Ida Emilie Stilling Krause og Sofia Nami Samavati var i 3 sæt i begge singler og i doublen mod Spanien, som i alle tilfælde løb af med sejren.

Selvom det blev til et 0-3 nederlag til Danmark ved 2015 Tennis Europe Winter Cups by Head G16 (U16 Piger) i Maniago, Italien, var de danske piger godt med i alle 3 kampe, hvor de dog måtte se sig besejret i 3. sæt.

Ida Emilie Stilling Krause fra KB (billedet herover) lagde ud i 2. single mod Carlota Molina Megias, som vandt 1. sæt 6-4.
I 2. sæt fik danskeren bedre styr på begivenhederne, og hun vandt 2. sæt 6-2, men hun kunne alligevel ikke forhindre, at spanieren trak det længste strå til sidst, da hun vandt kampen 6-4, 2-6, 6-3.

1. singlen gentog samme mønster sig, idet Sofia Nami Samavati tabte 1. sæt 4-6 til Eva Guerrero Alvares, hvorefter Sofia vandt 2. sæt med de samme cifre.
I 3. sæt fik Sofia et enkelt parti, og den spanske sejr lød derved på 6-4, 4-6, 6-1.

Tennisspilleren Sofia Nami Samavati
Foto: Sportsfotograf.com.

Ida Emilie og Sofia spillede sammen i doublen mod Noelia Bouzo Zanotti/Eva Guerrero Alvares, og denne gang var det danskernes tur til at tage 1. sæt 6-4.
Det blev dog igen til spansk sejr i 3 sæt med cifrene 4-6, 6-3, 6-4.

At dømme efter cifrene i de 3 kampe, fik de danske piger vist, at de kan spille jævnbyrdige kampe mod spillere fra en traditionel stor tennis-nation, så der er basis for at bruge disse erfaringer i den videre udvikling.

Foruden Ida Emilie og Sofia er Rebecca La Cour Hillingsø fra KB også med på holdet, der har Adam Juel-Blicher som coach.

Tennisspilleren Rebekka La Cour Hillingsoe
Foto: Sportsfotograf.com.

Set med skandinaviske øjne kan man glæde sig over, at Norge vandt 2-1 over Ungarn, som følge af sejre til Malene Helgo i både single og double, hvor hun spillede sammen med Astrid Wanja Brune Olsen, som tabte 2. singlen.

 

Forrige artikelFed Cup 2015: Sverige vs. Switzerland vises på C More Tennis
Næste artikelTE Junior U16: Svenske klø til de danske drenge
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.