Holger Vitus Nødskov Rune vandt sit livs største sejr, da han slog den italienske mester Lorenzo Musetti, som møder Elmer Møller i kamp om 3-4. pladsen

2 danskere i semifinalerne i U14 ved den afsluttende Tennis Europe Junior Masters er næsten for godt til at være sandt, men som tidligere omtalt var det ikke desto mindre tilfældet efter fredagens sejre til både Elmer Møller og Holger Vitus Nødskov Rune, og det pointeres endnu en gang, at de begge kun er 13 år og tilhører den yngste årgang 2003 i U14-rækken.

Elmer Møller
Richard van Loon www.tennisfoto.net – Elmer Møller ved U14 Masters kvartfinale

Derfor ville det være urimeligt at forvente, at Elmer også ville være i stand til at vinde semifinalen mod Radu Mihai Papoe (ROU), der havde sendt 1. seedede Oleksiy Shestakov (UKR) ud med 6-1, 6-3, da rumæneren har gennem sæsonen har vist høj klasse med flere sejre over de bedste i årgang 2002, og han vandt tidligere på året 6-2, 6-4 over Elmer ved EM kvalstævnet i Istanbul.

Radu Mihai Papoe
Richard van Loon www.tennisfoto.net – Radu Mihai Papoe ved U14 Masters kvartfinale

I lørdagens semifinale blev det igen sejr til rumæneren, som vandt 6-2, 6-2, og han er dermed klar til søndagens finale.

Den sandsynligste modstander var på forhånd den 2. seedede Lorenzo Musetti, som for en måned siden blev italiensk mester, og kort efter vandt han desuden en Grade 5 ITF-titel i Albanien, hvor han i kvartfinalen vandt over den 17-årige 1. seedede Ryan Gaskin (GBR), der er no. 450 på ITF-juniorrangliste.
Desuden kunne italieneren regne med massiv opbakning fra publikum på en stuvende fuld centrecourt.

Lorenzo Musetti
Richard van Loon www.tennisfoto.net

Holger fik en god start på kampen, da han fik break-mulighed ved 30-40 i Musettis første serveparti, og dommeren dømte herefter en bold ude til dansk 1-0 føring, men Holger var ikke interesseret i at vinde på en fejldom, så den unge danske gentleman over-rulede dommeren, hvorefter det i stedet blev 40-40 og senere 1-0 til Musetti.

Efter en jævnbyrdig start på sættet fik Mussetti mere overtag gennem forrygende offentsiv tennis, hvor han byggede pointene fint op, og Holger kom til at hænge lidt efter.
Selvom mange partier var tætte og 40-40, så det ikke ud til, at Holger for alvor troede på, at han kunne besejre mesteren, som han havde meget stor respekt for, og sættet endte med 6-1 til italieneren.

Efter dette sæt var det som om Holger tænkte, at nu havde han vist sin modstander den fornødne respekt, og i stedet trådte en anden egenskab hos Holger i kraft – og hans vinderinstinkt kom til syne i et forrygende 2. sæt, som Holger vandt 6-3.

I 3. sæt  havde Holger tilsyneladende det største fysiske overskud, hvorimod Mussetti virkede en smule slidt, og hans spil blev mere “alt eller intet” i form af nogle fantastiske offensive games fra italieneren, hvilket Holger anerkendte ved at klappe på ketsjeren.
Holger arbejdede dog selv solidt videre, og hans stabile indsats rakte til den endelige sejr på 1-6, 6-3, 6-4, og dermed er han mirakuløst fremme i finalen.

Et af Holgers mål for hans første sæson som U14 var at vinde en Categori 1 turnering, hvilket han opnåede med titlen i Renningen.
Dagens sejr over Mussetti i semifinalen betegner Holger dog som endnu større, da han efter kampen sagde “Det her er mit livs største sejr“.

Søndag kl. 0915 bytter Holger og Elmer modstandere, når Holger igen spiller på centrecourt i finalen mod Radu Mihai Papoe, og Elmer på court 1 møder Lorenzo Musetti i en kamp om 3-4. pladsen.