Både Sebastian Grundtvig og Hannah Viller Møller fik en god start i 1. runde af hovedturneringen med sikre sejre i 2 sæt. Eric Vanshelboim blev efter 2 sejre i kvalifikationen slået ud af en "tough" svensker

Selvom KB-træner Rune Thomsen befinder sig i Oslo, er han i kontakt med Eric Vanshelboim fra KB, som holder ham informeret om, hvordan han klarer sig i U14 Categori 1 turneringen Kungens Kanna & Drottningens Pris i Gøteborg, hvor Eric måtte haste til umiddelbart efter den flotte semifinaleplads i sidste uges U14 turnering i Lidingö, som er omtalt under TE Junior Lidingö: Dansk-Ukrainer Eric Vanshelboim KB tæt på finale.

Eric klarede sig fint i kvalifikationen, hvor han i 1. runde vandt 6-1, 6-1 over Tim Hofmann (GER), der ikke er rangeret. Eric fortæller, at tyskeren server godt, men han var ikke så god fra baglinien.
I kvalfinalen vandt Eric, der er no. 131,  6-1, 6-3 over no. 430 Nikola Kijac (SRB)

Eric fik en svær lodtrækning i hovedturneringen, hvor modstanderen i 1. runde blev (263) Viktor Arsov (SWE), som Rune Thomsen på forhånd betegnede som en “tough” modstander, og derfor skulle Eric spille op til sit bedste for at have en chance for at gå videre.

Den vurdering viste sig at holde stik, idet svenskeren vandt over Eric med cifrene 6-3, 6-1.

Tennisspilleren Eric Vanshelboim
Foto: Sportsfotograf.com.

Sebastian Grundtvig, som havde fået wildcard til hovedturneringen, fik en glimrende start, da han i 1. runde uddelte et par “briller” (6-0, 6-0) til (192) Azad Rahman, som forinden havde vundet 2 sikre sejre i kvalifikationen.

I 2. runde får Sebastian formentlig langt mere modstand, når han skal møde 5. seedede Wojciech Marek (POL), der er rangeret som no. 9, hvilket er væsentligt højere end Sebastian, som er no. 203.

Sebastian og Eric spiller sammen i double, hvor de fik en perfekt start med sejr 6-0, 6-4 over Jan Koupil/Leo Mitelman (SWE)

Tennisspilleren Hannah Viller Møller
Foto: Sportsfotograf.com.

I Girls singles er eneste danske deltager Hannah Viller Møller, som er no. 74 og har fået wildcard til hovedturneringen.
Hun fik en god start med sejr 6-2, 6-2 over Thea Kraft (SWE), som også har wildcard.
Mon ikke Hannahs farfar, som er med i Gøteborg, er godt tilfreds med den start for Hannah.

I 2. runde venter 9. seedede no. 17 Mariam Dalakishvili (GEO), som var oversidder i 1. runde.

Hannah er også med i Girls doubles, hvor hun spiller sammen med Rebeca C. Silva (POR). Resultatet af deres 1. runde kamp tirsdag mod Jessica Mridha/Lencia Temirhanova (SWE) kommer med i næste opdatering fra turneringen.

Forrige artikelTE U12 Auray: Fransk avis om Holger: Déjà une grosse surprise
Næste artikelWTA Doha: Dulgheru hindrer Cornet i revanche mod Wozniacki
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.