15-årige Alexander Stage fra Fruens Bøge indledte sin første turnering uden for Danmark med en sejr. Ervin Mesic og Asger Emil Ildor er videre i U14

Tirsdag indledtes hovedturneringen ved Tennis Europe Category 2 turneringen Grawe Open i Maribor i Slovenien, og for 15-årige Alexander Stage fra Fruens Bøge er det hans første optræden i TE-sammenhæng uden for Danmark.
Han har dog siden 2014 deltaget i flere TE-turneringer i Danmark, og det er også blevet til enkelte sejre.

Alexander fik en perfekt start, da han i 1. runde vandt 6-1, 6-3 over Dan Slapnik Trost (SLO), der havde fået wildcard.

I 2. runde kommer han på en “alvorlig” opgave, når han møder 1. seedede Lukas Neumayer (AUT), der er no. 34 hos Tennis Europe, hvilket kan forekomme “umenneskeligt” i en Category 2, men Alexander kan tage det som en oplevelse og spille helt uden de store forventninger om sejr.

Da Tennisavisen ikke har billeder med Alexander i arkivet, bringes i stedet nedenstående fra hans private Facebook-side.

Fra Alexander Stages Facebook

I U14 vandt begge danske deltagere i 1. runde.
13-årige Erwin Mesic, som Adam Blicher i sin blog omtaler som Erwin “the shark” Mesic vandt 6-0, 6-1 over Tristan Alessandro Korent (SLO), der havde wildcard.

Tilnavnet skyldes ikke, at han er en “bane-haj”, men den seriøse/fokuserede udstråling, som han bringer med på tennisbanen.
Adam sammenlignede dagens præstation med en farlig “hammer-haj”, idet Erwin benyttede “the hammer play”, hvor han sørgede for at være først på bolden og dikterede pointene mest muligt med forhånden.

Efter at have vundet 1. sæt 6-0 mistede “hammer-hajen” sit greb på modstanderen i det første parti i 2. sæt, og dette lille momentum-skift var nok til, at han tabte det første parti.
Erwin fandt dog sit fokus tilbage og genoptog “the hammer play”, og han gav ikke slip resten af sættet ved at vinde de næste 6 partier.

14-årige Asger Emil Ildor var fløjet til Slovenien lige efter at have deltaget ved Nordiske Mesterskaber for U14 Hold i Båstad, og han fik en svær start mod Aljaz Kirbis (SLO), der vandt 1. sæt 7-5, efter at Asger havde haft sætbold ved 5-4 og egen serv.

Herefter skiftede han både bluse og “mindset”, og han begyndte at diktere spillet mere, hvilket fik vendt kampen.
Asger vandt 2. sæt 6-2, men trods cifrene blev det et langt sæt, og de havde været mere end 2 timer på banen, da de indledte 3. sæt, hvor Asger formåede at bevare sit niveau, mens modstanderen faldt en smule, og dermed kunne Asger efter et rutine-sæt sikre sig sejren 5-7, 6-3, 6-2.

Også den svenske team-kammerat Elliot Jarosz, som ses på billedet herover sammen med Erwin og Asger, er videre til 2. runde efter en knusende sikker sejr 6-0, 6-0 over Luka Krajnik (SLO), der havde wildcard.

Alle de 3 nævnte EuroElite deltagere møder seedede spillere i 2. runde.
Erwin møder 7. seedede no. 124 Lun Obrul (SLO), og Asger møder 9. seedede no. 156 Ron Ellouck (ISR).
Elliot, der er no. 367 hos TE, møder 5. seedede no. 113 Diogo Morais (POR).
Asger er no. 285 og Erwin no. 548.