Holger Rune er i topform inden grussæsonens største turneringer, og han er blot en enkelt sejr fra at indfri top 10 sæsonmålet

Dagen før sin 16-års fødselsdag 29. april vandt Holger Vitus Nødskov Rune sin første Grade 1 titel i Beaulieu Sur Mer i Frankrig, hvilket samtidig betød et stort spring op ad ITFs junior-rangliste, hvor han er no. 14 og dermed generobrede sin position som den højst rangerede fra årgang 2003.

ITF Junior Beaulieu-Sur-Mer: Holger igen i 2003-førertrøjen efter største sejr

I denne uge deltager Holger igen i en Grade 1 turnering – Torneo Internazionale “Città Di Santa Croce” Mauro Sabatini – i Santa Croce Sull i Italien, hvor det primære formål er at forberede sig optimalt til de næste 2 helt store turneringer, som er Grade A turneringen 60th Trofeo Bonfiglio – Campionati Internazionali d’Italia Juniores i Milan, hvor næsten alle de bedste juniorer deltager, og efter en uges pause gælder det derefter Grand Slam turneringen French Open i Paris.

Derfor kommer resultatet i Santa Croce Sull i anden række, og kampene bruges i stedet til at indarbejde ting fra træningen ved at udvise det fornødne mod til at have fokus på udvikling.

Indtil videre har Holger efterlevet denne plan, og ifølge meldingerne fra Italien har han spillet tennis på meget højt plan, og han har fået topkarakterer for både attitude og benarbejde, og han har udvist det fornødne mod til at gennemføre konceptet.

Det høje niveau i kampene har resulteret i overbevisende sejre – først 6-0, 6-0 mod Giorgio Tabacca (ITA), som Holger i U12-tiden besejrede i 3 sæt, og derefter 6-2, 6-1 over Francesco Maestrelli (ITA).
Efter sidstnævnte kamp blev taget ovenstående billede af Holger ved siden af servemåleren, som viste at matchbolden blev vundet bag en serv på 201 km./tim.

I torsdagens kvartfinale fortsatte Holger de samme takter mod 17-årige Titouan Droguet (FRA), der har et varieret og giftigt spil, men Holger var iskold, og han imponerede desuden de franske forbunds-trænere på grund af sin attitude.

Dansk Tennis Forbund benyttede anledningen til – udover at nævne at Holger er i semifinalen – at gøre opmærksom på denne Podcast, hvor Holger forud for DM indendørs fortalte om sin karriere, og han nævnte bl.a. at et sæsonmål for 2019 er at slutte året i top 10 på junior-ranglisten.

Efter de førnævnte sejre er Holger kun en enkelt sejr fra, at dette sæsonmål alle kan blive nået, når den nye rangliste offentliggøres på mandag, idet Holger på liverankingen lige nu er på 12. pladsen, da han udover at være i semifinalen i single har spillet sig frem til finalen i double sammen med Shintaro Mochizuki (JPN), der ligesom Holger er fra årgang 2003.

De vandt i 1/8-finalen 6-1, 6-2 over Cihan Akay (AUS) og Chang-Lin Tsai (TPE), og i kvartfinalen vandt de 6-3, 6-4 over det 8. seedede amerikanske par William Grant og Mark Mandlik, der i øvrigt er søn af Hana Mandlikova, som vandt US Open 1985.
I semifinalen blev det også en sikker sejr i 2 sæt, da 7. seedede Bruno Oliveira (BRA) og Juan Bautista Torres (ARG) blev besejret 6-2, 6-2.

Modstanderne i finalen bliver 2. seedede Eliot Spizzirri og Tyler Zink (USA), og Holgers modstander i semifinalen i single bliver 6. seedede Harold Mayot (FRA), der vandt 6-4, 7-5 over Francesco Passaro (ITA).

I tilfælde af sejr i singlen er Holger sikker på at blive mindst no. 9 på ranglisten, og hvis han desuden vinder finalen i double bliver han no. 8.
Hvis Holger også vinder finalen i single kan han blive no. 6 eller 7, afhængig af om han også vinder doublen.

Forrige artikelRanglister og Entrylister uge 20 og følgende uger
Næste artikelTE U14 Falköping: Zoe finalist i single. Rebecca Munk vinder double med svenske June Bjork
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.