Holger Vitus Nødskov Rune kunne ikke helt modstå det pres, som en hårdslående offensiv 15-årige spanier lagde på ham i finalen

Efter lørdagens semifinale ved TE U16 Category 2 turneringen VII GUILLERMO VILAS TENNIS ACADEMY TROPHY i Palmanova, Mallorca, hvor 13-årige Holger Vitus Nødskov Rune i semifinalen havde besejret den 15-årige spanier Pol Feixas Panella (ESP) 6-2, 6-1, modtog Tennisavisen meldinger om, at Holger gennem turneringen har imponeret ved at vise større modenhed i spillet end hidtil.
Når han har fundet modstandernes svage punkter, udnytter han det ved at placere boldene, så deres bedste våben ødelægges.

Derved lykkedes det også Holger at vinde i semifinalen mod en 2 år ældre og fysisk stærkere spiller, der har en enorm serv og forhånd, men den lille dansker sørgede for at placere boldene, så dette våben ikke blev udnyttet optimalt.

Der var mødt mange tilskuere op til semifinalen – ikke for at støtte de spanske spillere, men for at heppe på Holger, deriblandt en ven af Toni Nadal, da snakken var gået om en 13-årig dansk dreng, der lægger spanierne ned på stribe.
Også Almagros tidligere træner, hvis elev tabte til Holger i kvartfinalen var imponeret af Holger.

I søndagens finale måtte Holger dog se sig besejret af den 2 år ældre 6. seedede Pedro Vives Marcos, som er en af de bedste spanske spillere, der gennem hele kampen lagde et pres, som Holger ikke var i stand til at modstå, da spanieren spillede på et niveau, som trods alt endnu ikke er hverdagskost for den unge dansker.
Holger fik ikke tilstrækkelig bid og dybde i boldene, og han kontraspil var ikke på samme niveau som i de tidligere kampe.

Finalen endte derfor med spansk sejr 6-1, 6-2, men Holger kan tage meget med til hans forberedelser til senere opgaver.
I den kommende periode, hvor der ikke er turneringer, skal der bl.a. trænes benarbejde, så Holger kan blive skarpere, når han presses i yderpositioner.

Pedro Vives Marcos og Holger Vitus Nødskov
Foto: Rune

På de to nederste billeder vises desuden finalisterne hos pigerne, hvor 1. seedede Daniela Medvedeva (RUS) vandt 6-3, 6-4 over 4. seedede Kylie Bilchev (GBR).

Pedro Vives Marcos og Holger Vitus Nødskov
Foto: Rune
Forrige artikelFed Cup Finalen 2016: Frankrig og Tjekkiet er 1-1 før 2. dagen
Næste artikelITF Heraklion: Holmgren jagter ATP-point inden college
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.