Tennisavisen havde overset, at 4 danske juniorer netop har deltaget i en TE U14 turnering i Lodz i Polen. Det rådes der nu bod på med denne omtale

10-17. maj afvikledes TE Category 3 U14 turneringen Lodz Cup 2015 i Polen, hvor 4 danske spillere deltog i single.

Category 3 lyder måske ikke af meget, men i de yngste årgange er det højeste kategori, så de unge danske talenter konkurrerede med flere af Europas bedste i U14.

Emil Okkels Jensen, der er årgang 2001, nåede længst i single, hvor han som no. 329 på ranglisten var seedet 16 og derfor oversidder i 1. runde (R64).

I 2. runde vandt Emil 6-2, 6-2 over (587) Lennart Kleeberg (GER), der havde været gennem kvalifikationen, hvorefter han i 1/8-finalen ramlede ind i 1. seedede Dawid Taczala (POL), der er no. 41 på ranglisten.
Emil gav den topseedede kvalificeret modstand, og i 2. sæt fulgte han med til 5-5, inden han tabte kampen 2-6, 5-7.

Tennisspilleren Niels Heise Korsgaard
Foto: Sportsfotograf.com.

Niels Heise Korsgaard, der også er årgang 2001, er no. 229 på ranglisten og seedet 10.
Han var derfor oversidder i 1. runde, hvorefter han i 2. runde tabte 2-6, 6-3, 1-6 til Pawel Kaliszewski (POL).

Tennisspilleren Elmer Moeller.
Foto: Sportsfotograf.com.

U12 Europamester Elmer Møller fik lejlighed til at bekræfte, at han kan gøre sig gældende mod spillere i den ældre årgang, hvor han er sikker på at få langt hårdere modstand end i U12.
Det gik glimrende i 1. runde, hvor Elmer vandt 6-3, 6-4 over no. 587 Franz Assmann (GER), der havde været gennem kvalifikation.
I 2. runde mødte han 12. seedede (265) Julian Radon (POL), som Elmer var ved at tage fusen på, da han vandt 1. sæt 6-1.  Det endte dog med sejr til polakken 1-6, 6-4, 6-4.

Tennisspilleren Mille Elsborg
Foto: Sportsfotograf.com.

Hos pigerne var Mille Elsborg, som er 1. års U14 (2002) og no. 272, seedet 5 og oversidder i 1. runde.
I 2. runde tabte hun 3-6, 1-6 til Laura Slisane (LAT), som havde været gennem kvalifikationen.

Emil og Elmer var også med i double, hvor de i 1. runde vandt 6-2, 6-0 over Patryk Nielacny/Mikolaj Paszkowski (POL).
I 2. runde gav de 1. seedede Michal Suski/Maciej Ziomber (POL) kamp til stregen, men de tabte dog 3-6, 6-3, [7-10].

Mille spillede double sammen med  Aleksandra Julia Jelen (POL). De tabte 1-6, 3-6 til Aleksandra Nadajewska/Julia Wedrocha (POL).

Hjælp med at informere Tennisavisen om danske spilleres deltagelse i TE Junior turneringer

En af Tennisavisens intentioner er at dække alle internationale turneringer, hvor der er dansk deltagelse.
Reaktioner fra spillerne, forældre, trænere m.fl. bekræfter, at mange er meget tilfredse med, at Tennisavisen derved er med til at skabe opmærksomhed om spillerne, og det kan være med til at motivere og anspore spillerne, at stadig flere interesserer sig for deres præstationer, som i alle tilfælde er resultat af en målrettet trænings-indsats hjemme i klubberne.

Da vi på Tennisavisen ikke automatisk bliver gjort opmærksom på, hvornår der er dansk deltagelse i TE Junior turneringer under Tennis Europe, opfordrer vi derfor til, at flere trænere, ledere, forældre m.fl. informerer herom, så spillerne får den opmærksomhed, som deres engagement fortjener.

Del og like indlæg med tennis-vennerne

Hjælp også gerne med at sørge for, at omtalen af spillernes præstationer når ud til endnu flere, hvilket eksempelvis vil være tilfældet, hvis flere “deler” og “liker” de indlæg, som fortjener større udbredelse – ikke så meget for Tennisavisens skyld, men mere som opbakning til spillerne og dansk tennis i det hele taget.

Samtidig vil det desuden også være en yderligere motiverende faktor for os skribenter, som frivilligt (og ulønnet) ønsker at bidrage til at promovere denne skønne idrætsgren, som vi alle brænder for.

Forrige artikelTV Kampe lørdag: Semifinaler i Rom fra kl. 1200
Næste artikelTE U12 d’Agen: Holger vinder velspillet finale mod Frankrigs no. 1
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.