Der skete noget  på bane 3 i Birkerød på denne regntunge og kolde mandag eftermiddag.

Regnen havde drillet og forårsaget 1½ times forsinkelse  Det var koldt og vådt, og de der havde spillet deres kampe og ikke allerede var smuttet i ly på spillerhotellet eller sad hjemme foran skærmen og ventede på Caroline Wozniacki´s kamp i US Open, havde ingen grund til at blive på anlægget, medmindre de var genetiske relaterede til de to spillere på bane 3 eller var involveret i Birkerød TE 2016 på et administrativt plan.

Men når en lille flok alligevel blev hængende, så var det fordi, der skete noget på bane 3. Der blev ganske enkelt spillet flot tennis på et meget højt niveau. Det var italieneren Pietro Todesco, der i første sæt viste sig at være  en snu og dygtig tennisspiller, da han tog sættet 6/2 fra Patrick Emborg, en dansk tennisspiller, som ingen havde hørt om. Danskerens intensitetsniveau lå på 110%. Ketcher og mand var uenige om, hvordan bolden skulle behandles. Mens italieneren aldrig var i tvivl.

Men da de to spillere returnerede efter en regnpause, havde Patrick Emborg skruet ned for blusset. Ketcher og mand blev til eet. Danskerens serv, flugtninger, slices  og benarbejde fungerede sublimt. Nu matchede han italienerens niveau. Og hvad der forinden havde lignet en italiensk spadseretur i dansk møgvejr, var nu blevet til en flot dyst mellem to fremragende boldatleter. Sættet bølgede frem og tilbage. Men det var danskeren, der tog den sidste bold og sættet med 7/6(7).

I tredje sæt lagde Emborg ud med at breake italieneren. Men italieneren breakede øjeblikkeligt tilbage og spillede et par fremragende partier, styrede kampen og fik presset Emborg helt ud i krogene. Det lignede en dansk eksit. Men Emborg skruede op for serven og satte Tudesco under pres. Han forcerede aggressivt frem til nettet og afsluttede. Og han holdt fast og afsluttede kampen og tog sejren med en fremragende flugtning ved nettet.

Og denne Patrick Emborg var tilsyneladende dukket op som en trold af en æske efter at have været godt gemt væk. At få informationer om hans herkomst var så og sige umuligt, da han ikke var rangeret i top 500 på den danske U16 rangliste. Men i en efterfølgende snak med et par af hans fans, hans forældre, blev det afsløret, at Patrick Elmborg startede sin tenniskarriere i Schweitz og i de sidste tre år har boet og spillet tennis i Prag.

Øvrige resultater mandag:

Haris Huscik (DK) vs Noel Persson (Sverige) 6/2 6/2

Alexander Chalmer (DK) vs Wilhelm Bornefalk (Sverige) 7/5 6/4

Bertil H. Klemmensen (DK) vs Andreas Fürst (DK) 6/4 6/3

Felipe Mikkelsen (DK) vs Marcus Blomberg (Sverige) 6/2 6/1

Beatrice Faureng (Norge) vs Michala B. Christensen (DK) 6/1 6/4

Johan Falck (Sverige) vs Philip Q. Hyldedahl (DK) 6/3 2/6 6/1

Olga Golas (Polen) vs Maria Carlsen (DK) 6/3 6/1

Alex Halken Rasmussen (DK) vs Lukas Obel (DK) 6/2 6/2

Klara Nelander (Norge) vs Natasja Engelhardt (DK) 6/0 6/1

Mike Steib (Tyskland) vs Claus E.N.Holmen (DK) 6/0 6/1

Hannah Witzel (Tyskland) vs Sara Sainoski (DK) 6/0 3/6 6/1

Mads Tagesen (DK) vs Boris Bojovic (Sverige) 6/2 5/0 ret.

Ben Smith (England) vs Manuel G. Kryger (DK) 6/1 7/6 (3)

Luca Sobbe (Tyskland) vs Tobias Kudsk (DK) 6/1 6/2

Martin Carjaval (Sverige) vs Oliver Eliasen (DK) 3/6 6/4 6/2

Theodor Boisen (DK) vs Emil Mikkelsen 6/2 6/1

Izabelle Persson (Sverige) vs Emilie Gabran (Finland) 6/1 6/4

Lucas Oliversen (DK) vs Ronan Sahni (England) 7/6 (0) 6/3

Laura Putz (Tykland) vs Mille Elsborg (DK) 3/6 6/3 7/5

Camille Ramm Larsen (DK) vs Viktoria Gavran (Sverige) 6/4 6/2

Axel Sperling (Sverige) vs Mads Springborg (DK) 6/0 6/0

Sissi Axelsson (Sverige) vs Ajla Kalesic (DK) 6/2 6/3