For 2. uge i træk måtte Emilie Francati gennem kvalifikation på Mallorca, og trods nederlag i kvalfinalen kom hun videre som Lucky Loser

I sidste uge klarede 19-årige Emilie Francati sig problemfrit gennem kvalifikationen i $15.000 turneringen ITF Women Palmanova I på Mallorca, inden hun i en meget tæt kamp tabte 6-2, 3-6, 5-7 i 1. runde til no. 665 Lauren Embree (USA).

I denne uges tilsvarende turnering ITF Women Palmanova II samme sted kom Emilie endnu mere problemfrit gennem kvalifikationen, idet hun var oversidder i 1. kvalrunde, og i næste runde vandt hun på walkover.
Ganske vist tabte Emilie kvalfinalen 1-6, 5-7 til Lucia Cervera-Vazquez (ESP), men hun kom alligevel videre til hovedturneringen som Lucky Loser.

I 1. runde mødte hun no. 578 Snehadevi Reddy (IND), der er rangeret 112 pladser over Emilie, som efter at have tabt 1. sæt 3-7 i tiebreak tilsyneladende var ved at sikre sig 2. sæt, men fra 2-5 begyndte inderen at reducere det danske forspring, og sættet endte i endnu en tiebreak, der resulterede i indisk sejr 7-6(3), 7-6(2).

Kampen var et nyt eksempel på, at Emilie har været i vinderposition, hvor hun alligevel ender med at tabe jævnbyrdige kampe, og Tennisavisen har flere gange anført, at Emilie tilsyneladende mangler en smule mere mental robusthed, for at hun kan tage endnu et skridt i sin udvikling i retning mod at nå længere i denne turnerings-kategori – og dermed også deltage i nogle af de højere kategorier.

Gentoftes cheftræner Jonas Svendsen medgiver, at det mentale aspekt spiller en rolle, og han tilføjer, at Emilie arbejder seriøst og målrettet med både det mentale samt det taktiske og tekniske.
Både Philip Ørnø og Jonas har flere gange påpeget, at Emilie har spillet flere gode og lærerige kampe.

Det er til gengæld sjældent, at Emilie må forlade en turnering i double efter 1. runde, og det blev heller ikke tilfældet denne gang, da hun sammen med Kajsa Rinaldo Persson (SWE) vandt over Yuki Kristina Chiang (USA)/Andrea Renee Villarreal (MEX) 6-3, 6-4.
I kvartfinalen mødte de 3. seedede Yvonne Cavalle-Reimers/Olga Saez Larra (ESP), som vandt 7-5, 6-1.

 

Forrige artikelITF Macon: Karen Barritza taber i runde 2
Næste artikelTE U14 Stockholm: Elmer Møller besejrede Leo Borg i 2 sæt efter afværget sætbold
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.