Sveriges June Bjork gjorde rent bord i Falköping, hvor hun i semifinalen vandt over Rebecca Munk Mortensen, og i finalen over Zoe Du Pasquier Jensen samt double titlen sammen med Rebecca

Hvis man som læser af Tennisavisen har fulgt med i “Kampe uge 20” – og studeret de daglige opdateringer af resultaterne fra de turneringer, hvor danske spillere har deltaget i internationale turneringer – kunne det konstateres under Tennis Europe sektionen, at flere danske juniorer har deltaget i Category 3 turneringen 14 Years SWE-Falkoping-Vastergotland.

I U14 Boys singles deltog både Valdemar Soldbro Dubin og Tristan Thomas Engelschmidt i kvalifikationen, hvor Valdemar i 1. kvalrunde vandt 6-1, 6-3 over Emil Frozkhan (SWE), mens Tristan blev besejret 6-4, 6-3 af Oscar Andren (SWE).

Valdemar var tæt på at gå videre fra kvalfinalen, men efter at han vandt 1. sæt i tiebreak, trak Soul Naucler (SWE) det længste strå 6-7(6), 6-4, 6-2.

I hovedturneringen måtte Alex Nordal Clausen og Christopher Garde se sig slået i 1. runde, hvor Mads Rendmar (SWE) vandt 6-1, 6-4 over Alex og Samuel Borjesson (SWE) vandt 6-2, 6-4 over Christopher.

Der var også en dansk deltagelse i kvalifikationen i U14 Girls singles, hvor Ophelia Mille Ruus var snublende tæt på at vinde i 1. kvalrunde mod Alexandra Bernstein (SWE), der dog fik hevet en kneben sejr hjem 4-6, 6-4, 7-5.

De danske piger var med til at præge hovedturneringen, hvor alle 5 danske deltagere vandt i 1. runde efter disse resultater:

[1] (81) Zoe Du Pasquier Jensen (DEN) vs. (497) Edit Cosmo (SWE) 6-0, 6-2
(402) Vilma Krebs Hyllested (DEN) vs. (612) Bella Bergkvist Larsson (SWE) 6-3, 6-2
(451) Mille Mørk (DEN) vs. Anastasia Pettersson (SWE) 2-6, 6-2, 6-4
[3] (148) Rebecca Munk Mortensen (DEN) vs. (Q) Elsa Brenner (SWE) 6-0, 6-1
(402) Frederikke Alberte Pape (DEN) vs. (Q) Esther Magnusson (SWE) 6-0, 6-2

Efter 1/8-finalen måtte Vilma, Mille og Frederikke dog forlade turneringen, da 5. seedede Adelisa Kahriman (SWE) vandt 7-6(4), 6-3 over Vilma, og 7. seedede Lisen Rinman (SWE) vandt 6-1, 6-3 over Mille.
Frederikke kunne ikke stille meget op mod 2. seedede June Bjork (SWE), der vandt 6-1, 6-1, og senere i turneringen vandt June også over både Rebecca og Zoe i henholdsvis semifinalen og finalen.

Zoe vandt i 1/8-finalen 6-2, 6-4 over Vaida Matuseviciute (LTU) og derefter 6-3, 3-6, 6-0 i kvartfinalen over Adelisa Kahrimann.
Rebecca vandt på vejen til semifinalen 7-6(2), 6-2 over Thea Jagare (SWE) og i kvartfinalen 6-0, 6-2 over Emilia Korseth (NOR).

Dermed var begge danskerne videre til semifinalen, men det samme var June Bjork, som i semifinalen vandt 6-3, 6-1 over Rebecca.
Zoe mødte 4. seedede Stina Larsson (SWE), som hun besejrede 6-3, 6-1.

June Bjork vandt derefter for 3. gang i turneringen over en dansk modstander, men hun måtte dog afgive et sæt, da hun vandt finalen 6-4, 4-6, 6-4 over Zoe.

June Bjork, Rebecca Munk Mortensen
Foto: Privat – June Bjork og Zoe Du Pasquier Jensen

B93 betegner på deres Instagram bedriften som endnu en super-uge for Zoe.

Zoe deltog også i double, hvor hun sammen med Vilma var seedet 3 og oversidder i 1/8-finalen.
I kvartfinalen vandt de over Isabella Svahn (SWE) og Vaida Matuseviciute (LTU) 6-1, 6-1.

Inden semifinalen modtog Tennisavisen dette billede med det danske double-par, som i semifinalen tabte til det 2. seedede svenske par Stina Larsson og Lisen Rinman.

Zoe Du Pasquier Jensen og Vilma Krebs Hyllested
Foto: Privat – Zoe Du Pasquier Jensen og Vilma Krebs Hyllested

Både Rebecca og Mille var med i double med skandinaviske makkere.
Mille og hendes norske makker Emilia Korseth fik en enkelt kamp, da de i 1. runde blev besejret 6-1, 6-0 af svenskerne Bella Bergkvist Larsson og Tilda Larsson.

Rebecca var sammen med June Bjork seedet 1 og derfor oversidder i 1/8-finalen, og efter sejr i kvartfinalen 6-2, 6-1 over det svenske par Hilma Sederlin og Carla Wendt, modtog Tennisavisen dette billede, som udstråler nordisk sammenhold.

June Bjork og Rebecca Munk Mortensen
Foto: Privat – June Mork og Rebecca Munk Mortensen

I semifinalen mødte de 2 gange Larsson, som havde sendt Mille og hendes makker ud i 1/8-finalen, og resultatet blev 6-2, 6-4 til Rebecca og June, som dermed var klar til finalen, hvor de vandt med de overbevisende cifre 6-2, 6-2.

Rebecca og June spillede også sammen i sidste års turnering i Falköping, hvor de nåede kvartfinalen, og i juni måned var de i finalen i U14 Category 3 turneringen på Frederiksberg, og et par uger senere vandt de titlen i en tilsvarende turnering i Hørsholm.

På det øverste billede ses begge de danske præmie-vindere sammen med den svenske dobbelte titelvinder.

Forrige artikelITF Junior Santa Croce Sull: Holger en sejr fra top 10 sæsonmål
Næste artikelITF Junior Santa Croce Sull: Holger i top 10 og Grade 1 finale. Amerikanere vinder doublen
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.