Jeg kan godt lide fotoet med unge August Kofmann i aktion i semifinalen mod russeren Boris Rogachevskii. Ikke et øjeblik er jeg i tvivl om, at August i et splitsekund før motivet fryser sig fast på linsen har banket til bolden.

Og en udenforstående vil sikkert finde et tennis-action-foto uden en ketcher for mærkværdigt?  Men, hvis jeg kigger nøje efter, så kan jeg se grebet, jeg kan se, at August har fat i ketcherens greb. Og jeg kan lide fotoet, fordi det netop på grund af tennisketcherens tilsyneladende fravær illustrerer Augusts sublime teknik. Han kan sin tennis. Han svinger igennem og afslutter slaget. Bolden får længde og dybde og sætter russeren under pres. Og jeg kan se, at han holder fokus. Han er allerede i gang med at læse russerens reaktion, og inden ketcheren er “tryllet” frem igen, ved han, hvor han skal stå og slå den næste retur. Alt i et splitsekund. Og denne fokus og teknik gjorde forskellen i torsdagens semifinale i Airok Viljandi Open U12. Dansk sejr på 6/2 6/1.

Om teknik, fokus krydret med figthervilje kan være nok til at besejre en anden russer, Konstantin Zhzhenov i fredagens finale, er et åbent spørgsmål. For russeren – fra 2004 ligesom August, har alene i 2016 spillet 7 internationale turneringer inden Airok Viljandi Open. Og fredagens finale er hans 4. i træk. August er underdog, men kan gå på banen i sikker forvisning om, at han allerede har gjort det fantastisk godt i Estland, hvilket rekordlisten bevidner:

Runde 1: Oleg Molotkov (Estland)  besejret 6/1 6/1

Runde 2: Renats Rieksts (Litauen) besejret 6/1 6/3

Kvartfinale: Hendrik Katmuk (Estland) besejret 6/0 6/2

Semifinale: Boris Rogachevskii (Rusland) besejret 6/2 6/1.