Hverken Emilie Francati eller Karen Barritza formåede at besejre modstandere, som gav meget få bolde væk. Emilie i ny double-finale sammen med sin banemand Cornelia Lister

Både undertegnede og Morten Sylvest havde store forventninger inden torsdagens kvartfinaler ved $10.000 turneringen Rising Star Tour – Båstad, og derfor havde vi aftalt at tage på en smuttur sammen for at følge begivenhederne på tæt hold i håb om endnu en supergod dag for Danmarks no. 2 og 3, som må holde Danebrog højt, mens no. 1 stadig er skadet og forhindret i at deltage i French Open i næste uge.

Lige omkring ankomsttidspunktet til Båstad startede Emilie Francati sin kvartfinale mod double-makker Cornelia Lister, som i sidste uge tabte finalen mod Karen.
Emilie forsøgte at tage initiativet i kampen, og det lykkedes ofte for danskeren at få overtaget, og hun afsluttede flere dueller med effektfulde vinderslag.

Svenskeren havde til gengæld en god evne til at neutralisere presset med en stærk defensiv – ofte med velplacerede høje bolde, og i flere tilfælde blev Emilie lidt for ivrig efter at afgøre boldene, hvilket medførte flere fejl, hvor vinderoplæg blev misset.
Tidligt i 1. sæt blev Emilie brudt på den eneste break-mulighed, der var i hele sættet, selvom der ofte er mange breaks i denne type turneringer.

Heller ikke i 2. sæt fik Emilie spillet sig frem til break-muligheder, og det blev endnu tydeligere, at Emilie mentalt havde stadig sværere ved at håndtere, at der skulle noget ekstra til for at afgøre boldene.
Emilie lod sig ofte stresse og gik lidt for meget efter at afgøre boldene, hvilket førte til endnu flere fejl, og frustrationerne blev stadig tydeligere, hvorved svenskerens bundsolide spil resulterede i en sikker sejr 6-4, 6-1.

Der er ingen tvivl om, at Emilie har de spillemæssige forudsætninger for at gøre sig gældende og vinde langt flere kampe, når hun med mere rutine og større mental robusthed bliver bedre til at udnytte det spillemæssige overtag, som hun ofte skaber i sine kampe.

Emilies gode spil og resultater i double bekræfter til fulde hendes spillemæssige kvaliteter, som formentlig bedre kommer til sin ret i double, hvor den tryghed en makker kan give, er med til at få det bedste spil frem.
Da Emilie og Lister efter en pause igen gik på banen sammen, fortsatte det gode spil og sejrsstimen  i semifinalen i double mod Mathilda Malm (SWE) og Lisa Matviyenko (GER), som blev besejret 6-3, 6-4.

Cornelia Lister, Emilie Francati
Foto: Morten Sylvest

Patty Schnyder har fortsat et højt niveau

37-årige Patty Schnyder besluttede sidste år at genoptage tennis-karrieren, hvor højdepunktet for 10 år siden var en rangering som no. 7 på WTA-Ranglisten.
Selvom dette comeback ikke har bragt hende tilbage i verdens-toppen, fik hun alligevel demonstreret, at hun stadig kan spille på et højt niveau.

Det samme er tilfældet for Karen Barritza, som bragte sig i spidsen med både 2-0 og 4-2 i 1. sæt. Endvidere havde hun fordel til 5-2, hvor en serv fra Karen meget tæt på linjen blev dømt ude, og forhindrede dansk 5-2 føring.
I stedet fik Schnyder igen kæmpet sig tilbage og fik udlignet til 4-4, og hun bragte sig desuden foran 5-4 og 40-0, men Karen afværgede alle 3 sætbolde, og senere også en 4. sætbold og udlignede til 5-5.

1. sæt endte alligevel med 7-5 til Schnyder, hvorefter Karen fik skabt fornyet spænding, da hun vandt 2. sæt 6-4, men i 3. sæt blev det hurtigt klart at Karen ikke kunne holde det samme stabile niveau som schweizeren, der spillede stort set fejlfrit, mens der sneg sig flere fejl ind hos Karen.

Efter kampen fik undertegnede lov til at tage ovenstående billede af den tidligere topspiller, som desuden gerne ville fotograferes sammen med Tennisavisens skribent

Patty Schnyder, Ole Dalsgaard Jensen
Foto: Tennisavisen – Patty Schnyder, Ole Dalsgaard Jensen

Det meste af kampen blev livestreamet af Morten Sylvest, som tidligere er fotograferet sammen med Karen Barritza under DM Indendørs.
Man kan stadig gense noget af kampen fra Mortens Facehook-side – https://www.facebook.com/morten.sylvest.5?fref=ts

Karen Barritza (tidligere Barbat) og Morten Sylvest
Foto: Sportsfotograf.com.- Karen Barritza og Morten Sylvest