Patrick Kristensen og Martin Nygaard tabte singlerne efter sikre svenske 2-sæts sejre. Patrick og Alexander Schou var dog bedre med i doublen.

Siden Bjørn Borg tilbage i 1970’erne satte et sandt tennis-boom i gang i Sverige og for den sags skyld også i Danmark, har der i mange år været himmelvid forskel på niveauet mellem de 2 nationer på herresiden, hvor svensk tennis har produceret den ene top 10 spiller eller Grand Slam vinder efter den anden.

I det hele taget har dansk tennis med en smule beundring og misundelse konstateret, at svenskerne har haft en tennis-kultur, hvor et stort antal talenter kunne gøre sig gældende på verdensplan, mens vi i “lille Danmark” har haft relativt få spillere, som kunne markere sig i herresingle – også damesingle, hvis vi “glemmer” Caroline Wozniacki for en stund.

Kvalifikationskampene ved 2015 Tennis Europe Winter Cups by Head B16 (U16 Drenge) i Coimbra var et nyt eksempel på, at Sverige fortsat er foran Danmark, selvom svenskerne i de senere år ikke har markeret sig tilnærmelsesvis så meget som tidligere.

Tennisspilleren Martin Nygaard Knudsen
Foto: Sportsfotograf.com.

I fredagens kamp mod det danske U16 hold blev det til sikre sejre til Sverige i begge singlerne.
Martin Nygaard (herover) tabte 0-6, 3-6 til Jonas Eriksson Ziverst i 2. singlen, og derefter tabte Patrick Kristensen 3-6, 1-6 til Karl Friberg.

Tennisspilleren Patrick Kristensen
Foto: Sportsfotograf.com.

Også i doublen blev det svensk sejr i 2 sæt, men cifrene 6-3, 7-6(4) viser dog, at Patrick Kristensen og Alexander Schou (øverste billede) havde en jævnbyrdig kamp mod Linus Bergevi og Karl Friberg.

Dermed blev det til 4 danske nederlag i 1. runde ved fredagens kvalifikationskampe hos både pigerne og drengene i såvel U14 som U16.

Målsætningen med Danmarks deltagelse ved Junior EM kan dog alligevel være opfyldt, når man erindrer juniorlandstræner Jens Anker Buus Andersens kommentar lige efter udtagelsen af spillere til de forskellige aldersgrupper.

[quote_box_center]“Konkurrencen er benhård, så kan vi få et enkelt eller to hold videre til slutspillene, er det meget flot, men ikke altafgørende. Juniorlandsholdsturene handler om mange ting, og et af parametrene er bestemt at levere resultater på højeste niveau. Læringselementet og udviklingspotentialet for den enkelte junior spiller ligeledes ind.”[/quote_box_center]

Som tidligere nævnt under TE Junior U12: Holger og Elmer sikrer dansk finaleplads ved EM for hold og TE Junior U12: Elmer, Holger og Arthur vinder 3-0 over Great Britain i finalen fik Danmark et enkelt hold videre til slutspillet, og hvis de øvrige deltagere kan bruge de opnåede erfaringer i den videre udvikling, kan der sagtens komme flere gode resultater fremover, selvom konkurrencen som bekendt er benhård.

Forrige artikelTE Junior U16: Spanske piger tager 3. sæt i alle kampe
Næste artikelITF Tyrkiet: Shabib åbner kvalifikationen med sikker sejr over svensker
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.