

Sidstnævnte har tidligere kommenteret tennis hos Eurosport og TV3 Sport. Tine fortæller til Tennisavisen, at hun efter 7 fantastiske år hos TV3 Sport glæder sig til det nye job hos TV2 Sport, og hun betegner det som en luksus at have rettigheder til både ATP og WTA samme sted.

Kenneth har i flere år været med til at dække Wimbledon for TV3 Sport, og han har enkelte gange på det seneste også kommenteret kampe for TV2 Sport.
Han fortæller til Tennisavisen, at han ser frem til at kommentere mere kontinuerligt, og han vil med særlig interesse følge med i, om sportens store legender kan fortsætte dominansen mod de nye generationer, som er begyndt at udfordre dem.
Kenneth har store forventninger til, at Danmark kan gå en en gylden periode i møde med især Clara Tauson, Holger Rune og Elmer Møller.

Tilføjelse: Tine kommer primært til at kommentere WTA og Kenneth ATP, men ved de større turneringer og Wimbledon vil det omvendte ofte være tilfældet.

Kenneth Carlsen
Foto: Privat – Kenneth Carlsen vandt ATP Memphis 2005

Michael Tauson og Patrik Wozniacki fortsætter som faste ekspert-kommentatorer, og både Peter Bastiansen og Morten Christensen vil som hidtil blive benyttet med jævne mellemrum.

TV2s egne kommentatorer bliver Tennisredaktør, Henrik Jensen, Simon Tordrup, Ulrik Jönsson, Jimmy Bøjgaard, Thomas Bilde og Martin Gottschalk.
Desuden bliver Camilla Nørgaard en del af tennis-dækningen – primært som reporter.

Henrik Jensen, Camilla Nørgaard, Patrik Wozniacki
Foto: Tennisavisen – Henrik Jensen, Camilla Nørgaard, Patrik Wozniacki

Læs eventuelt mere på dette link – https://omtv2.tv2.dk/nyhedsartikler/nyhedsvisning/tv-2-udvider-antallet-af-tennistransmissioner-kraftigt-og-holdet-er-sat/