Denne mandag i USA Open, stod Taylor Townsend overfor Caroline Wozniacki i den første kamp nogensinde på den skinnende nye Grandstand stadion. Den første intense kamp havde en passende arena, hvor det vrimlede med fans, da Wozniacki slap afsted med en 4-6, 6-3, 6-4 sejr efter mere end to timer.

.@CaroWozniacki holds off an upset with a three set win over Taylor Townsend. #usopen https://t.co/hjFh1Vp6c7 pic.twitter.com/mUiwqir1Ti

— US Open Tennis (@usopen) 29. august 2016

Det skålformede nye stadion gav en asymmetrisk dækning af den bagende sol på en forrygende varm dag. Tilskuere var strategiske i både valg af siddepladser og valg af hvem de holdt med. Som forventet blev det amerikanerens enorme venstrehåndede forhånds vindere og perfekte første-server der blev mødt med opildnende bifald.

“Jeg var ikke klar over, hvor stort det var, indtil folk begyndte at komme ind og begyndte at sidde lidt mere pakket. Folk begyndte at råbe. Jeg var i ærefrygt,” sagde Townsend. “Det er sådan et smukt stadion.”

I det første sæt, brugte Townsend sin stærke forhånd og vanskelige server til at presse Wozniacki i defensiven og tæt ved nettet. Den 21-årige havde to servebreaks, og efter et anspændt deuce parti ved 5-4, lykkedes det hende at tvinge to returneringsfejl med to store server og dermed lukke sættet 6-4. Townsend dikterede generelt spillet, hun ramte 16 vindere mod Wozniackis fem.

Sammen med det at være publikumsfavoritten, havde Townsend fordelen af ​​at have spillet tre kvalifikationskampe, som hun cruisede igennem i lige sæt. Verdens No. 146 har kæmpet med både form og skader siden sin først optræden for to år siden, da hun nåede tredje runde i 2014 French Open som en kvik 18-årig. Gennembruddet betød ikke yderligere succes, da hendes rangering gled ud af top 300 i 2015 efter at have nået et karriere-toppunkt som nr. 94 i februar måned.

Townsends uerfarenhed viste sig tidligt i andet sæt. Ethvert skud fra hendes ketsjer blev spillet lige ind i Wozniackis støtte baglinje strategi. Caroline kørte videre til en 3-0 føring, da Townsends formel dykkede; amerikaneren ramte blot to vindere og 10 uprovokerede fejl. Townsend var stærkt afhængig af et prangende spil fyldt med skarpe vinklede forhænder og snu dropskud og det var-en vanskelig spillestil at opretholde overfor en spiller af enhver kaliber, og især når man spiller mod Wozniacki, en counterpuncher af de ekstraordinære. Caroline kørte behændigt væk med det andet sæt, 6-3.

Temperaturen steg ind i 30’erne, og der var ingen steder at gemme sig på Grandstand, da 3die sæt skulle i gang. Mens Townsend ofte er blevet kritiseret for sin kondition, er Wozniacki kun blevet rost for hendes. Et langvarigt tredje sæt arbejde sikkert i Wozniackis favør, men hun var for rusten til at gøre det nemt for sig selv. Alligevel fik hun den afgørende break ved 4-4, ved at gøre, hvad hun gør bedst: forholde sig rolig. I sidste sæt,ramte Townsend syv vindere og lavede 20 uprovokerede fejl. Wozniacki, på den anden side, var så konsekvent i alle tre sæt, at hun holdt både vindere og uprovokerede fejl under 10.

“Det er klart hun holdt sig stabil, hvilket er hendes spil,” sagde Townsend. “Der er en masse forskellige point, som jeg har lyst til at kunne have gjort noget anderledes, eller hvis jeg valgte anderledes, så kunne det måske have ændret resultatet.”

Ved deuce, og foran 5-4, fyrede Wozniacki en enorm forhånd af der gav hende en matchbold. En bred forhånd fra Townsend gav Wozniacki kampen efter to timer og 12 minutters spil.

Wozniacki har spillet betydeligt flere kampe på højt niveau i sin lange karriere, men hendes placering er faldet kraftigt. Caroline gik ind i US Open som nr. 74 efter at have nået den finalen for blot to år siden, men en alvorlig forstuvet ankel tog hende ud af turen i over to måneder.

Den gode nyhed for Wozniacki-oven på at vinde en første runde kamp er, at hun nu ser så sund ud som nogensinde, og med denne sejr har hun allerede forsvaret sine point fra sidste år. Hun kan kun gå op herfra. Med sejren ligger hun virtuelt på en 62. plads, så hæng i Caroline det kan hurtigt blive sjovt igen 😉