Elmer Møller sikrede den forventede favorit-sejr mod Leo Borg, som havde sætbold i 2. sæt, der måtte afgøres i tiebreak

13-årige søn Leo Borg har et par gange tidligere været omtalt i Tennisavisen – ikke kun fordi han er søn af legenden Bjørn Borg – men også fordi han flere gange har deltaget i turneringer, hvor der også har været dansk deltagelse.
Leo er en dygtig spiller, som dog ikke bør sammenlignes med sin berømte far, hvilket han efter Tennisavisens oplysninger overhovedet heller ikke føler som et pres.

Selvom Leo har klaret sig fint i Tennis Europe sammenhæng, har han langt fra en resultatliste, som kan sammenlignes med den 1. seedede danske jævnaldrende Elmer Møller, der er rangeret som no. 2 og seedet 1 i Category 1 turneringen Kungens Kanna & Drottningens Pris i Stockholm, men svenskeren har dog gjort store fremskridt, og han har opnået en rangering som no. 28, og derved er han den eneste seedede svensker i turneringen som seedet 9.

Kort inde i 1. sæt var kursen tilsyneladende sat mod den forventede danske sejr, da Elmer brød svenskerens serv til 1-2, hvilket skete efter to dobbeltfejl til 0-30 og senere en bold i nettet til 15-40, og selvom det blev 30-40 efter smash på servereturen, brød Elmer serven på endnu en svensk fejl.
I det hele taget var den største forskel, at Elmer var langt mere boldsikker, mens Leo flere gange gav sin ketsjer en tur i gulvet efter relativt enkle fejl.
Elmer holdt fast i sit break, og da Leo ved 3-5 sluttede af med to dobbeltfejl, kunne Elmer sikre sig sættet 6-3.

Elmer indledte 2. sæt med at holde serv, og derefter kunne det godt se ud til, at kampen var ved at blive afgjort, da Leo blev brudt til 0-2 i et monster-langt parti, hvor en svensk dobbeltfejl til 30-40 gav dansk break-mulighed, men en fejl i nettet betød 40-40, hvorefter Leo 3 gange spillede sig frem til fordel, men i den sidste ende vandt Elmer alligevel partiet, som han afsluttede med en vinder.

Selvom man kunne tro, at momentum herefter ville være hos danskeren, skete det helt modsatte i de efterfølgende partier, idet Leo i den kommende periode af kampen tog initiativet i duellerne, og han fik desuden reduceret antallet af fejl, og efter yderligere 4 partier var stillingen 4-2 i svensk favør.

Herefter fulgte et nøgleparti, hvor Elmer kom lidt tilbage i kampen, selvom Leo kostede danskeren rundt på banen i de to første dueller i Elmers serveparti, hvor han efter et par svenske vindere var bagud 0-30.
En flot vinder fra Elmers baghånd og en lidt for lang retur fra svenskeren bragte balance i partiet, men en fejl fra Elmers baghånd gav endnu en svensk break-mulighed, og kort efter endnu en svensk break-chance, som Elmer afværgede med en skarp vinder cross med baghånden, og til sidst holdt han serv, da svenskeren afsluttede partiet med 2 gange at sende servereturneringen i nettet.

Elmer havde mulighed for at komme helt tilbage i sættet, da Leo servede ved 4-3, selvom svenskeren førte både 30-0 og 40-15, men et par fejl i nettet fra forhånden og en lidt for bred longline forhånd gav Elmer chancen for udligning, men med et par fremprovokerede fejl og en servevinder blev det alligevel 5-3 til svenskeren.

Elmer holdt sig inde i sættet, da han holdt serv til 4-5, hvorefter Leo første gang skulle forsøge at serve sættet hjem, og det startede – set med svenske øjne – perfekt med en fremprovokeret fejl og en longline vinder fra baghånden til 30-0, men det blev 30-30 efter en fejl og en god serveretur, der blev sendt i nettet.
Herefter var der svensk sætbold, da Elmers retur på tværs blev for bred, men Leo sendte de næste to bolde for lang, og Elmer fik udlignet til 5-5, da en svensk baghånd endte i nettet.

Leo fik en ny chance for at serve sættet hjem, da han med en flugtning ved nettet brød Elmers serv til 5-6.
Elmer gjorde gengæld, da han ved 15-40 i svenskerens serv også var en tur ved nettet og udlignede til 6-6 med en flugtning på tværs, og derfor skulle 2. sæt, hvor Elmer havde været ude i tovene, afgøres i tiebreak.

Elmer kom bedst fra start i tiebreaken, da en netruller blev på svensk side, og en baghånd fra Leo sad i nettet til dansk 2-0 føring.
Kort efter blev det dog 2-2, og det blev 3-3 ved sidebytte, da et svensk lob fremprovokerede fejl fra Elmer.
Efter sidebyttet blev det 4-3 efter svensk dobbeltfejl, og på begge Elmers efterfølgende server blev Leos bolde lidt for brede, og kampen sluttede med svensk dobbeltfejl og dermed sejr til Elmer 6-3, 7-6(3), hvorefter de kunne sige tak for kampen herunder.
Leo havde dog efterladt sin ketsjer, som i ærgrelse over dobbeltfejlen fik en ekstra tur på underlaget.

Leo Borg, Elmer Møller
Foto: Lars Hoffman – Leo Borg og Elmer Møller

Kampen blev vist på livestream, og den kan genses på http://sportway.se/clip/play/kungens-kanna-drottningens-pris-2017/1873

Fredag kan man igen følge med på livestream på dette link – http://sportway.se/event/kungens-kanna-drottningens-pris-2017/224, når Elmer kl. 1030 spiller semifinale på Court 1, hvor han møder 7. seedede no. 23 Jack Pinnington Jones (GBR), der vandt over no. 34 Jacobi Bain (BAH) 7-5, 5-7, 7-6(4).

I den anden semifinale mødes 11. seedede no. 34 Joel Pierleoni (GBR) og 6. seedede no. 20 Max Westphal (FRA) samtidig på Court 2.
Britten vandt i kvartfinalen over no. 75 Michael Minasyan (SWE) 6-7(4), 6-2, 6-3, mens franskmanden er videre efter sejr over 2. seedede no. 9 Derrick Chen (GBR) 6-3, 6-4.

Tennisavisen har modtaget ovenstående billeder fra Elmers kamp mod Leo Borg af de svenske arrangører, som desuden har fremsendt nedenstående billeder fra de to spilleres kampe onsdag.

 

På turneringens facebookside findes desuden et interview med Elmer efter onsdagens kamp, hvor han demonstrerer, at han har ordet helt i sin magt – også selvom interviewet er på engelsk – klasse Elmer!!

Forrige artikelITF Palmanova: Emilie Francati indhentet ved 2-5 efter Bye, Walkover og Lucky Loser
Næste artikelITF Gatineau: Løchte og Arvidsson besejret af 16-17 årige canadiere
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.