Den danske Fed Cup double med Emilie Francati og Maria Jespersen samt Clara Tauson stod bag 4 af sejrene, da Helsingborgs TK vandt finalen i den svenske Elitserie 5-1 over Fair Play TK med Karen Barritza, der tabte til Clara i single

Hele det danske Fed Cup hold, som i april 2018 sikrede oprykning til Group I Europe/Africa var i aktion, da finalen i den svenske Elitserien for damer mellem Helsingborgs TK og Fair Play TK blev afviklet i Fair Play hallen i Malmø søndag den 2. december.

Hjemmeholdet har vundet mesterskabet de seneste 4 år og var derfor forsvarende mester efter sidste års sejr 6-0 over Upsala TK, og Karen Barritza bidrog dengang med sejr i både single og double.

Hold Tennis: Karen Barritza vinder svenske mesterskaber med sit hold

Denne sejrsrække blev der sat en stopper for i søndags, da Fair Play TK og Karen Barritza igen var i finalen og på hjemmebanen i Fair Play hallen i Malmø mødte Helsingborgs TK, som havde både Clara Tauson og kusinerne Emilie Francati og Maria Jespersen på holdet, og derved deltog alle 4 fra det danske Fed Cup hold, der i april 2018 i Athen sikrede Danmark oprykning til Group I Europe/Africa.

Finalen blev indledt med de 2 doubler, og i 1. doublen havde Clara Tauson det previlegium at spille sammen med Johanna Larsson, som er en af Verdens bedste i den disciplin, hvor hun i 2017 sammen med Kiki Bertens var i finalen i double ved WTA slutspillet.

Modstanderne var det svensk-norske par Cornelia Lister og Malene Helgø, og samtidig blev 2. doublen mellem den danske Fed Cup double med Emilie Francati og Maria Jespersen mod Fair Play TK’s Kajsa Rinaldo Persson og Sydney Berlin spillet på banen ved siden af.

Den førstnævnte double kunne følges på livestream på Fair Play TK’s facebook, og optagelsen skete fra en vinkel, hvor man kunne følge den anden double samtidig.
Stillingen undervejs blev dog ikke vist, men man kunne samtidig følge livescore fra kampene.

Optagelsen kan genses på linket herunder, hvor man dog selv må holde øje med stillingen.

https://www.facebook.com/FairPlayTennisklubb/videos/317325032440492/

Indtil ca. halvanden time inde i optagelsen kunne man følge med i begge kampe, indtil de danske kusiner havde vundet 2. doublen 7-6(5), 6-3 og bragt Helsingborg foran 1-0.

Samtidig var Clara og Larsson på sejrskurs i 1. doublen, som Helsingborg vandt 7-5, 6-4 og dermed førte 2-0 sammenlagt efter en kamp, hvor Clara fik vist, at hun kan være med på højeste niveau, bl.a. ved at diske op med flere direkte retur vindere og indgreb ved nettet samt solide servepartier.
Der blev spillet med noAD ved 40-40, hvor modtagerne selv vælger side, og tilliden til Clara blev illustreret, da hun i næstsidste parti blev opfordret til at modtage serven, hvilket er udtryk for en kæmpe anerkendelse fra Larsson på et yderst afgørende tidspunkt i kampen.

I singlerne blev det til yderligere 3 sejre til Helsingborg, der med Johanna Larsson var oplagt favorit i 1. singlen, som hun vandt 6-4, 6-3 over Cornelia Lister.

Emilie Francati vandt i 2. singlen 6-3, 6-3 over Malene Helgø, og i et rent dansk opgør i 3. singlen vandt Clara Tauson 6-1, 6-3 over Fed Cup kollegaen Karen Barritza.

Fair Play TK fik deres eneste sejr i 4. singlen, hvor Kajsa Rinaldo vandt 6-2, 6-1 over Melis Yasar.

Derved vandt Helsingborg samlet 5-1 og vandt mesterskabet tilbage til klubben efter 5 år, som det fremgår på dette link fra Sverigesradio P4, hvor Johanna Larsson fremhæver sammenholdet som årsag til sejren.
Det er 12. år i træk, at mesterskabet havner i Skåne.

Dansk-svensk samarbejde over Øresund

Den opmærksomme iagttager bemærker formentlig, at bagest til højre står Jonas Svendsen, som er træner i Gentofte, hvor både Emilie Francati og Maria Jespersen træner til dagligt, hvilket Clara Tauson ligeledes gjorde tidligere.

Jonas fortæller til Tennisavisen, at han gennem snart 10 år har haft et samarbejde med Mattias Arvidsson fra Helsingborg, hvilket startede mens Jonas var træner i Helsingør og fortsatte, da han blev træner i Gentofte.
De har 3-4 samlinger årligt med juniorer samt et samarbejde omkring hold, og klubbernes spillere er altid velkomne til at træne hos hinanden.

Jonas har ikke noget imod at fortælle, hvor meget de danske spillere får betalt for at spille for Helsingborg, og han oplyser at det præcise beløb er 0 kroner – dog får de dækket udgift til bro eller færge.
Han tilføjer, at heller ikke Johanna Larsson får betaling for at spille for klubben.

Der er ikke noget krav om antal kampe, hvor spillerne skal være til rådighed, og de spiller i det omfang, der er brug for det, og spillerne har muligheden, men de forsøger at hjælpe hinanden bedst muligt.

Jonas tilføjer, at både Philip Ørnø og Andreas Boers har spillet kampe for Helsingborgs 2. divisionshold hos herrerne.

Forrige artikelKampe uge 49: Livestream fra 15K, livescore fra Orange Bowl samt danske resultater
Næste artikelNår tennissen skiftes ud
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.