No. 1 på den danske U14 rangliste Eric Vanshelboim fra KB var snublende tæt på en finaleplads

Under omtalen TE Junior Lidingö: Lærerig turnering for danske U14 piger fra U14 Categori 3 turneringen TE Lidingö 2015 manglede en væsentlig detalje, som KB træner Rune Thomsen har gjort Tennisavisen opmærksom på.

I Boys single deltog nemlig den danske U14 ranglistes no. 1, Eric Vanshelboim, som ganske vist er ukrainer, men han har spillet hele sin karriere på KB, og derfor er det selvfølgelig yderst relevant at omtale hans præstationer i turneringen i Lidingö, hvor han ganske enkelt har gjort det fremragende.

Eric er årgang 2001 og rangeret som no. 136 og var derfor direkte i hovedturneringen, hvor han i 1. runde vandt 6-4, 6-4 over (335) Richard Raad (SWE).
I 1/8-finalen blev det til sejr 6-4, 6-1 over 2. seedede (29) Mikhail Kniazeu (BLR), og i 1/4-finalen vandt Eric 6-2, 7-6(7) over (98) Ross Weibull (SWE).

De 2 svenskere er henholdsvis no. 2 i årgang 2001 og no. 1 i årgang 2002, hvilket sammen med sejren over 2. seedede sætter præstationen i relief.

Det var desuden meget tæt på, at Eric fredag formiddag tog det sidste skridt til finalen, da han i semifinalen mod 4. seedede (53) Mikolaj Lorens (POL) havde vundet 1. sæt 6-1, og i 2. sæt var helt med til den “bitre ende”, hvor polakken vandt i tiebreak 9-7, og herefter var momentum skiftet, og Eric tabte kampen 6-1, 6-7(7), 2-6.

I Boys double er Eric og hans makker Janos Fekete (SVK) seedet 4, og de har levet op til dette, da de i 1. runde vandt 6-4, 6-0 over Nikola Kijac (SRB)/Mile Matic (CRO), og i kvartinalen vandt i en jævnbyrdig kamp 6-4, 1-6, [10-8] over Rikard Raad/Ross Weibull (SWE), der som nævnt begge også tabte til Eric i single.

I semifinalen fredag var modstanderne Hugo Regner/Leyton Rivera Varas (SWE), som vandt 6-2, 6-2.

I den kommende uge er Eric tilmeldt Categori 1 turnering Kungens Kanna & Drottningens Pris i Göteborg, hvor han ifølge acceptance-listen er 3 pladser fra at gå direkte i hovedturneringen, så han skal muligvis spille kvalifikation.

Forrige artikelITF Junior Gjøvik: Patrick Kristensen i double finale. Holmgren tabte kvartfinale
Næste artikelITF Tunesien: Julie Noe stoppet af 1. seedet franskmand
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.